Det er ikke så ofte jeg lager kake, derfor er jeg snar å melde meg til kakeposten når vi samles mye folk til 17. mai, nyttårsaften og andre fellesfeiringer. Jeg har ikke én spesifikk kake som jeg pleier å lage, men eksperimenterer og tester ofte noe helt nytt hver gang. Gjerne med en stor dose improvisasjon underveis.
Til 17. mai i år hadde jeg egentlig tenkt å lage en enkel kvæfjordkake. Men siden pavlova allerede var planlagt til kakebordet så gikk jeg for en kake uten marengs. Derfor bestemte jeg meg for at jeg heller skulle prøve meg på en variant av Pascals kjente Fraisier. Videre tenkte jeg at det hadde vært gøy å lage den med sjokoladebunn istedenfor det klassiske sukkerbrødet. I tilfelle noen av gjestene enten ikke likte marsipan eller hadde nøtteallergi, så droppet jeg også marsipanlokket til fordel for et gelélokk. Resultatet ble en skikkelig sommerlig kake, en sommerlig fraisier om du vill. Oppskriften kan kanskje virke veldig omfattende med mange steg, men jeg synes det er bedre å være overtydelig enn å ta det som en selvfølge at leserne mine forstår hvordan jeg har gjort det.
Eggehvitene jeg fikk til overs brukte jeg forresten til å lage sprø pikekyss, etter denne oppskriften. Denne gangen droppet jeg konditorfargen og gikk for den litt mer stilrene varianten.
Som du kanskje ser så burde gelélokket vært litt tynnere, men jeg hadde en liten kul på midt på som jeg ikke oppdaget før jeg begynte å ha på geleen.
Håper denne oppskriften på fraisier med sjokoladebunn og gelélokk faller i smak!