Sommerbris i solnedgang

coctail med jordbær og corona

Denne sommeren har jeg fått for meg at jeg skal teste bartender-egenskapene mine, og jeg er godt i gang med å komponere mine egne coctails. Så istedenfor den ordinære fredagspilsen i sofakroken så har jeg nå tørket støv av barsettet og forsøker meg på litt ulike drinker. Ekstra deilig nå som sommervarmen har kommet tilbake og kveldene gjerne nytes på på balkongen.

Har du noen ganger tenkt på hvor forskjellig navnene på drinkene er? Mens man har forklarende navn som gin & tonic på den ene siden, så har andre drinker mer mytiske navn som eksempel Margarita, eller hva med en frekk sex on the beach. Jeg må innrømme at det er mye enklere å være fantasifull på kjøkkenet enn jeg er til slike kreative navngivninger. Derfor endte jeg opp med med å kalle denne drinken for “sommerbris i solnedgang”, rett og slett fordi jeg nøt den på balkongen en fin sommerkveld for noen uker siden.

Sukkerlake lager jeg ved å koke 100 gram sukker med en halv desiliter vann. Kokes til sukkeret har løst seg opp og has på en glassflaske som tåler varme.

Nyt sommerbrisen umiddelbart!

Sommerdrink med jordbær og corona

Jordbærcoctail

Ingredienser

  • 4 cl cachaca
  • 2 cl sukkerlake
  • 1/2 lime
  • 3-4 jordbær
  • 3 isbiter
  • Corona

Fremgangsmåte

Steg 1
Mål opp cachaca (brasiliansk sprit/rom) og sukkerlake i en shaker. Skvis i saften av en halv lime.
Steg 2
Skyll og del opp jordbærene i skiver og ha de i shakeren sammen med isbiter.
Steg 3
Sett på toppen på shakeren og rist løs i 8-10 sekunder, til jordbærene er skikkelig mos og drinken er iskald. Du kan også bruke en morter eller en skje til å knus jordbærene.
Steg 4
Sil drinken over i et serveringsglass eller ta med fruktkjøttet om du ønsker.
Steg 5
Topp drinken med corona, slik at du fyller glasset opp.

Hei.
Kan jeg bruke annen sprit??

Trine