Sommerruller med kylling og peanøttsaus

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Sommerruller med kylling og peanøttsaus

Det er skikkelig sommervær på Østlandet om dagen, og da frister det ikke å henge over grytene. Derfor bestemte jeg meg for å servere sommerruller til middag. Kyllingen måtte så klart stekes, men utover det så var resten av tilbehøret kaldt.

Hvis du har vært på en vietnamesisk restaurant så har du sikker sett sommerruller på menyen. Sommerruller går også under navnet myke vårruller, og er en slags vårrull som ikke er stekt. Ofte fylles de med reker, rødkål, nudler og mye annet godt, så jeg kan kanskje ikke kalle min variant for en vietnamesisk klassiker. Godt ble det uansett.

Det slo meg da jeg spiste dette er at dette lager jeg rett og slett alt for sjeldent. Og når man har fått inn teknikken med brettingen av rispapiret, så er det jo egentlig kjapt å få laget rullene. Noen gode tips som er verdt å ta med seg er derimot å skjære alle ingrediensene i strimler, og legge de i samme retning, slik at de ikke stikker hull i rispapiret. Et annet tips er å ikke falle for fristelsen med å prøve å streke rispapiret rundt fyllet, men press heller fyllet litt sammen idet du ruller.

Denne gangen valgte jeg å lage en veldig enkel peanøttsaus, som ikke trenge noen koketid. En annen saus som nok hadde passet godt til denne hadde vært en hjemmelaget sweet chili saus, men det får bli neste gang.

PS! Denne kan lages glutenfri ved valg av glutenfri soyasaus

Sommerruller med kylling og peanøttsaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

35

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 kyllingfileter

  • 2 ss 2 soyasaus

  • 1 ss 1 sukker

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 1/2 ts 1/2 gurkemeie

  • Olje, til steking

  • Enkel peanøttsaus
  • 3 ss 3 peanøttsmør

  • 1 ss 1 soyasaus

  • 1/2 ts 1/2 srirachasaus (valgfritt)

  • 1/2 stk 1/2 lime

  • 1/2 ts 1/2 flytende honning

  • 3 ss 3 varmt vann (prøv deg frem)

  • Øvrige ingredienser
  • 1 stk 1 agurk

  • 4 stk 4 vårløk

  • 1 stk 1 paprika

  • 1 stk 1 mango

  • 1/2 stk 1/2 crispisalat eller hjertesalat

  • Frisk koriander

  • 12 stk 12 rispapir

Fremgangsmåte

  • Stek kyllingen
  • Start med kyllingen, så rekker den å avkjøle seg innen du skal fylle rispapiret. Kutt kyllingfiletene i strimler på langs.
  • Bland soyasausen, sukkeret, limesaften og gurkemeien i en bolle. Rør til sukkeret har løst seg opp og ha i kyllingen. Bland kyllingen godt i marinaden.
  • Stek kyllingen i litt olje i en varm panne, til den er gjennomstekt. Sett den til side på et fat.
  • Peanøttsausen
  • Bland sammen peanøttsmøret, soyasausen, srirachaen, limesaften og honningen i en liten skål. Spe med varmt vann, til sausen blir passe tykk. Både peanøttsmør og soyasaus kan variere veldig i smak, så smak på sausen for å kjenne om den trenger mer peanøtter, soyasaus (salt), limesaft eller honning (sødme).
  • Kutt opp grønnsakene
  • Kutt opp agurken, vårløken og paprikaen i strimler. Skrell mangoen, fjern steinen og kutt den også i tynne strimler. Salaten strimles etter beste evne.
  • Lag rullene
  • Dypp ett rispapir i kaldt vann i cirka 5-10 sekunder. Legg det over på et fuktig og rent kjøkkenhåndkle.
  • Legg både kyllingen, de oppskårede grønnsakene og frisk koriander i en stripe i nedre del av rispapiret. La det være cirka 3 cm klaring i nedre kant og på hver av sidene. Brette sommerruller
  • Brett rispapiret fra nedsiden og over fyllet, mens du legger litt press på fyllet. Fold deretter inn både høyre og venstre side, før du så ruller sammen til en pølsen.
  • Legg sommerrullen til side, og fortsett prosessen med et nytt rispapir.
  • Rett før servering deler du rullene i to. Et godt tips er å dyppe kniven i kaldt vann, så glir den enklere gjennom rispapiret. Legg rullene over på et fat, med en liten skål peanøttsaus. Server umiddelbart!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*