Sjokoladepudding

Lages på: 30 minutter + avkjøling Nivå: Enkel
Sjokoladepudding

Har du noen gang forsøkt å lage sjokoladepudding selv? Som for veldig mye annet, så kan det jo ikke sammenlignes med varianten du kjøper ferdig på butikken.

Forrige helg laget jeg hjemmelaget sjokoladepudding. Jeg laget den med mørk sjokolade og bittelitt kaffe, som gir en kraftigere smak og kanskje mer voksen smak. Men det er ikke noe i veien for å velge en noe lysere sjokoladevariant om du eksempelvis skal lage den til et barneselskap. I en del av oppskriftene som ligger ute på nettet så brukes det gelatin for å få den stiv, mens jeg har i denne oppskriften brukt maizena og eggeplommer til å få den stiv. Her er det viktig at du koker den opp, ellers vil ikke puddingen stivne. Du får ikke den samme dissende konsistensen som den ville hatt med gelatin, men jeg synes også eggeplommene gir en rundere smak.

Når du først er i gang må du gjerne lage vaniljesausen selv. Om du lurer på hva du kan bruke alle eggehvitene til, er mitt beste tips å lage enten budapestrull eller kokosboller (skumboller). Sistnevnte kan også fryses ned til nærmere jul, om du ønsker.

Lykke til!

Sjokoladepudding (uten gelatin)

4 fra 5 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

8

porsjoner
Avkjøling

180

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 egg

  • 2 ss 2 kakao

  • 6 dl 6 helmelk

  • 3 dl 3 kremfløte

  • 1/2 dl 1/2 kaffe (valgfritt)

  • 75 gram 75 sukker

  • 1 ts 1 vaniljesukker

  • 50 gram 50 maizena

  • 200 gram 200 mørk kokesjokolade (60%)

  • 1/4 ts 1/4 salt

Fremgangsmåte

  • Skill eggeplommene fra eggehvitene. Eggehvitene kan stå på ukesvis i kjøleskapet, så ta gjerne vare på de.
  • Visp sammen eggeplommene og kakaoen i en kjele. Tilsett melken, kremfløten, kaffen, sukkeret, vaniljesukkeret og maizenaen og bland godt sammen. Kok opp på lav varme, under kontinuerlig røring i kjele. Både eggene og maizenaen vil gjøre at blandingen tykner, og det skal ikke mye til før den brenner seg. Blandingen tåler et forsiktig oppkok, men skru av varmen idet du ser de første boblene.
  • Hakk sjokoladen og ha både sjokolade og bittelitt salt i den fortsatt varme blandingen. Rør til sjokoladen har smeltet.
  • Ha sjokoladepuddingen over i porsjonsglass, eller i en form du ønsker å servere den i. Et godt triks dersom du serverer den i en form er å skylle formen med iskaldt vann før du har i sjokoladepuddingen, da slipper den formen enklere. Sett puddingen kjølig i minimum 3 timer før servering.
  • Server sjokoladepuddingen med hjemmelaget vaniljesaus, pisket krem og/eller friske bær.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*