• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
13. april 2020

Søtpotetfries

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Søtpotetfries

Søtpotet er et populært tilbehør til både kjøtt, fisk og vegetarretter. Selv har jeg aldri vært så kjempefan av smaken av søtpotetene, men må innrømme at søtpotetfries kan gå ned på høykant. Jeg er dog ikke så glad i frityrstekt mat, så disse har jeg ovnsbakt. To tips for å få skikkelige sprø søtpotetfries er å 1 – legge de i kaldt vann og 2 – blande de med maizena.

Håper søtpotetfriesene faller i smak!

Søtpotetfries

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 13. april 2020
  • 4 porsjoner
  • Skriv ut
Ovnsbakte søtpotetfries
Ingredienser
  • 2 middels store søtpoteter
  • 3 ss maizena
  • 1-2 ss olje
  • Flaksalt
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å skrell søtpotetene, og kutt de i passe store strimler. Forsøk å få alle strimlene like store, da risikerer du ikke at noen av friesene blir svidde. Skyll potetstrimlene i kaldt vann og legg de i en bolle med iskaldt vann. La de stå i kjøleskapet i minst 4-5 timer, men gjerne enda lengre om du har tid.
Steg 2
Forvarm stekeovnen til 250 grader.
Steg 3
Hell av vannet av potetene og tørk de lett med litt kjøkkenpapir. Ha de i en brødpose sammen med maizena og olje. Blås litt luft i posen og rist den godt. Fordel potetstrimlene utover et bakepapirkledd stekebrett, slik at de ikke overlapper hverandre. Risle over litt olivenolje og strø over flaksalt.
Steg 4
Stek først søtpotetene 10 minutter på 250 grader (varmluft) midt i stekeovnen. Ta ut potetene og vend på de. Stek de videre i 10-15 minutter på varmluft, til de blir sprø og får en litt gyllen farge. Skru så av varmen (la viften være på), og la stekeovnsdøren stå på gløtt i rundt 5 minutter for å få ut fuktigheten.
Steg 5
Søtpotetfriesene bør spises ganske umiddelbart etter at de er nystekte. Håper de faller i smak!

Stikkord

  • fries
  • potet

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Biffsnadder med béarnaisesaus
Grillet tunfisk med mangosalsa

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales