Sort bønnesuppe (fra Mat du blir glad av)

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Sort bønnesuppe

I dag deler jeg en ny oppskrift fra boken min, Mat du blir glad av, nemlig en sort bønnesuppe. Her er det bønnene som er hovedkilden til proteiner. Den er kjapp å lage, og siden alt skal en runde i blenderen til slutt (eller bruk stavmikseren), behøver du ikke være så nøye når du skjærer opp grønnsakene.

Denne oppskriften er det flere kjøpere som har skrytt veldig av, og du finner også oppskriften på side 154 i Mat du blir glad av. Dette er én av flere helt nye oppskrifter fra boken, og jeg har tidligere delt oppskriften på ovnsbakt kylling i parmesansaus. Tror du boken kan være noe for deg, er det også mulighet til å bla i boken på Frisk forlag sine sider.

Sort bønnesuppe er en suppe som metter godt og kan nytes med god samvittighet.

Banner - Mat du blir glad av

Sort bønnesuppe

4.5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk rød chili

  • 1 stk rød paprika

  • Olivenolje til steking

  • 3 1/2 dl utblandet grønnsaksbuljong

  • 1 boks (á 400 gram) hermetiske tomater

  • 4 bokser (á 175 gram avrent vekt) sorte bønner

  • 1 ts røkt paprikakrydder

  • 1/2 ts malt spisskummen

  • 1 stk lime

  • Salt og pepper

  • Forslag til tilbehør
  • Avokado

  • Frisk koriander

  • Lettrømme

  • Nachochips

Fremgangsmåte

  • Skrell løken og hvitløksfeddene. Skjær løken i terninger og finhakk hvitløksfeddene og chilien. Fjern frøene i chilien dersom du ikke er glad i så sterk mat. Skjær paprikaen i terninger.
  • La grønnsakene frese i en god klunk olivenolje i en gryte, til løken er myk og blank.
  • Hell i grønnsaksbuljongen eller -kraften og de hermetiske tomatene. Ha de sorte bønnene i et dørslag og skyll i rikelig med kaldt vann. Sett til side cirka 1/5 av bønnene og ha resten i suppen sammen med røkt paprikapulver og spisskummen. La suppen koke opp og deretter småkoke i rundt 10 minutter. Mens suppen koker, har du god tid til å skjære avokadoen i to, vippe ut steinen med en skje og skille avokadokjøttet fra skallet med skjeen. Skjær deretter avokadokjøttet i skiver.
  • Ha suppen over i en blender eller bruk en stavmikser til å kjøre den jevn og smidig. Hell suppen tilbake i kjelen, tilsett resten av bønnene og la suppen koke opp igjen.
  • Press i saften av limen og smak til med salt og pepper.
  • Server bønnesuppen med frisk koriander, en skje lettrømme, avokado og nachochips.

Notater

  • Naturlig glutenfri, men sjekk at grønnsaksbuljongen og nachochipsen ikke inneholder spor av gluten.
  • Melkefri ved å velge et melkefritt alternativ til lettrømme. Sjekk at grønnsaksbuljongen ikke inneholder spor av melk.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*