• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
27. mars 2017

Smørgrøt (Fløyelsgrøt)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Smørgrøt

Smørgrøt, eller fløyelsgrøt om du vil, er en av flere retter som vekker gode minner fra barndommen. Jeg kan ikke huske at vi pleide å spise dette til middag, men at vi av og til var så heldige at vi kunne få dette til kveldsmat. Tror det er mange år siden sist jeg laget smørgrøt, så gleden var stor da jeg her om dagen bestemte meg for å lage denne grøtklassikeren.

Video av hvor enkelt du kan lage smørgrøt

Denne oppskriften gir 1 skål smørgrøt. Hvis du vil gjøre denne retten litt mer spennende kan du eksempelvis blande inn en skje med lettrømme eller cottage cheese på slutten av koketiden.

Andre fløyelsmyke grøtoppskrifter fra bloggen:

  • Rømmegrøt
  • Fløyelsgrøt av havre

Håper du ble inspirert til å lage smørgrøt (fløyelsgrøt) du også!

Fløyelsgrøt (smørgrøt)

Smørgrøt, eller fløyelsgrøt, er en tradisjonell norsk grøt laget av smør, mel og melk, og kan kanskje sammenlignes som en slags billig versjon av rømmegrøten.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 27. mars 2017
  • 1 skål
  • 15 min
  • Skriv ut
Fløyelsgrøt
Ingredienser
  • Smørgrøt
  • 5 dl melk
  • 5 ss hvetemel
  • 1 ss smør
  • 1/4 ts salt
  • Grøttopping
  • Sukker
  • Kanel
  • Spekeskinke
Slik gjør du det
Steg 1
Visp hvetemel ut i melk slik at du har en klumpefri melkeblanding. Kok opp under stadig omrøring. Når melkeblandingen blir varm vil den tykne, og da er det veldig fort å brenne grøten hvis du ikke rører kontinuerlig.
Steg 2
La smørgrøten koke i 5-10 minutter, slik at du blir kvitt melsmaken. Blir grøten for tykk sper du på med mer melk. Blir den for tynn rører du ut litt hvetemel i en skvett kald melk og sper i grøten. Tilsetter du hvetemel direkte i den varme grøten risikerer du å få melklumper. Ha smør og salt i på slutten av koketiden.
Steg 3
Server smørgrøt med kanel og sukker. Spekemat smaker også veldig godt som tilbehør til grøten. Håper det smaker!

 

Stikkord

  • Grøt
  • tradisjonsmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pølsegryte med potetmos
Sashimi i salatskåler

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
1. desember 2020
0 kommentarer

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

Kyllingsuppe med tortellini
30. september 2020
0 kommentarer

Kyllingsuppe med tortellini

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
208delinger