Smørgrøt (Fløyelsgrøt)

Lages på: 10 minutter Nivå:
Smørgrøt

Smørgrøt, eller fløyelsgrøt om du vil, er en av flere retter som vekker gode minner fra barndommen. Jeg kan ikke huske at vi pleide å spise dette til middag, men at vi av og til var så heldige at vi kunne få dette til kveldsmat. Tror det er mange år siden sist jeg laget smørgrøt, så gleden var stor da jeg her om dagen bestemte meg for å lage denne grøtklassikeren.

Denne oppskriften gir 1 skål smørgrøt. Hvis du vil gjøre denne retten litt mer spennende kan du eksempelvis blande inn en skje med lettrømme eller cottage cheese på slutten av koketiden.

Andre fløyelsmyke grøtoppskrifter fra bloggen:

Håper du ble inspirert til å lage smørgrøt (fløyelsgrøt) du også!

Smørgrøt (Fløyelsgrøt)

4 fra 4 vurderinger
Type rett LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

1

skål
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

15

minutter

Ingredienser

  • Smørgrøt
  • 5 dl melk

  • 5 ss hvetemel

  • 1 ss smør

  • 1/4 ts salt

  • Grøttopping
  • Sukker

  • Kanel

  • Spekeskinke

Fremgangsmåte

  • Visp hvetemel ut i melk slik at du har en klumpefri melkeblanding. Kok opp under stadig omrøring. Når melkeblandingen blir varm vil den tykne, og da er det veldig fort å brenne grøten hvis du ikke rører kontinuerlig.
  • La smørgrøten koke i 5-10 minutter, slik at du blir kvitt melsmaken. Blir grøten for tykk sper du på med mer melk. Blir den for tynn rører du ut litt hvetemel i en skvett kald melk og sper i grøten. Tilsetter du hvetemel direkte i den varme grøten risikerer du å få melklumper. Ha smør og salt i på slutten av koketiden.
  • Server smørgrøt med kanel og sukker. Spekemat smaker også veldig godt som tilbehør til grøten. Håper det smaker!

Video

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*