Soppsuppe

Kremet sjampinjongsuppe

Jeg har bestandig vært svært glad i sopp, helt siden jeg var liten. Sopp på pizza, sopp i gryter og sopp i supper og saus, det kunne liksom aldri bli nok. Sopp er jo så utrolig godt, proppfull av umami og også en kilde til kobber, niacin, kalium og fosfor.

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en enkel soppsuppe. Den kan serveres til forrett, men også som en lett middagsrett med nystekt brød ved siden av. Jeg brukte sjampinjong da jeg laget denne soppsuppen, men det er ikke noe i veien for å bruke andre sopptyper om du ønsker. Fløten er helt valgfri, men gir en litt mer fyldig smak på suppen. Har du ikke hvitvinseddik så kan du også skvise over litt sitronsaft. Skal det være ekstra flott så kan du tilsette en klunk hvitvin, som du koker inn i soppen før du har i melken og kraften.

Sjampinjongsuppe

Glad i sopp du også? Her er noen andre oppskrifter med sopp fra bloggen:

Soppsuppe

  • 16. november 2020
  • 2 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Soppsuppe

Ingredienser

  • 200 gram soppe (gjerne sjampinjong)
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 2 ss smør
  • 2 ss olivenolje
  • 4 dl helmelk
  • 1 dl grønnsakskraft/-buljong
  • 1 ss hvitvinseddik
  • Frisk timian eller oregano
  • 1/2 dl fløte (valgfritt)
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Børst av soppen og kutt den opp i skiver. Legg noen skiver med stekt sopp til side, som senere kan brukes som garnityr. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Fres sopp og løk i en gryte, i en blanding av smør og olivenolje.
Steg 2
Tilsett helmelk, grønnsakskraft, hvitvinseddik og litt fersk timian. Kok opp, og la soppsuppen koke i 15-20 minutter.
Steg 3
Kjør suppen jevn ved hjelp av en stavmikser, blender eller foodprosessor.
Steg 4
Ha i eventuell fløten og kok opp. Smak til med salt og pepper. Stek resterende sopp i en varm panne i litt smør. Krydre de med salt og pepper.
Steg 5
Server soppsuppen i dype tallerkener, med stekt sjampinjong og litt fersk timian som garnityr. Håper den faller i smak!