Sopp stroganoff

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Sopp stroganoff

For en tid tilbake forsøkte jeg meg på en vri på en kjent klassiker, si hei til sopp stroganoff! Det kan jo diskuteres om man kan kalle det for en stroganoff uten kjøtt, men det får være. Kall det en soppgryte om du foretrekker, uansett et fint alternativ for deg som vil spise mindre kjøtt.

Ikke helt overbevist om den kjøttfrie varianten? Jeg har også flere andre stroganoff-oppskrifter på bloggen, som kanskje kan friste enda mer. Se også:

Håper du ble inspirert, kjøttfri eller ei!

Banner - Mat du blir glad av

Sopp stroganoff

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 sopp (gjerne aromasopp eller steinsopp)

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 ss 2 olje

  • 1 ts 1 timian

  • 3 ss 3 tomatpure

  • 3 dl 3 utblandet grønnsaksbuljong

  • 2 ss 2 soyasaus

  • 3 stk 3 gulrøtter

  • 1 stk 1 paprika

  • 1 boks 1 lett crème fraîche

  • 1 ts 1 salt

  • Pepper

  • Hvetemel til jevning

  • Tilbehør
  • Potetmos eller ris

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potetene til potetmosen eller risen.
  • Kutt opp soppen i skiver og løk og hvitløk i smått. Stek sopp litt olje i en varm gryte. Etter et par minutter tilsetter du gul løk og surrer videre et lite minutt før du også har i hvitløken. Soppen skal få litt farge, og du vil merke at den krymper en del og avgir væske.
  • Ha i timian og tomatpuré. La gjerne tomatpuréen frese litt i bunnen av gryten, dette for å unngå råsmak.
  • Tilsett grønnsaksbuljong og soyasaus og kok opp.
  • Skrell gulrøttene, og del opp både de og paprika i terninger. Ha de i gryten med resten, og la koke noen minutter til grønnsakene til gulroten er litt mykere, men fortsatt har tyggemotstand.
  • Ha i boksen med créme fraîche, of smak det frem med salt og pepper. Synes du gryten er litt tynn kan du blande ut litt (cirka 1/2 ss hvetemel) i en liten skvett kaldt vann. Spe det inn i gryten under omrøring, og la gryten koke videre noen minutter.
  • Server sopp stroganoff med potetmos eller ris. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. God og rask middag som jeg kommer til å lage igjen!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*