
Har du noen gang forsøkt å lage sjokoladepudding selv? Som for veldig mye annet, så kan det jo ikke sammenlignes med varianten du kjøper ferdig på butikken.
Forrige helg laget jeg hjemmelaget sjokoladepudding. Jeg laget den med mørk sjokolade og bittelitt kaffe, som gir en kraftigere smak og kanskje mer voksen smak. Men det er ikke noe i veien for å velge en noe lysere sjokoladevariant om du eksempelvis skal lage den til et barneselskap. I en del av oppskriftene som ligger ute på nettet så brukes det gelatin for å få den stiv, mens jeg har i denne oppskriften brukt maizena og eggeplommer til å få den stiv. Her er det viktig at du koker den opp, ellers vil ikke puddingen stivne. Du får ikke den samme dissende konsistensen som den ville hatt med gelatin, men jeg synes også eggeplommene gir en rundere smak.
Når du først er i gang må du gjerne lage vaniljesausen selv. Om du lurer på hva du kan bruke alle eggehvitene til, er mitt beste tips å lage enten budapestrull eller kokosboller (skumboller). Sistnevnte kan også fryses ned til nærmere jul, om du ønsker.
Lykke til!