Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel
Torsk med chorizo og blomkålpuré

Vi må ikke glemme å utnytte at skreien fortsatt er i sesong. I helgen serverte jeg nydelig skrei med eple- og blomkålpuré, og med et dryss av chorizosalsa. Dette kan virkelig anbefales!

Jeg synes chorizosalsa er ekstra godt til torsk. Den smakfulle salsaen er med på å løfte smaksopplevelsen, og sammen med en litt frisk puré av blomkål av epler så blir dette et alletiders måltid.

Flere oppskrifter på skrei fra bloggen:

Skrei med eple-blomkålpuré og chorizosalsa

4.3 fra 15 vurderinger
Type rett: Fisk, MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 800 gram skrei- eller torskefilet

  • salt

  • Eple- og blomkålpuré
  • 1 stk blomkål

  • 2 stk epler

  • 1 dl fløte

  • 2 ss smør

  • salt og pepper

  • Chorizosalsa
  • 100 gram chorizo

  • 2 stk sjalottløk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 bunt basilikum

  • 2 ss olivenolje

  • 1/2 stk sitron

Fremgangsmåte

  • Start med å strø salt over fisken, og la den ligge med skinnsiden ned mens du går i gang med eple- og blomkålmosen.
  • Del blomkålen opp i buketter og kok den i lettsaltet vann. Skrell to epler, fjern kjernehusket og del eplene opp i store terninger. Ha eplene sammen med blomkålbukettene, og la koke til både de og blomkål er møre. Jeg velger å ha eplebitene forholdsvis store for å beholde mest mulig av eplesmaken.
  • Gjør klar ingrediensene til chorizosalsaen. Chorizo kuttes opp i mindre terninger, og sjalottløk, hvitløk og chili finhakkes.
  • Skyll saltet av fisken og tørk den lett med et kjøkkenpapir. Stek skreien eller torsken i litt olje i en varm stekepanne, med skinnsiden ned. Siden den har skinn på så kan du være ganske spandabel med varmen. Skreifileten jeg hadde var temmelig løs i konsistensen, så derfor valgte jeg å legge lokk på pannen, for å få den gjennomstekt. Har du en litt fastere fisk kan du etter 5-6 minutter (avhengig av tykkelse og varme), snu den med kjøttsiden ned, for så å steke videre i et par minutter. Legg den ferdigstekte fisken over på et fat, mens du gjør klar resten.
  • Vask pannen og stek oppskåret chorizo, sjalottløk, hvitløk og chili i litt olivenolje.
  • Mens chorizoen steker eller du av vannen av blomkål og eplene, hvis du ikke allerede har gjort det. Ha i litt av fløten og smøret, og bruk en stavmikser eller foodprosessor til å lage en jevn og fin puré. Spe på med mer fløte til ønskelig konsistens. Smak til med salt og pepper.
  • Når chorizoen er ferdigstekt har du i en liten neve med fersk basilikum, og skviser over sitronsaft.
  • Server stekt skrei med eple- og blomkålpuré og et dryss av chorizosalsaen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Igjen en kjempegod oppskrift!
    Veldig friskt og godt med eple i pureen (brukte kun 1,5 eple, men fikk likevel en god smak av det;-))

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk for tilbakemelding, det er utrolig hyggelig å høre at oppskriften faller i smak hos flere 😀

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*