Sommersalat med kylling og rabarbravinaigrette

Somersalat med rabarbravinaigrette

Sommeren er høysesong for salater, og gjerne enkle som er serveringsklar på kort tid. Denne gangen har jeg brukt ferdiggrillet kylling i salaten, delvis for variasjonens skyld og delvis fordi jeg ville det skulle gå ekstra kjapt. Salaten i seg selv er ikke så veldig avansert, men jeg toppet den med den hjemmelagede rabarbravinaigretten du nå har sett noen oppskrifter med.

Rabarbravinaigrette
Rabarbravinaigrette

Håper det smaker!

Sommersalat med kylling og rabarbravinaigrette

Sommersalat med kylling og rabarbravinaigrette

Ingredienser

  • 1/2 grillet kylling
  • 1/2 crispisalat
  • 1 spisspaprika
  • 8-10 cherrytomater
  • 3-4 reddiker
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 100 gram mozzarella
  • Rabarbravinaigrette
  • 1 stilk rabarbra
  • 1/2 dl vann
  • 2 ss honning
  • 2 ss riseddik
  • 1/2 dl olivenolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Start med å lage rabarbravinaigretten etter denne oppskriften.
Steg 2
Rens den ferdiggrillede kyllingen slik at du får fjernet all kjøttet fra beingrinda. Det enkleste er gjerne å bruke hendene, det blir litt gris men da unngår du mest mulig matsvinn. Skjær så kjøttet opp i passe store biter.
Steg 3
Vask/skyll alt det grønne.
Steg 4
Jeg brukte hjemmedyrket salatblader i salaten, men om du ikke er så heldig så kan du bruke crispi-, lollosalat eller en annen salattype du måtte ha for hånden. Skjær opp tomat, paprika og reddiker og bland inn i salaten.
Steg 5
Fjern stein og skall fra avokado og mango og del de opp i passe store terninger. Vendes forsiktig inn i salaten sammen med mozarellakuler eller mozarella oppståret i terninger.
Steg 6
Legg sommersalaten utover en tallerken og legg oppskåret kylling over.
Steg 7
Topp det hele med hjemmelaget rabarbravinaigrette. Håper det smaker!