
Denne sjokoladekaken med bringebærmousse vet jeg at mange av dere har ventet på, for så mange meldinger om oppskrift kan jeg ikke huske å ha mottatt tidligere.
Sjokoladekaken ble laget i anledning av en barnedåp jeg var i forrige helg. Ikke bare skulle jeg være fadder, men jeg ble også spurt om jeg kunne ta med en kake. Mens noen kanskje synes det er en byrde, så synes jeg tvert i mot at det er kjempehyggelig. Vi spiser jo vanligvis ikke så mye kaker her hjemme til vanlig, så er det veldig fint å kunne ta med seg bakverk ved spesielle anledninger.
Valget falt på en sjokoladekake som jeg fylte med bringebærmousse. Den litt syrlige moussen ble perfekt til den ellers søte kaken. Dette er uten tvil en ganske kraftig kake, hvor glasuren var en sjokoladesmørkrem. Du kan helt fint lage en helt enkel sjokoladeglasur om du vil ha en lettere kake. Jeg har ikke funnet på hele oppskriften helt ut av det blå, men tok utgangspunkt i denne oppskriften fra Lets bake!
Baketips! Husk å bruke romtempererte egg og smør når du lager denne sjokoladekaken. Da er det enklere å få et bra resultat!
Her er noen andre kaketips fra bloggen hvis du vil ha litt mer inspirasjon:
Siden jeg var spent på kaken så måtte jeg lage en test først. Dette var det noen gode venner som fikk gleden av å smake. Testkaken laget jeg litt høyere enn den jeg hadde med i barnedåp, Sjokoladekaken kan enten lages som en høy eller lav og litt større kake.

Tips! Jeg oppbevarer kaken kjølig frem til servering, men bør settes i romtemperatur i 30-60 minutter før servering, slik at kremen ikke er hard.
Dette er på ingen måte kaken du bare kaster sammen på 1-2-3. Om du ønsker en enklere kake kan eksempelvis erstatte sjokoladekremen med en annen krem. Lykke til!