De gangene jeg er hjemme i Nord-Norge så stikker jeg alltid en tur innom farmor. Hun har glutenallergi, så da synes jeg at det kan være hyggelig å bake noe som også hun kan spise. Det mest vanlige er at jeg lager en glutenfri sjokoladekake, noe som ofte blir nevnt når jeg snakker med henne på telefonen. Jeg har laget en del ulike typer sjokoladekaker uten hvetemel, noen har blitt litt kraftige på smak, men i år virker det som at jeg virkelig traff med oppskriften.
For at sjokoladekaken ikke skal bli for kraftig har jeg blandet inn malte mandler i røren. Kombinasjonen mellom den lyse og mørke sjokolade var nok litt tilfeldig, siden det var dette jeg fant i skap og skuffer. Når det er sagt så var jo farmor storfornøyd med kaken, så jeg ser ikke bort i fra at jeg følger samme oppskrift også neste gang jeg skal på besøk.
OBS! Mange kokesjokolader kan inneholde spor av gluten. Dette går heldigvis fint for farmor, men vær obs på at noen reagerer mer enn andre.
Som du ser så gjorde jeg ikke så mye ut av pynten. Faktum er at denne kaken ble laget rett før jeg dro innom farmor, og var fortsatt lunken idet jeg tok den med meg.
Håper denne oppskriften sjokoladekake uten hvetemel faller i smak, eller sjekk noen av de andre kakeoppskriftene her på bloggen.

Kan kaken fryses
Det går fint, men vent gjerne med å drysse over melisen 🙂
Hei!
Tenker å bake denne kaken i helgen, og lurer på om jeg kan bruke 200g ferdig mandelmel eller blir det ikke det samme?
Hei
Vil jo tro det kan gå fint, men har ikke testet det selv 🙂