Sommersalat med jordbær og spekeskinke

Sommersalat med jordbær og spekeskinke

Visste du at jordbær også kan brukes i salaten til grillmaten? Denne sommeren har jeg laget en sommersalat med jordbær og spekeskinke, en helt fantastisk god smakskombinasjon. Selv om jeg har kalt oppskriften for sommersalat så kommer jeg nok til å lage den også ellers i året, så fremt jeg får tak i gode jordbær.

Denne jordbær-/sommersalaten er en kjapp og enkel salat som er serveringsklar på toppen 15 minutter, og er perfekt tilbehør til både grillmat og annet stekt kjøtt.

Visste du at dersom du bruker importerte sukkererter så bør forvelle de først. Det betyr at du bør legge de noen sekunder i lettsaltet kokende vann før du skyller de i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Dette er for å fjerne eventuelle sykdomsfremkallende bakterier som kan følge med.

Håper sommersalaten faller i smak!

Salat med jordbær og spekeskinke

Sommersalat med jordbær og spekeskinke

Ingredienser

  • 150 gram bladsalat (feldsalat el)
  • 1/2 pakke norske sukkererter
  • 3-4 reddiker
  • 2 vårløk
  • 1/2 avokado
  • 1/2 lime
  • 10-12 jordbær
  • 5-6 skiver spekeskinke
  • 1/2 ss honning

Fremgangsmåte

Steg 1
Skyll grønnsaker, salat og bær og la vannet rennne av. Jeg brukte feltsalat som jeg synes allerede er i passe små biter, men du kan også kutte den opp i mindre biter om du ønsker.
Steg 2
Del sukkererter i to og vårløk og reddik i skiver. Fjern steinen fra avokadoen og stilken fra jordbærene, og skjær både avokado og jordbær i biter som du blander forsiktig inn med resten av salaten. Bland inn skiver av spekeskinke, skvis over lime, og vend forsiktig inn flytende honning i salaten. Vipps så har du en serveringsklar salat på svært få minutter.