• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
8. juni 2019

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Smuldrepai med rabarbra og is

Da jeg laget denne smuldrepaien med rabarbra og jordbær var det to ting som slo meg. For det første så lager jeg smuldrepai alt for sjelden, for snakk om lettvint dessert! Den er både enkel å lage og står også i stekeovnen på godt under halvtimen. Den andre tanken var at dette helt seriøst må være en av de beste dessertene jeg har laget.

Kombinasjonen av lun smuldrepai, med en skikkelig sprø smuldretopp, servert med vanlijeis. Rett og slett helt magisk! Dersom du skal du lage en dessert nå i juni, så kan jeg virkelig anbefale denne oppskriften på smuldrepai med rabarbra!

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Nystekt smuldrepai med rabarbra

Har du ikke rabarbra? Se oppskrift på smuldrepai med blåbær.

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 8. juni 2019
  • 6 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Smuldrepai med rabarbra og is
Ingredienser
  • Smuldretopping
  • 100 gram smør
  • 75 gram brunt sukker
  • 50 gram havregryn
  • 100 gram speltmel
  • 50 gram mandler
  • Rabarbra
  • 400 gram rabarbra
  • 200 gram jordbær
  • 2 ss potetmel
  • 2 dl sukker
Slik gjør du det
Steg 1
Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over og undervarme.
Steg 2
Start med smuldretoppingen. Ha smør, brunt sukker, speltmel, havregryn og mandler i en matmølle eller foodprosessor. Kjøres sammen til alt er god blandet og mandlene er hakket i smått. Du kan også finhakke mandlene og jobbe smuldretoppen sammen for hånd. Ikke jobb for lenge med smuldremassen, du vil ikke at den skal bli seig som en deig, men bare lenge nok til at den samler seg litt. Settes i kjøleskapet.
Steg 3
Skyll både jordbær og rabarbra i kaldt vann. Skjær blad og rot av rabarbrastengene, og fjern hamsen (bladene) på jordbærene. Behold gjerne skallet på rabarbraen, såfremt den ikke har begynt å bli trevlete. Skjær rabarbraen i skiver på cirka 1 cm tykkelse. Jodbærene deles i 4.
Steg 4
Bland sukker og potetmel i en liten skål, og vend det sammen med rabarbra og jordbær. Has så over i en ildfastform eller mindre porsjonsformer om du ønsker. Fordel smuldretoppingen oppå rabarbrablanding.
Steg 5
Sett formen(e) midt i ovnen, i 25-30 minutter, til smuldretoppingen begynner å bli litt gyllen i kantene.
Steg 6
Server smuldrepaien mens den enda er varm, enten med krem eller med vaniljeis. Nydelig sommerdessert!

 

 

 

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • pai
  • Smuldrepai

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Eltefri pepperonipizza
Hjemmelaget rabarbrasyltetøy

Relaterte innlegg

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020

Riskrem med jordbærsaus

Karamellpudding
12. desember 2020

Karamellpudding

Bakte epler med kardemommeis
7. november 2020

Bakte epler med kardemommeis

2 comments

  • Lisbeth Zachariassen
    16. juli 2019

    Smuldrepai med rabarbra og jordbær, blei ny favoritt hos oss 😊

    • Rolf-Anders Vollan
      16. juli 2019

      Så bra den falt i smak hos flere 🙂 En soneklar dessertfavoritt hos oss også denne sommeren!

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales