Soyamarinert kylling med spinat og parmesan

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Enkel
Soyamarinert kylling

Soyamarinert kylling er en enkel middagsrett full av smak. Jo lengre kyllingen får ligge i marinaden, jo mer smak greier du å pakke inn i kjøttet. Kyllingfilet kan også være et svært magert middagsalternativ til deg som ønsker å spise sunt, med bare 1 gram fett per 100 gram.

Som tilbehør til retten laget jeg en enkel salat av blant annet spinat, mango, parmesan og pinjekjerner. Alt i alt en sunn og god middagsrett som var passer godt på en hverdag.

Soyamarinert kylling med enkel salat med parmesan

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Steketid

30

minutter
Marinering

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Soyamarinert kylling
  • 600 gram kyllingfilet

  • 1,5 stk rød chlii

  • 3 cm ingefær

  • 1 fedd hvitløk

  • 4 ss soyasaus

  • 1 stk lime

  • Olivenolje til steking

  • Salat med parmesan
  • 125 gram spinat

  • 1 stk mango

  • 1 stk spisspaprika

  • 2 ss olivenolje

  • 1 ss sitronsaft

  • 40 gram parmesan

  • 2 ss pinjekjerner

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Lag en enkel marinade til kyllingen. Skrell ingefær og hvitløken. Ha biter av ingefær, chili og hvitløk i en foodprosessor eller den lille hakkebollen til stavmikseren. Skvis over limesaft og kjør sammen til du har en chilipaste. Spe med soyasausen når du har kjørt den litt sammen, så er det enklere å få en samlet bitene. Ha kyllingfiletene i en pose eller en bolle, og dekk den med soyamarinaden. La kyllingen stå kjølig i 30 minutter, eller lengre om du har tid. Jo lengre kyllingen får stå, jo mere smak får du på kyllingen.
  • Sett ovnen på 135 grader, vanlig over og undervarme.
  • Stek kyllingen i en klunk olivenolje i en varm stekepanne. Noen minutter på hver side holder, til den får en fin stekeskorpe. Legg kyllingen i en ildfastform, sett i et steketermometer i den tykkeste delen av kyllingen og sett den midt i ovnen. Kyllingen er ferdig når den har en kjernetemperatur på 65 grader (beregn rundt 20-30 minutter, avhengig av størrelse på kyllingefiletene).
  • Mens kyllingen står i ovnen har du tid til å lage en enkel salat.
  • Skyll spinatbladene hvis de ikke er ferdigvasket, og ha de i en bolle. Del mangoen i to og skjær mangoen opp i ruter. Paprikaen skylles og deles i strimler. Ha mango og paprika sammen med spinaten og vend forsiktig inn en blanding av olivenolje, sitronsaft, litt salt og pepper.
  • Grovriv parmesan over salaten og bland den forsiktig med salaten. Strø over noen ristede pinjekjerner.
  • Server den soyamarinerte kyllingen og salaten umiddelbart. Håper maten faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*