Slik lager du granola

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Enkel
Granola

En typisk hverdagsfrokost hos oss består gjerne av mager cottage cheese, litt yoghurt, granola og kanskje noen friske bær eller en liten skje syltetøy. Bruker gjerne sukkerfrie varianter av både yoghurt og syltetøy. Kjapp og enkel frokost, og midt i blinken dersom man er litt lei av brødmat.

Når det er sagt så synes jeg ofte det er utrolig mye sukker og fett i den granolaen man får kjøpt på butikken, og så koster det ofte mye hinsides mye for en så liten pose. Derfor lager jeg med jevne mellomrom hjemmelaget granola. Jeg har ikke regnet på hvor mye sukker eller fett det er i denne oppskriften, men da ser jeg i hvert fall mengden som tilsettes idet jeg lager den.

Tips! Dersom du vil ha litt tørket frukt eller bær i granolaen, så kan du tilsette dette etter at granolaen er ferdigstekt.

Andre frokosttips for den brødleie:

Håper oppskriften på hjemmelaget granola faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Hjemmelaget granola

4 fra 27 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

8

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

1

time 
Totalt

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 300 gram 300 lettkokte havregryn

  • 50 gram 50 solsikkekjerner

  • 50 gram 50 sesamfrø

  • 50 gram 50 gresskarkjerner

  • 50 gram 50 mandler

  • 50 gram 50 valnøtter

  • 1/2 ts 1/2 flaksalt

  • 1 dl 1 eplejuice

  • 25 gram 25 brunt sukker

  • 1/2 ss 1/2 honning

  • 1 ss 1 solsikkeolje

  • 100 t 100 tørket frukt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Bland havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø, gresskarkjerner og salt sammen i en bolle. Hakk mandler og valnøtter, og ha også nøtter i den samme bollen.
  • Kok opp eplejuice, brunt sukker, honning og solsikkeolje i en kasserolle, til sukkeret har løst seg opp.
  • Hell så juiceblandingen i bollen med resten og rør det sammen. Jeg liker å jobbe det kjapt sammen med hendene, slik at granolaen kleber seg litt sammen i biter, men du kan også bruke en sleiv.
  • Fordel granolablandingen utover et bakepapirkledd stekebrett og sett den i ovnen på 140 grader (varmluft). Stekes i 50-60 minutter, men bør røres i hvert 10-15 minutt for å unngå at granolaen blir brent og for å få et jevnt resultat.
  • Avkjøl granolaen helt før du har den over i et tett glass eller boks. Du må gjerne tilsette litt tørket frukt eller bær om du ønsker. Det blander du sammen i granolaen idet den er avkjølt. Håper oppskriften falt i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*