Smuldrepai med havregryn og blåbær

Smuldrepai med havregryn og blåbær

Før helgen hadde vi noen venner på middag, og midt  i middagsforberedelsene bestemte jeg meg plutselig for at jeg måtte lage en enkel men god dessert.  En kjapp sjekk i kjøleskapet og jeg endte opp med  å lage en  enkel og god smuldrepai med havregryn og blåbær.

Jeg har benyttet sukrin i denne oppskriften, men du kan om ønskelig benytte vanlig sukker og brunt sukker.

Smuldrepai med havregryn og blåbær

Smuldrepai er svært lett og kjapt og lage, og også utrolig utrolig godt. Du trenger ikke noe avansert kjøkkenutstyr og du kan bruke all slags frukt og bær.
  • 13. september 2015
  • 6 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Smuldrepai med havregryn og blåbær

Ingredienser

  • 110 gram lettkokte havregryn
  • 65 gram mandler og valnøtter
  • 100 gram cottage cheese
  • 4-5 ss sukrin gold eller brunt sukker
  • 1 klype salt
  • 50 gram romtemperert smør
  • 350 gram frosne blåbær
  • 5 ss sukker/sukrin
  • Kanel

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 200 grader
Steg 2
Fordel blåbær utover en passende ildfastform eller i porsjonsskåler som tåler varme, og strø over sukrin.
Steg 3
Ha havregryn, nøtter, cottage cheese, salt og sukrin gold i en foodprocessor, og kjør det sammen til du får en litt grovhakket masse.
Steg 4
Smuldre inn terninger av smør med fingrene. Du kan fint la det være igjen noen biter igjen av smøret i massen.
Steg 5
Fordel massen over bærene og strø kanel på toppen. Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter.
Steg 6
Smuldrepaien ble servert sammen med en liten skje vaniljeis, og høstet mange komplimenter fra gjestene.