Sjokoladekake uten hvetemel

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Enkel

Glutenfri sjokoladekake

De gangene jeg er hjemme i Nord-Norge så stikker jeg alltid en tur innom farmor. Hun har glutenallergi, så da synes jeg at det kan være hyggelig å bake noe som også hun kan spise. Det mest vanlige er at jeg lager en glutenfri sjokoladekake, noe som ofte blir nevnt når jeg snakker med henne på telefonen. Jeg har laget en del ulike typer sjokoladekaker uten hvetemel, noen har blitt litt kraftige på smak, men i år virker det som at jeg virkelig traff med oppskriften.

For at sjokoladekaken ikke skal bli for kraftig har jeg blandet inn malte mandler i røren. Kombinasjonen mellom den lyse og mørke sjokolade var nok litt tilfeldig, siden det var dette jeg fant i skap og skuffer. Når det er sagt så var jo farmor storfornøyd med kaken, så jeg ser ikke bort i fra at jeg følger samme oppskrift også neste gang jeg skal på besøk.

Sjokoladekake med melisdryss

OBS! Mange kokesjokolader kan inneholde spor av gluten. Dette går heldigvis fint for farmor, men vær obs på at noen reagerer mer enn andre.

Som du ser så gjorde jeg ikke så mye ut av pynten. Faktum er at denne kaken ble laget rett før jeg dro innom farmor, og var fortsatt lunken idet jeg tok den med meg.

Håper denne oppskriften sjokoladekake uten hvetemel faller i smak, eller sjekk noen av de andre kakeoppskriftene her på bloggen.

Glutenfri sjokoladekake

3.9 fra 21 vurderinger
Type rett: KakerNivå: Enkel
Mengde

1

springform
Tilberedning

20

minutter
Steketid

55

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter

I denne glutenfrie sjokoladekaken er hvetemelet byttet ut med malte mandler, og ble servert i sommer til min farmor som har glutenallergi.

Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 150 gram mørk sjokolade (70%)

  • 100 gram lys sjokolade

  • 250 gram smør

  • 250 gram sukker

  • 6 stk egg

  • 200 gram mandler

  • 2 ts bakepulver

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader vanlig over- og undervarme.
  • Mal mandlene slik at de blir finmalte.
  • Smelt smør i en lite kjele på lav varme. Ha i grovhakket sjokolade. Rør en gang iblant, til sjokoladen er smeltet.
  • Pisk egg og sukker til eggedosis. Vend inn den smeltede sjokoladeblandingen, med malte mandler og bakepulver.
  • Hell kakerøren i en smurt springform (22-24 cm). Stekes Cirka 50-55 minutter nederst i ovnen. Sjekk med en kakepinne underveis.
  • Avkjøl sjokoladekaken på en rist. Sikt over litt melis rett før servering. Håper den faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

4 Kommentarer

  1. Kan kaken fryses

  2. Christina

    Hei!

    Tenker å bake denne kaken i helgen, og lurer på om jeg kan bruke 200g ferdig mandelmel eller blir det ikke det samme?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*