I denne oppskriften har jeg benyttet både dadler og sukrin gold som søtning. Jeg synes ofte at kaker som bare inneholder sukrin gold kan bli litt kunstige, så da er dadler et godt alternativ til sukker. Dadler er inneholder en del sukker, men er et bedre alternativ siden de også inneholder både fiber, magnesium og kalium

Det som tok lengst tid med gresskarkaken var egentlig forberedelsene. Jeg hadde egentlig ikke så mye erfaring med gresskar, så her måtte jeg lese litt om du ulike sortene som fantes. Jeg stod mellom en sort som heter Butternut (flaskegresskar) og Grey-gresskar, men endte opp med å kjøpe sistnevnte. Heldigvis er det veldig mange grønnsaksbutikker på Grünerløkka, så det var ikke noe problem med å få tak i gresskar. Du kan lese litt mer om de ulike gresskarsortene på frukt.no.

Tips! Hvis du ikke får tak i gresskar, eller vil gjøre oppskriften litt enklere, så selger de gresskarpuré på boks på flere av de større butikkene har jeg hørt.

Kaken smakte svært godt, så det blir nok en gjentakelse en annen gang.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden dersom du har noen spørsmål til oppskriften eller hvis du har noe annet på hjertet:)