• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. september 2015

Smuldrepai med havregryn og blåbær

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Smuldrepai med havregryn og blåbær

Før helgen hadde vi noen venner på middag, og midt  i middagsforberedelsene bestemte jeg meg plutselig for at jeg måtte lage en enkel men god dessert.  En kjapp sjekk i kjøleskapet og jeg endte opp med  å lage en  enkel og god smuldrepai med havregryn og blåbær.

Jeg har benyttet sukrin i denne oppskriften, men du kan om ønskelig benytte vanlig sukker og brunt sukker.

Smuldrepai med havregryn og blåbær

Smuldrepai er svært lett og kjapt og lage, og også utrolig utrolig godt. Du trenger ikke noe avansert kjøkkenutstyr og du kan bruke all slags frukt og bær.
Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. september 2015
  • 6 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Smuldrepai med havregryn og blåbær
Ingredienser
  • 110 gram lettkokte havregryn
  • 65 gram mandler og valnøtter
  • 100 gram cottage cheese
  • 4-5 ss sukrin gold eller brunt sukker
  • 1 klype salt
  • 50 gram romtemperert smør
  • 350 gram frosne blåbær
  • 5 ss sukker/sukrin
  • Kanel
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 200 grader
Steg 2
Fordel blåbær utover en passende ildfastform eller i porsjonsskåler som tåler varme, og strø over sukrin.
Steg 3
Ha havregryn, nøtter, cottage cheese, salt og sukrin gold i en foodprocessor, og kjør det sammen til du får en litt grovhakket masse.
Steg 4
Smuldre inn terninger av smør med fingrene. Du kan fint la det være igjen noen biter igjen av smøret i massen.
Steg 5
Fordel massen over bærene og strø kanel på toppen. Stekes midt i ovnen i ca 30 minutter.
Steg 6
Smuldrepaien ble servert sammen med en liten skje vaniljeis, og høstet mange komplimenter fra gjestene.

Håper du blir like fornøyd som det gjestene ble!

Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden dersom du har noen spørsmål  til denne oppskriften på smuldrepai med havregryn og blåbær 🙂

Stikkord

  • pai
  • Smuldrepai

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hamburger med pesto og mozzarella
Steinbit med rødbet- og søtpotetpuré

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020

Bakte epler med kardemommeis

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales