Sjokoladeknuter (sjokoladesnurrer)

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Sjokoladeknuter med chili

Denne oppskriften på sjokoladeknuter vet jeg at flere av dere har ventet på, for aldri før har jeg fått så mange tilbakemeldinger på Instastory etter å ha lagt ut et bilde. Så her er den, akkurat tidsnok til at du kan lage den nå i påskeferien, sjokoladesnurrer med chili. Chilien kan så klart sløyfes, men jeg synes den tilfører det lille ekstra, uten at det blir sterkt.

Sjokoladeknuter på en rist

Jeg har laget disse som sjokoladeknuter, men det er ikke noe i veien for å rulle de ut til sjokoladesnurrer istedenfor. Smør fyllet utover hele leiven, rull den sammen og skjær den opp i cirka 1,5 cm tykke snurrer.

Del gjerne dine sjokoladeknuter med meg på Instagram, enten ved å tagge de med @detgladekjokken eller #detgladekjokken.

Om du er på utkikk etter flere inspirerende snurrer så kan jeg også anbefale kanelsnurrer (tangzhong)kanelknuter av surdeig eller kanskje noen litt sunnere kanelsnurrer.

Håper disse sjokoladeknutene blir like populære hos deg som de ble hos oss!

Vel bekomme!

Sjokoladesknuter med et hint av chili

0 fra 0 vurderinger
Type rett GjærbakstNivå: Middels
Porsjoner

20

porsjoner
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid

12

minutter
Totalt

3

timer 

Ingredienser

  • Søt grunndeig
  • 600 gram siktet hvetemel

  • 100 gram sukker

  • 1 ss kardemomme

  • 1 klype salt

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 4,5 dl melk

  • 100 gram smør

  • Fyll
  • 75 gram romtemperert smør

  • 1,5 ss kakao

  • 3 ss sukker

  • 1/2 ts chilipulver

  • 75 gram dronningsjokolade

Fremgangsmåte

  • Ha alt det tørre i en bolle. Tilsett kald eller lunken (max 20 grader) melk og elt det godt sammen til du har en smidig deig. Jeg anbefaler å bruke en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok for et best mulig resultat. Elt deigen i 15-20 minutter på lav hastighet, eller minst like lenge for hånd.
  • Tilsett så små terninger av romtemperert smør mens du fortsetter å elte deigen. Elt deigen videre i minst 5-10 minutter, til den er smidig og består glutentesten. Testen tas ved å ta en bit av deigen og strekk den mellom hendene. Dersom du greier å strekke den så tynn at du såvidt kan se gjennom den uten at den ryker er den eltet lenge nok.
  • Dekk til bollen med plast eller et lokk og la den heve i cirka 1,5 – 2 timer på et lunt sted. Hevetiden vil blant annet avhenge av hvor varmt du har det i rommet, og om du brukte lunken mel eller ikke.
  • Velt den hevede deigen over på melet underlag. Dra den utover til et rektangel for så å brette kantene inn i mot midten. Gjenta prosessen et par ganger.
  • Kjevle deigen ut til en stor rektangulær leiv på cirka 40 x 55 cm. Bland sammen romtemperert smør, kakaopulver, sukker og chilipulver, og smør det fra den ene kortsiden og inn mot midten. Hakk sjokoladen og strø den utover den påsmurte delen. Brett så den ene halvdelen som ikke har fyll over den andre halvdelen. Kjevle lett over deigen.
  • Skjær deigen i ca 1,5 – 2 cm brede strimler, fra den åpne enden og inn mot bretten. Tvinn en av strimlene med deig noen ganger rundt seg selv.
  • Snurr deigstrimlen et par ganger rundt samlede fingre på den ene hånden, og avslutt med å tre enden gjennom sirkelen. Sett sjokoladeknutene på et bakepapirkledd stekebrett.
  • La de etterheve under eg klede i cirka 45 minutter. Sett ovnen på 220 grader, vanlig over og undervarme. Pensle sjokoladeknuttene med sammenvispet egg. Stekes i ca 12 minutter midt i ovnen. Sjokoladeknutene avkjøles på rist.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*