Smuldrepai med rabarbra og jordbær

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Smuldrepai med rabarbra og is

Da jeg laget denne smuldrepaien med rabarbra og jordbær var det to ting som slo meg. For det første så lager jeg smuldrepai alt for sjelden, for snakk om lettvint dessert! Den er både enkel å lage og står også i stekeovnen på godt under halvtimen. Den andre tanken var at dette helt seriøst må være en av de beste dessertene jeg har laget.

Kombinasjonen av lun smuldrepai, med en skikkelig sprø smuldretopp, servert med vaniljeis. Rett og slett helt magisk! Dersom du skal du lage en dessert nå i juni, så kan jeg virkelig anbefale denne oppskriften på smuldrepai med rabarbra!

Nystekt smuldrepai med rabarbra

Har du ikke rabarbra? Se oppskrift på smuldrepai med blåbær.

Banner - Mat du blir glad av

Smuldrepai med rabarbra og jordbær

4 fra 12 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Smuldretopping
  • 100 gram 100 smør

  • 75 gram 75 brunt sukker

  • 50 gram 50 havregryn

  • 100 gram 100 speltmel

  • 50 gram 50 mandler

  • Rabarbra
  • 400 gram 400 rabarbra

  • 200 gram 200 jordbær

  • 2 ss 2 potetmel

  • 2 dl 2 sukker

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over og undervarme.
  • Start med smuldretoppingen. Ha smør, brunt sukker, speltmel, havregryn og mandler i en matmølle eller foodprosessor. Kjøres sammen til alt er god blandet og mandlene er hakket i smått. Du kan også finhakke mandlene og jobbe smuldretoppen sammen for hånd. Ikke jobb for lenge med smuldremassen, du vil ikke at den skal bli seig som en deig, men bare lenge nok til at den samler seg litt. Settes i kjøleskapet.
  • Skyll både jordbær og rabarbra i kaldt vann. Skjær blad og rot av rabarbrastengene, og fjern hamsen (bladene) på jordbærene. Behold gjerne skallet på rabarbraen, såfremt den ikke har begynt å bli trevlete. Skjær rabarbraen i skiver på cirka 1 cm tykkelse. Jordbærene deles i 4.
  • Bland sukker og potetmel i en liten skål, og vend det sammen med rabarbra og jordbær. Has så over i en ildfastform eller mindre porsjonsformer om du ønsker. Fordel smuldretoppingen oppå rabarbrablanding.
  • Sett formen(e) midt i ovnen, i 25-30 minutter, til smuldretoppingen begynner å bli litt gyllen i kantene.
  • Server smuldrepaien mens den enda er varm, enten med krem eller med vaniljeis. Nydelig sommerdessert!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Smuldrepai med rabarbra og jordbær, blei ny favoritt hos oss 😊

    • Rolf-Anders Vollan

      Så bra den falt i smak hos flere 🙂 En soneklar dessertfavoritt hos oss også denne sommeren!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*