• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • JUL (NY!)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • TA KONTAKT
  • SØK
20. november 2019

Slik lager du granola

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Enkel granola

En typisk hverdagsfrokost hos oss består gjerne av mager cottage cheese, litt yoghurt, granola og kanskje noen friske bær eller en liten skje syltetøy. Bruker gjerne sukkerfrie varianter av både yoghurt og syltetøy. Kjapp og enkel frokost, og midt i blinken dersom man er litt lei av brødmat.

Når det er sagt så synes jeg ofte det er utrolig mye sukker og fett i den granolaen man får kjøpt på butikken, og så koster det ofte mye hinsides mye for en så liten pose. Derfor lager jeg med jevne mellomrom hjemmelaget granola. Jeg har ikke regnet på hvor mye sukker eller fett det er i denne oppskriften, men da ser jeg i hvert fall mengden som tilsettes idet jeg lager den.

Tips! Dersom du vil ha litt tørket frukt eller bær i granolaen, så kan du tilsette dette etter at granolaen er ferdigstekt.

Andre frokosttips for den brødleie:

  • Redd en banan, lag bananpannekaker.
  • Smoothieskål med blåbær og granola
  • Kjøleskapsgrøt med kokos og jordbær

Håper oppskriften på hjemmelaget granola faller i smak!

Hjemmelaget granola

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 20. november 2019
  • 8-10 porsjoner
  • 1 time(r) 15 min
  • Skriv ut
Granola med biola
Ingredienser
  • 300 gram lettkokte havregryn
  • 50 gram solsikkekjerner
  • 50 gram sesamfrø
  • 50 gram gresskarkjerner
  • 50 gram mandler
  • 50 gram valnøtter
  • 1/2 ts flaksalt
  • 1 dl eplejuice
  • 25 gram brunt sukker
  • 1/2 ss honning
  • 1 ss solsikkeolje
  • 100 gram tørket frukt (valgfritt)
Slik gjør du det
Steg 1
Bland havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, gresskarkjerner og salt sammen i en bolle. Hakk mandler og valnøtter, og ha også nøtter i den samme bollen.
Steg 2
Kok opp eplejuice, brunt sukker, honning og solsikkeolje i en kasserolle, til sukkeret har løst seg opp.
Steg 3
Hell så juiceblandingen i bollen med resten og rør det sammen. Jeg liker å jobbe det kjapt sammen med hendene, slik at granolaen kleber seg litt sammen i biter, men du kan også bruke en sleiv.
Steg 4
Fordel granolablandingen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett den i ovnen på 140 grader (varmluft). Stekes i 50-60 minutter, men bør røres i hvert 10-15 minutt for å unngå at granolaen blir brent og for å få et jevnt resultat.
Steg 5
Avkjøl granolaen helt før du har den over i et tett glass eller boks. Du må gjerne tilsette litt tørket frukt eller bær om du ønsker. Det blander du sammen i granolaen idet den er avkjølt. Håper oppskriften falt i smak!

Stikkord

  • Granola

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ukemeny – November
Eltefrie rundstykker med rug

Relaterte innlegg

Eltefrie rundstykker med rug
23. november 2019
0 kommentarer

Eltefrie rundstykker med rug

Veganske scones
9. november 2019
0 kommentarer

Veganske scones

Fløyelsgrøt av speltmel
12. oktober 2019
0 kommentarer

Fløyelsgrøt av speltmel

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Stikkord

  • BBQ
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • grillmat
  • grillsalat
  • grilltilbehør
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • Kanelsnurrer
  • kjeks
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • milkshake
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • Rundstykker
  • salat
  • salater
  • Salsa
  • Scones
  • slow cooked
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • viltgryte
  • Wok
  • Wrap
Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Kontakt
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales