
Det er skikkelig sommervær på Østlandet om dagen, og da frister det ikke å henge over grytene. Derfor bestemte jeg meg for å servere sommerruller til middag. Kyllingen måtte så klart stekes, men utover det så var resten av tilbehøret kaldt.
Hvis du har vært på en vietnamesisk restaurant så har du sikker sett sommerruller på menyen. Sommerruller går også under navnet myke vårruller, og er en slags vårrull som ikke er stekt. Ofte fylles de med reker, rødkål, nudler og mye annet godt, så jeg kan kanskje ikke kalle min variant for en vietnamesisk klassiker. Godt ble det uansett.
Det slo meg da jeg spiste dette er at dette lager jeg rett og slett alt for sjeldent. Og når man har fått inn teknikken med brettingen av rispapiret, så er det jo egentlig kjapt å få laget rullene. Noen gode tips som er verdt å ta med seg er derimot å skjære alle ingrediensene i strimler, og legge de i samme retning, slik at de ikke stikker hull i rispapiret. Et annet tips er å ikke falle for fristelsen med å prøve å streke rispapiret rundt fyllet, men press heller fyllet litt sammen idet du ruller.
Denne gangen valgte jeg å lage en veldig enkel peanøttsaus, som ikke trenge noen koketid. En annen saus som nok hadde passet godt til denne hadde vært en hjemmelaget sweet chili saus, men det får bli neste gang.
PS! Denne kan lages glutenfri ved valg av glutenfri soyasaus
