Soyamarinert kylling med spinat og parmesan

Soyamarinert kylling med spinat og parmesan

Kyllingfilet er et lettvint, godt og magert middagsalternativ til deg som ønsker å spise sunt. Ja faktisk er det bare 1 gram fett per 100 gram, så magrere enn dette kan det nesten ikke bli. Denne gangen soyamarinerte jeg kyllingen sammen med honning, olivenolje og ingefær, noe som satte en utrolig god smak på den. Som tilbehør laget jeg en enkel salat av blant annet spinat, noen reddiker, revet parmesan og pinjekjerner. Alt i alt en kjapp , sunn og god middagsrett som var serveringsklar på cirka 25 minutter.

Soyamarinert kylling med enkel salat med parmesan

  • 22. februar 2017
  • 3-4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Soyamarinert kylling med spinat og parmesan

Ingredienser

  • Soyamarinert kylling
  • 3-4 kyllingfileter
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 lime
  • Salat med parmesan
  • 125 gram spinat
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 40 gram parmesan
  • Salt og pepper
  • 1 ss pinjekjerner
  • 3 reddiker

Fremgangsmåte

Steg 1
Lag en enkel marinade til kyllingen. Ha kyllingfiletene i en pose eller en bolle. Tilsett soyasaus, saften av én lime, olivenolje, honning og finrevet ingefær. La kyllingen stå i ca 5-10 minutter.
Steg 2
Stek kyllingen i en panne, ca 6-8 minutter på hver side litt avhengig av filetenes tykkelse. Bruk gjerne et lokk på pannen så får du en mer jevn steking.
Steg 3
Mens kyllingen steker har du nok av tid til å lage en enkel salat med spinat og parmesan.
Steg 4
Skyll spinatbladene hvis de ikke er ferdigvasket, og vask og del reddiken i tynne skiver. Ha spinat og reddik i en bolle og vend forsiktig inn en blanding av olivenolje, sitronsaft, litt salt og pepper.
Steg 5
Grovriv parmesan over salaten og bland den forsiktig med salaten. Strø over noen ristede pinjekjerner.
Steg 6
Server den soyamarinerte kyllingen og salaten umiddelbart. Håper maten faller i smak!