Sloppy joe’s

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Sloppy Joe's

Har du hørt om Sloppy Joe’s? Kort fortalt er det ikke helt en hamburger, men hvor selve burgeren er byttet ut med en tykk kjøttsaus servert på hamburgerbrød. Kjøttsausen inneholder ofte ketchup og løk, og sies å ha opphav fra Sloppy Joe’s Bar i Key West. Det kan fort bli litt søl når man spiser denne, men den smaker himmelsk og er absolutt verdt å teste.

Burgerbrødene laget jeg også selv, men har ikke inkludert dette i den totale tiden på oppskriften i tilfelle noen velger å bruke de ferdigkjøpte eller kanskje har liggende i fryseren.

Håper du ble fristet til å forsøke deg på sloppy Joe’s du også!

Sloppy joe’s

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: AmerikanskNivå: Enkel
Porsjoner

4

burgere
Tilberedning

25

minutter

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 4 ss ketchup

  • 3 ss worchestershiresaus

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • Tilbehør
  • 4 stk burgerbrød

  • Salatblader

  • Revet ost

Fremgangsmåte

  • Lager du hamburgerbrødene selv er det lurt å starte med å sette deigen. Se oppskrift på 100% grove burgerbrød. Eneste forskjell er at jeg brukte fullkornshvetemel istedenfor speltmel denne gangen
  • Du kan fint gå i gang med kjøttsausen når du har satt deigen til heving. Sett sausen så til side når den er ferdig, og varm den opp igjen når hamburgerbrødene tas ut av ovnen.
  • Stek karbonadedeig i en varm panne, gjerne i flere omganger slik at du ikke koker kjøttet istedenfor å steke det.
  • Surr finhakket løk og hvitløk på medium varme i samme panne. Bland det inn med den stekte karbonadedeigen så snart løken er myk og blank.
  • Tilsett hakkede tomater, ketchup og worchestershiresaus, og la det koke i minst 15 minutter. Er kjøttsausen fortsatt tynn fortsetter du å koke sausen til at mye av væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper helt på slutten.
  • Del hamburgerbrødene i to. Legg på noen salatblader, og følg på med tykk kjøttsaus før du har over bittelitt revet ost.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*