Solovaffel med krem og appelsin

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Solovaffel med krem og appelsin

Det er gøy med oppskrifter som blir til helt på impuls, og akkurat det er disse solovaflene jeg laget i dag et godt eksempel på. En åpnet flaske med solo, en skvett kremfløte og en appelsin fra fruktkurven ble nemlig utgangspunkt for desserten i dag.

Jeg skal innrømme at solosmaken i vaflene er ganske diskret, men summen av Solo, appelsinzest i krem og fersk appelsin gjør at denne retten totalt sett oser av deilig appelsinsmak. Sammen med litt revet sjokolade ble dette en kjempegod dessertvaffel, perfekt etter en av påsken skiturer. Skal du ikke servere den med appelsin i krem eller oppå vil jeg derimot anbefale å kanskje ha litt appelsinzest i røren også. Zest er da den aller ytterste delen av appelsinskallet, kun den gule delen. Her ligger det mye herlig appelsinsmak, men pass på at du vasker appelsinen godt først.

Flere desserter med appelsin:

Håper du ble inspirert!

Solovaffel med krem og appelsin

4 fra 3 vurderinger
Type rett: DessertNivå: Enkel
Porsjoner (cirka)

10

vaffeljern
Tilberedning + svelle

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 4 egg

  • 4 ss 4 sukker

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 1,5 dl 1,5 helmelk

  • 75 gram 75 havremel

  • 1,5 dl 1,5 solo

  • 175 gram 175 hvetemel

  • 1/2 ts 1/2 kardemomme

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 3 ss 3 smeltet smør

  • Krem
  • 2,5 dl 2,5 kremfløte

  • 1 ts 1 vaniljesukker

  • 2 ss 2 sukker

  • zest fra appelsin

  • 50 gram 50 grovhakket sjokolade

  • Topping
  • 2 stk 2 appelsin

  • grovhakket sjokolade

Fremgangsmåte

  • Lag røren. Visp luftig eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.
  • Tilsett så helmelk og havremel og visp til havremelet er rørt ut.
  • Bland sammen mel, kardemomme, bakepulver og salt. Tilsett først soloen i røren og spe på med melblandingen, litt etter litt, mens du visper ut klumpene. Ha tilslutt i smeltet smør-
  • La røren stå i kjøleskapet i 20-30 minutter, slik at den får svellet tilstrekkelig før steking.
  • Lag kremen. Visp kremfløte, vaniljesukker og sukker til myk krem. Tilsett zest fra cirka en halv appelsin og grovhakket sjokolade og bland det inn i kremen. Sett kremen kjølig frem til servering.
  • Lag klar topping. Skjær skallet av appelsinen, og skjær båter av appelsinen. Skal du gjøre det ekstra fint kan du skjære appelsinfileter. Det gjør du ved å skjær på innsiden av skilleveggene, inn mot midten av appelsinen. På den måten får du en helt ren appelsinappelsinfilet. Grovhakk sjokoladen.
  • Stek og server. Stek vaffelrøren i smurt vaffeljern. Server de med krem med smak av appelsin og sjokolade, toppet med appelsinbiter og grovhakket sjokolade. Håper de smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*