Sommeren er høysesong for salater, og gjerne enkle som er serveringsklar på kort tid. Denne gangen har jeg brukt ferdiggrillet kylling i salaten, delvis for variasjonens skyld og delvis fordi jeg ville det skulle gå ekstra kjapt. Salaten i seg selv er ikke så veldig avansert, men jeg toppet den med den hjemmelagede rabarbravinaigretten du nå har sett noen oppskrifter med.

Håper det smaker!
Sommersalat med kylling og rabarbravinaigrette
- 16. juni 2018
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 1/2 grillet kylling
- 1/2 crispisalat
- 1 spisspaprika
- 8-10 cherrytomater
- 3-4 reddiker
- 1 mango
- 1 avokado
- 100 gram mozzarella
- Rabarbravinaigrette
- 1 stilk rabarbra
- 1/2 dl vann
- 2 ss honning
- 2 ss riseddik
- 1/2 dl olivenolje
Slik gjør du det
- Steg 1
- Start med å lage rabarbravinaigretten etter denne oppskriften.
- Steg 2
- Rens den ferdiggrillede kyllingen slik at du får fjernet all kjøttet fra beingrinda. Det enkleste er gjerne å bruke hendene, det blir litt gris men da unngår du mest mulig matsvinn. Skjær så kjøttet opp i passe store biter.
- Steg 3
- Vask/skyll alt det grønne.
- Steg 4
- Jeg brukte hjemmedyrket salatblader i salaten, men om du ikke er så heldig så kan du bruke crispi-, lollosalat eller en annen salattype du måtte ha for hånden. Skjær opp tomat, paprika og reddiker og bland inn i salaten.
- Steg 5
- Fjern stein og skall fra avokado og mango og del de opp i passe store terninger. Vendes forsiktig inn i salaten sammen med mozarellakuler eller mozarella oppståret i terninger.
- Steg 6
- Legg sommersalaten utover en tallerken og legg oppskåret kylling over.
- Steg 7
- Topp det hele med hjemmelaget rabarbravinaigrette. Håper det smaker!