
I perioden januar-april er skreien i sesong og dette må så klart utnyttes på kjøkkenet. Nok en gang har jeg laget en enkel og tradisjonsrik middag, nemlig skrei med hvit saus, kokte poteter og gulrot. Et ikke fullt så vanlig tilbehør er kanskje ertepuréen, men det har liksom vært min greie de siste ukene.
Lurer du på hva skrei er? Skrei er torsk vokst opp i Barentshavet, som kommer inn til Norge når den skal gyte. Den har ekstra mye muskler, er fast i fisken og har et hvitt og fint fiskekjøtt. Med andre ord torsk på sitt beste! Skreisesongen varer fra januar til april måned.
Jeg vet ikke om det er nordlendingen i meg eller hva det er, men nå om dagen er jeg på en skikkelig fin hvit-fisk bølge. For ikke så mange dagene kunne du se meg lage fiskekaker på Instagram, og en oppskrift på hjemmelagede fiskekaker dukket opp på bloggen. I tillegg har jeg laget en rekke andre torskeretter hjemme, som ikke har nådd bloggen enda, så her er det bare å glede seg. Om du skulle ha noen fiskerester liggende kan jeg for øvrig anbefale deg å teste denne oppskriften på plukkfisk med makaroni.
