Før helgen hadde vi noen venner på middag, og midt i middagsforberedelsene bestemte jeg meg plutselig for at jeg måtte lage en enkel men god dessert. En kjapp sjekk i kjøleskapet og jeg endte opp med å lage en enkel og god smuldrepai med havregryn og blåbær.
Jeg har benyttet sukrin i denne oppskriften, men du kan om ønskelig benytte vanlig sukker og brunt sukker.
Smuldrepai med havregryn og blåbær
- 13. september 2015
- 6 porsjoner
- 40 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 110 gram lettkokte havregryn
- 65 gram mandler og valnøtter
- 100 gram cottage cheese
- 4-5 ss sukrin gold eller brunt sukker
- 1 klype salt
- 50 gram romtemperert smør
- 350 gram frosne blåbær
- 5 ss sukker/sukrin
- Kanel
Slik gjør du det
- Steg 1
- Sett ovnen på 200 grader
- Steg 2
- Fordel blåbær utover en passende ildfastform eller i porsjonsskåler som tåler varme, og strø over sukrin.
- Steg 3
- Ha havregryn, nøtter, cottage cheese, salt og sukrin gold i en foodprocessor, og kjør det sammen til du får en litt grovhakket masse.
- Steg 4
- Smuldre inn terninger av smør med fingrene. Du kan fint la det være igjen noen biter igjen av smøret i massen.
- Steg 5
- Fordel massen over bærene og strø kanel på toppen. Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter.
- Steg 6
- Smuldrepaien ble servert sammen med en liten skje vaniljeis, og høstet mange komplimenter fra gjestene.
Håper du blir like fornøyd som det gjestene ble!
Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden dersom du har noen spørsmål til denne oppskriften på smuldrepai med havregryn og blåbær 🙂