Søtpotetfries

Søtpotetfries

Søtpotet er et populært tilbehør til både kjøtt, fisk og vegetarretter. Selv har jeg aldri vært så kjempefan av smaken av søtpotetene, men må innrømme at søtpotetfries kan gå ned på høykant. Jeg er dog ikke så glad i frityrstekt mat, så disse har jeg ovnsbakt. To tips for å få skikkelige sprø søtpotetfries er å 1 – legge de i kaldt vann og 2 – blande de med maizena.

Håper søtpotetfriesene faller i smak!

Søtpotetfries

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

25

minutter
Vannbad

240

minutter

Ingredienser

  • 2 stk middel store søtpoteter

  • 3 ss maizena

  • 2 ss olje

  • Flaksalt

Fremgangsmåte

  • Start med å skrell søtpotetene, og kutt de i passe store strimler. Forsøk å få alle strimlene like store, da risikerer du ikke at noen av friesene blir svidde. Skyll potetstrimlene i kaldt vann og legg de i en bolle med iskaldt vann. La de stå i kjøleskapet i minst 4-5 timer, men gjerne enda lengre om du har tid.
  • Forvarm stekeovnen til 250 grader.
  • Hell av vannet av potetene og tørk de lett med litt kjøkkenpapir. Ha de i en brødpose sammen med maizena og olje. Blås litt luft i posen og rist den godt. Fordel potetstrimlene utover et bakepapirkledd stekebrett, slik at de ikke overlapper hverandre. Risle over litt olivenolje og strø over flaksalt.
  • Stek først søtpotetene 10 minutter på 250 grader (varmluft) midt i stekeovnen. Ta ut potetene og vend på de. Stek de videre i 10-15 minutter på varmluft, til de blir sprø og får en litt gyllen farge. Skru så av varmen (la viften være på), og la stekeovnsdøren stå på gløtt i rundt 5 minutter for å få ut fuktigheten.
  • Søtpotetfriesene bør spises ganske umiddelbart etter at de er nystekte. Håper de faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*