Sjokoladekake uten hvetemel

Glutenfri sjokoladekake

De gangene jeg er hjemme i Nord-Norge så stikker jeg alltid en tur innom farmor. Hun har glutenallergi, så da synes jeg at det kan være hyggelig å bake noe som også hun kan spise. Det mest vanlige er at jeg lager en glutenfri sjokoladekake, noe som ofte blir nevnt når jeg snakker med henne på telefonen. Jeg har laget en del ulike typer sjokoladekaker uten hvetemel, noen har blitt litt kraftige på smak, men i år virker det som at jeg virkelig traff med oppskriften.

For at sjokoladekaken ikke skal bli for kraftig har jeg blandet inn malte mandler i røren. Kombinasjonen mellom den lyse og mørke sjokolade var nok litt tilfeldig, siden det var dette jeg fant i skap og skuffer. Når det er sagt så var jo farmor storfornøyd med kaken, så jeg ser ikke bort i fra at jeg følger samme oppskrift også neste gang jeg skal på besøk.

Sjokoladekake med melisdryss

OBS! Mange kokesjokolader kan inneholde spor av gluten. Dette går heldigvis fint for farmor, men vær obs på at noen reagerer mer enn andre.

Som du ser så gjorde jeg ikke så mye ut av pynten. Faktum er at denne kaken ble laget rett før jeg dro innom farmor, og var fortsatt lunken idet jeg tok den med meg.

Håper denne oppskriften sjokoladekake uten hvetemel faller i smak, eller sjekk noen av de andre kakeoppskriftene her på bloggen.

Glutenfri sjokoladekake

I denne glutenfrie sjokoladekaken er hvetemelet byttet ut med malte mandler, og ble servert i sommer til min farmor som har glutenallergi.
  • 17. august 2019
  • 1 springform
  • 1 hr 15 min
  • Skriv ut
Sjokoladekake uten gluten

Ingredienser

  • 150 gram mørk sjokolade (70%)
  • 100 gram lys sjokolade
  • 250 gram smør
  • 250 gram sukker
  • 6 egg
  • 200 gram mandler
  • 2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Steg 1
Forvarm stekeovnen til 180 grader vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Mal mandlene slik at de blir finmalte.
Steg 3
Smelt smør i en lite kjele på lav varme. Ha i grovhakket sjokolade. Rør en gang iblant, til sjokoladen er smeltet.
Steg 4
Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn den smeltede sjokoladeblandingen, med malte mandler og bakepulver.
Steg 5
Hell kakerøren i en smurt springform (22-24 cm). Stekes Cirka 50-55 minutter nederst i ovnen.