Soyaglasert laks – nydelig middag på 20 minutter

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Soyaglasert laks

Søndagsmiddagen i går ble en nydelig lakserett. I denne retten ble nemlig laksen soyaglasert i en klissete saus av smør, olje, soyasaus, ingefær, chili, brun farin og sitronsaft. En skikkelig smaksbombe av en saus, og passer perfekt til fisken.

Fiskeretten stod ferdig på bordet innen 20 minutter. Jeg gjorde ikke så mye ut av tilbehøret, men kokte litt pasta og laget en enkel salat som jeg serverte ved siden av.

Denne retten er perfekt for travle hverdager. Om du ikke er så glad i laks, kan jeg tipse om disse to rettene med sei:

Håper du ble inspirert!

Banner - Mat du blir glad av

Soyaglasert laks

4 fra 27 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 ss 2 smør

  • 2 ss 2 olivenolje

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 3 cm 3 ingefær

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 3 ss 3 brunt sukker

  • 3 ss 3 soyasaus

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 500 gram 500 laksefilet uten skinn og bein

  • Frisk persille

  • Tilbehør
  • Pasta

  • Salatblanding

  • Spisspaprika

Fremgangsmåte

  • Smelt smøret i en stekepanne, og ha også i olivenoljen.
  • Skrell hvitløksfeddene og ingefæren. Hvitløken finhakkes og ingefæren kan du rive fint på et råkostjern. Skjær chilien i tynne ringer, men fjern eventuelle frø inni om du ikke vil den skal bli så sterk. Ha de oppskårede grønnsakene i pannen, og la dem surre i et lite minutt.
  • Kok pastaen etter anvisning på pakken.
  • Tilsett det brune sukkeret, soysasausen og saften fra en halv sitron i stekepannen. La sausen koke i et par minutter, under omrøring, til den tykner noe.
  • Skjær laksestykkene i porsjonsstørrelser dersom den ikke allerede er oppskåret. Legg i stykkene i pannen og øs over saus med jevne mellomrom mens du lar laksen ligge å putre i den kokende sausen. La laksen koke slik til den er gjennomkokt. Smak på sausen underveis for å kjenne om den trenger mer salt. Fantastisk god, ikke sant?
  • Samtidig som laksen trekker i sausen lager du klar salaten (eller vent til laksen er ferdig). Skyll salaten og snitt den om dersom bladene er store. Kutt opp paprikaen i små terninger.
  • Server glasert laks med pasta og en enkel salat ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*