Sommersalat med kylling og rabarbravinaigrette

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Somersalat med rabarbravinaigrette

Sommeren er høysesong for salater, og gjerne enkle som er serveringsklar på kort tid. Denne gangen har jeg brukt ferdiggrillet kylling i salaten, delvis for variasjonens skyld og delvis fordi jeg ville det skulle gå ekstra kjapt. Salaten i seg selv er ikke så veldig avansert, men jeg toppet den med den hjemmelagede rabarbravinaigretten du nå har sett noen oppskrifter med.

Håper det smaker!

Sommersalat med kylling og rabarbravinaigrette

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter

Ingredienser

  • 1/2 stk ferdiggrillet kylling

  • 1/2 stk crispisalat

  • 1 stk spisspaprika

  • 8-10 cherrytomater

  • 3-4 reddiker

  • 1 stk mango

  • 1 stk avokado

  • 100 gram mozzarella

  • Rabarbravinaigrette
  • 1 stilk rabarbra

  • 1/2 dl vann

  • 2 ss honning

  • 2 ss riseddik

  • 1/2 dl olivenolje

Fremgangsmåte

  • Start med å lage rabarbravinaigretten etter denne oppskriften.
  • Rens den ferdiggrillede kyllingen slik at du får fjernet all kjøttet fra beingrinda. Det enkleste er gjerne å bruke hendene, det blir litt gris men da unngår du mest mulig matsvinn. Skjær så kjøttet opp i passe store biter.
  • Vask/skyll alt det grønne.
  • Jeg brukte hjemmedyrket salatblader i salaten, men om du ikke er så heldig så kan du bruke crispi-, lollosalat eller en annen salattype du måtte ha for hånden. Skjær opp tomat, paprika og reddiker og bland inn i salaten.
  • Fjern stein og skall fra avokado og mango og del de opp i passe store terninger. Vendes forsiktig inn i salaten sammen med mozarellakuler eller mozarella oppståret i terninger.
  • Legg sommersalaten utover en tallerken og legg oppskåret kylling over.
  • Topp det hele med hjemmelaget rabarbravinaigrette. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*