Skuffekake med blåbær (langpannekake)

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Saftig skuffekake med blåbær

Siden jeg har bursdag i dag (1. mai) så tenkte jeg at det passet å publisere en aldri så liten kakeoppskrift. Sjokoladekake har helt siden jeg var liten vært en soneklar favoritt, så hva passer vel bedre enn å publisere denne saftige skuffekaken med blåbær. Du må gjerne kalle den for en langpannesjokoladekake om du vil, men jeg har vokst opp med å kalle slike sjokoladekaker laget i langpanne for skuffekake. I denne oppskriften har jeg også tilsatt blåbærbiola og frosne blåbær for et ekstra saftig resultat som gir en deilig kombinasjon av blåbær og sjokolade.

Skuffekake med blåbærbiola

Denne skuffekaken er også svært enkel å lage, og passer ypperlig enten du skal ha med kake til dugnad, skolearrangement eller i barnebursdag. Den egner seg også godt til å fryse, eller du kan gjøre som meg og ta med restene og spandere på fornøyde kolleger.

Nyt deilig skuffekake (langpannekake) med en kopp kaffe eller et glass melk. Håper den smaker!

Saftig skuffkake med blåbær

0 fra 0 vurderinger
Type rett BakstNivå: Enkel
Porsjoner

1

langpanne
Tilberedning

20

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 4 stk egg

  • 4 dl sukker

  • 200 gram smør

  • 450 gram hvetemel

  • 5 ss kakao

  • 2 ts vaniljesukker

  • 1 ts natron

  • 2 ts bakepulver

  • 5 dl blåbærbiola

  • 100 gram frosne blåbær

  • Glasur
  • 100 gram smør

  • 100 gram dronningsjokolade

  • 250 gram melis

  • 4-5 ss sterk kaffe

  • Pynt
  • Strøssel

Fremgangsmåte

  • Start med å sette stekeovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme, og kle en langpanne (ca 30×40 cm) med bakepapir eller pensle den med smør eller margarin.
  • Smelt smøret og dra kasserollen av platen slik at det får avkjølt seg mens du går i gang med resten.
  • Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Mål opp hvetemel, kakao, vaniljesukker, natron og bakepulver i en liten bolle ved siden av.
  • Ha det smeltede smøret i eggedosisen og sikt i cirka halvparten av det tørre. Vend det inn med en slikkepott. Tilsett blåbærbiola, frosne blåbær og sikt i resten av melblandingen. Vendes forsiktig inn med en slikkepott til du har en klumpefri røre.
  • Hell røren over i langpannen og sett den midt i ovnen. Stekes i cirka 25 minutter, men sjekk med en kakepinne eller tilsvarende når den nærmer seg ferdig. Kaken er ferdig idet det ikke henger røre igjen på kakepinnen.
  • Ta den ferdigstekte kaken ut av ovnen. Når den har stått noen minutter tar du sjokoladekaken ut av formen og over på en rist, hvor den skal avkjøle seg.
  • Gjør klar glasuren når skuffekaken begynner å bli lun. Jeg liker synes kaffe setter en deilig smak på glasuren, men kan sløyfes om du ikke deler den erfaringen. Men hvis du vil lage den med kaffe så kan du starte med å lage en bitteliten skvett med svært sterk kaffe. Hvis du ikke ønsker å lage den med kaffesmak kan du tilsette litt sammenvispet egg for å justere konsistensen. Smelt smøret på lav varme i en liten kasserolle og bland inn hakket sjokolade til du har en jevn og klumpfri sjokoladeblanding. Vei opp melis i en bolle og ha den smeltede blandingen over i bollen. Juster konsistens og smak på glasuren ved å tilsette sterk kaffe (eller egg).
  • Lag små fordypninger/hull i kaken ved å perforere den med baksiden av en sleiv. Hell så glasuren over kaken og bruk en palett til å bre den utover. Legger glasur på skuffekaken
  • Strø over den pynten du måtte ønske, eller kanskje litt kokosmasse. Del opp kaken og server.Skuffkake med blåbærbiola (sjokoladekake)

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook


Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*