• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
1. mai 2018

Skuffekake med blåbær (langpannekake)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Saftig skuffekake med blåbær

Siden jeg har bursdag i dag (1. mai) så tenkte jeg at det passet å publisere en aldri så liten kakeoppskrift. Sjokoladekake har helt siden jeg var liten vært en soneklar favoritt, så hva passer vel bedre enn å publisere denne saftige skuffekaken med blåbær. Du må gjerne kalle den for en langpannesjokoladekake om du vil, men jeg har vokst opp med å kalle slike sjokoladekaker laget i langpanne for skuffekake. I denne oppskriften har jeg også tilsatt blåbærbiola og frosne blåbær for et ekstra saftig resultat som gir en deilig kombinasjon av blåbær og sjokolade.

Skuffekake med blåbærbiola

Denne skuffekaken er også svært enkel å lage, og passer ypperlig enten du skal ha med kake til dugnad, skolearrangement eller i barnebursdag. Den egner seg også godt til å fryse, eller du kan gjøre som meg og ta med restene og spandere på fornøyde kolleger.

Nyt deilig skuffekake (langpannekake) med en kopp kaffe eller et glass melk. Håper den smaker!

Saftig skuffkake med blåbær

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 1. mai 2018
  • 1 langpanne
  • 45 min
  • Skriv ut
Saftig skuffekake med blåbær
Ingredienser
  • 4 egg
  • 4 dl sukker
  • 200 gram smør
  • 450 gram hvetemel
  • 5 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 5 dl blåbærbiola
  • 100 gram frosne blåbær
  • Glasur
  • 100 gram smør
  • 100 gram dronningsjokolade
  • 250 gram melis
  • 4-5 ss sterk kaffe
  • Pynt
  • Strøssel
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å sette stekeovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme, og kle en langpanne (ca 30×40 cm) med bakepapir eller pensle den med smør eller margarin.
Steg 2
Smelt smøret og dra kasserollen av platen slik at det får avkjølt seg mens du går i gang med resten.
Steg 3
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mål opp hvetemel, kakao, vaniljesukker, natron og bakepulver i en liten bolle ved siden av.
Steg 4
Ha det smeltede smøret i eggedosisen og sikt i cirka halvparten av det tørre. Vend det inn med en slikkepott. Tilsett blåbærbiola, frosne blåbær og sikt i resten av melblandingen. Vendes forsiktig inn med en slikkepott til du har en klumpefri røre.
Steg 5
Hell røren over i langpannen og sett den midt i ovnen. Stekes i cirka 25 minutter, men sjekk med en kakepinne eller tilsvarende når den nærmer seg ferdig. Kaken er ferdig idet det ikke henger røre igjen på kakepinnen.
Steg 6
Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen. Når den har stått noen minutter tar du sjokoladekaken ut av formen og over på en rist, hvor den skal avkjøle seg.
Steg 7
Gjør klar glasuren når skuffekaken begynner å bli lun. Jeg liker synes kaffe setter en deilig smak på glasuren, men kan sløyfes om du ikke deler den erfaringen. Men hvis du vil lage den med kaffe så kan du starte med å lage en bitteliten skvett med svært sterk kaffe. Hvis du ikke ønsker å lage den med kaffesmak kan du tilsette litt sammenvispet egg for å justere konsistensen. Smelt smøret på lav varme i en liten kasserolle og bland inn hakket sjokolade til du har en jevn og klumpfri sjokoladeblanding. Vei opp melis i en bolle og ha den smeltede blandingen over i bollen. Juster konsistens og smak på glasuren ved å tilsette sterk kaffe (eller egg).
Steg 8
Lag små fordypninger/hull i kaken ved å perforere den med baksiden av en sleiv. Hell så glasuren over kaken og bruk en palett til å bre den utover. Strø over den pynten du måtte ønske, eller kanskje litt kokosmasse.

Klar til å legge glasur på sjokoladekaken

Legger glasur på skuffekaken

Skuffekake med blåbærbiola (sjokoladekake)
Skuffekake med blåbærbiola

Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • sjokoladekake

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Klassisk lasagne
Bursdagsbarn på ferie, populære tradisjonsretter og månedens mest leste

Relaterte innlegg

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021
0 kommentarer

Gulrotmuffins med kremostglasur

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Vepsebol
19. desember 2020
0 kommentarer

Vepsebol

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
315delinger