Sloppy joe’s

Sloppy Joe's i burgerbrød

Har du hørt om Sloppy Joe’s? Kort fortalt er det ikke helt en hamburger, men hvor selve burgeren er byttet ut med en tykk kjøttsaus servert på hamburgerbrød. Kjøttsausen inneholder ofte ketchup og løk, og sies å ha opphav fra Sloppy Joe’s Bar i Key West. Det kan fort bli litt søl når man spiser denne, men den smaker himmelsk og er absolutt verdt å teste.

OBS! Burgerbrødene laget jeg også selv, men har ikke inkludert dette i den totale tiden på oppskriften i tilfelle noen velger å bruke de ferdigkjøpte eller kanskje har liggende i fryseren.

Sloppy joe’s

Sloppy Joe's

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 400 gram
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 4 ss ketchup
  • 3 ss worchestershiresaus
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • Tilbehør
  • 4 burgerbrød
  • Salatblader
  • Revet ost

Fremgangsmåte

Steg 1
Lager du hamburgerbrødene selv er det lurt å starte med å sette deigen. Oppskrift og fremgangsmåte finner du i dette innlegget. Eneste forskjell er at jeg brukte fullkornshvetemel istedenfor speltmel denne gangen
Steg 2
Du kan fint gå i gang med kjøttsausen når du har satt deigen til heving. Sett sausen så til side når den er ferdig, og varm den opp igjen når hamburgerbrødene tas ut av ovnen.
Steg 3
Stek karbonadedeig i en varm panne, gjerne i flere omganger slik at du ikke koker kjøttet istedenfor å steke det.
Steg 4
Surr finhakket løk og hvitløk på medium varme i samme panne. Bland det inn med den stekte karbonadedeigen så snart løken er myk og blank.
Steg 5
Tilsett hakkede tomater, ketchup og worchestershiresaus, og la det koke i minst 15 minutter. Er kjøttsausen fortsatt tynn fortsetter du å koke sausen til at mye av væsken har fordampet. Smak til med salt og pepper helt på slutten.
Steg 6
Del hamburgerbrødene i to. Legg på noen salatblader, og følg på med tykk kjøttsaus før du har over bittelitt revet ost.