Sjokoladesnurrer

Lages på: 3 timer Nivå: Middels

Søt gjærbakst smaker ekstra godt når det er ruskevær ute, og disse sjokoladesnurrene er intet unntak!

Forrige helg kunne du se meg lage sjokoladesnurrer på Instagram. Engasjementet var ikke uventet positivt, og det er tydelig at det ikke bare er jeg som er glad i sjokolade. Om du synes sjokolade kan bli litt mye av det gode, har jeg også oppskriften på “vanlige” kanelsnurrer (skillingsboller). Eller gjør litt ekstra ut av det og lage en kanelstjerne.

Et godt tips på veien når du skal lage denne oppskriften er å bruke bruke hele kardemommekjerner istedenfor ferdig malt. Det smaker utrolig mye bedre! Husk også å sette frem smøret slik at det romtempereres før du går i gang. Om du deler det opp i tynne skiver eller terninger så tempereres det på ikke mange minuttene.

Mange av dere har spurt etter oppskrift. Så her kommer den endelig, oppskriften på sjokoladesnurrer.

Sjokoladesnurrer

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Søt gjærbakstNivå: Middels
Porsjoner

24

sjokoladesnurrer
Tilberedning + heving

2

timer 

45

minutter
Steketid

12

minutter
Totalt

3

timer 

Ingredienser

  • Søt grunndeig
  • 600 gram siktet hvetemel

  • 100 gram sukker

  • 2 ts kardemomme

  • 1 klype salt

  • 1/2 pose tørrgjær

  • 400 gram melk

  • 1 stk egg

  • 100 gram smør

  • Sjokoladefyll
  • 75 gram romtemperert smør

  • 1,5 ss kakao

  • 3 ss sukker

  • 100 gram dronningsjokolade

Fremgangsmåte

  • Søt grunndeig. Ha mel, sukker, kardemomme, salt og tørrgjær i en bolle. Bruker du hele kardemommekjerner må du knuse de i en morter først, alternativt bruke undersiden av en kasserolle, flaske eller lignende. Tilsett kald melk og elt deigen med en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok.
  • La deigen elte i cirka 15 minutter, før du så har i smøret delt opp i små terninger. Deigen kan føles litt kompakt før du har i smøret, men det er helt naturlig. Fortsett å elte deigen i cirka 10 minutter, og du vil oppleve at den blir løsere og smidigere i konsistensen. Test om deigen er eltet lenge godt ved å gjøre en “glutentest”. Dra en flik/øre av deigen. Dersom du kan strekke deigen uten at den ryker, og du greier å få en nesten gjennomsiktig hinne, så har den eltet lenge nok.Glutentest
  • Heving. Dekk til bollen med plast eller et lokk, og la den heve i cirka 1,5 time. Jeg pleier å unngå å legge et kjøkkenhåndkle over, da det vil absorbere en del av fuktigheten fra deigen.
  • Lag fyllet. Bland sammen romtemperert smør, kakao og sukker i en liten skål. Finhakk sjokoladen.
  • Utbaking. Ha den hevede deigen over på et melet underlag. Dra deigen utover til et rektangel og brett hjørnene inn mot midten. Strø på litt mer mel ved behov, og gjenta prosessen et par ganger. Kjevle deigen utover til et avlangt rektangel på cirka 40 x 60 cm. Bre sjokoladefyllet utover leiven, strø over finhakket sjokolade.Søt gjærdeig med sjokolade
  • Rull deigen sammen deigen fra langside mot langside. Del rullen opp i totalt 24-28 skiver, avhengig av hvor store du vil ha de. Legg sjokoladesnurrene over på et bakepapirkledd stekebrett. Sjokoladesnurrer klar for ovnen
  • Etterheving. Dekk til stekebrettene og la sjokoladesnurrene etterheve i 30-45 minutter. Sett stekeovnen på 220 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Steking. Pensle snurrene med sammenvispet egg. Stek de 10-14 minutter midt i ovnen. Sjekk ovnen mot slutten av steketiden, da steketiden kan variere den del. Avkjøles på rist. Sjokoladesnurrene smaker aller best mens de enda er lunkne, men kan fint fryses ned. Snurrer med sjokolade

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*