• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. november 2020

Soppsuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kremet sjampinjongsuppe

Jeg har bestandig vært svært glad i sopp, helt siden jeg var liten. Sopp på pizza, sopp i gryter og sopp i supper og saus, det kunne liksom aldri bli nok. Sopp er jo så utrolig godt, proppfull av umami og også en kilde til kobber, niacin, kalium og fosfor.

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en enkel soppsuppe. Den kan serveres til forrett, men også som en lett middagsrett med nystekt brød ved siden av. Jeg brukte sjampinjong da jeg laget denne soppsuppen, men det er ikke noe i veien for å bruke andre sopptyper om du ønsker. Fløten er helt valgfri, men gir en litt mer fyldig smak på suppen. Har du ikke hvitvinseddik så kan du også skvise over litt sitronsaft. Skal det være ekstra flott så kan du tilsette en klunk hvitvin, som du koker inn i soppen før du har i melken og kraften.

Sjampinjongsuppe

Glad i sopp du også? Her er noen andre oppskrifter med sopp fra bloggen:

  • Fylte sjampinjonger
  • Saftige svinekoteletter med soppsaus
  • Reinsdyrskav med soppstuing og sellerirotmos

Soppsuppe

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. november 2020
  • 2 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Soppsuppe
Ingredienser
  • 200 gram soppe (gjerne sjampinjong)
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl helmelk
  • 1 dl grønnsakskraft/-buljong
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Frisk timian eller oregano
  • 1/2 dl fløte (valgfritt)
  • Salt og pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Børst av soppen og kutt den opp i skiver. Legg noen skiver med stekt sopp til side, som senere kan brukes som garnityr. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres sopp og løk i en gryte, i en blanding av smør og olivenolje.
Steg 2
Tilsett helmelk, grønnsakskraft, hvitvinseddik og litt fersk timian. Kok opp, og la soppsuppen koke i 15-20 minutter.
Steg 3
Kjør suppen jevn ved hjelp av en stavmikser, blender eller foodprosessor.
Steg 4
Ha i eventuell fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper. Stek resterende sopp i en varm panne i litt smør. Krydre de med salt og pepper.
Steg 5
Server soppsuppen i dype tallerkener, med stekt sjampinjong og litt fersk timian som garnityr. Håper den faller i smak!

 

Stikkord

  • soppsuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lammefrikassé
Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus

Relaterte innlegg

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

15 varmende middagsretter
10. januar 2021

15 varmende middagsretter

Ungarsk gulasj
7. januar 2021

Ungarsk gulasj

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales