Soppsaus har alltid vært en av favorittsausene mine, ja faktisk helt siden jeg var liten gutt. Mens mange barn ikke kan fordra sopp, så har alltid sopp stått høyt i kurs hos undertegnede. Om det skyldes at jeg allerede som barn hadde en forkjærlighet for umami er jeg derimot usikker på, men siden har denne sausen stått trofast ved min side.
Å lage soppsaus fra bunnen av er utrolig kjapt og enkelt, og det er derfor ingen grunn til å ty til en pose som skal røres ut med melk og vann. En hjemmelaget variant smaker også mye bedre, og du har kontroll på ingredienslisten. Dessuten er denne oppskriften glutenfri så lenge du bruker en glutenfri soyasaus. Jeg har brukt sjampinjonger i denne oppskriften, men du kan også bruke aromasopp eller kantareller om du ønsker. Oppskriften er den samme.
Denne sausen passer godt til alle typer stekt kjøtt. Se også oppskrift på biff med soppsaus, hvalbiff med soppsaus og svinekoteletter med soppsaus for mer inspirasjon (det er noen små variasjoner i sausen i de ulike oppskriftene).
Håper du ble fristet til å lage en hjemmelaget soppsaus neste gang du står foran hyllen med sausposene på butikken.