• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
3. november 2015

Soyamarinert laks med spinat og frisk råkost

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Soyamarinert laks på spinat med søt råkost -

Det er et utrykk som sier «Det er flest hverdager», men det betyr ikke at man skal være nødt til å spise kjipe middager mandag til fredag. For meg er det betyr det at jeg i ukedagene har et høyt fokus på å spise sunt og magert, og at jeg kan spise hva jeg vil i helgene med god samvittighet (alt med måte). Selv om jeg er veldig opptatt av å spise sunt så skal maten fortsatt smake godt.

Soyamarinert laks er en god, rask og mager middag som tar under halvtimen fra du setter i gang til middagen  står klar på bordet.

Soyamarinert laks med råkost av eple og gulrot

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 3. november 2015
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Soyamarinert laks på spinat med søt råkost
Ingredienser
  • 500 gram laks
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus
  • Saften av 1/3 sitron
  • Spinat
  • 100 gram spinat
  • 1 dl kesam
  • Saften av 1/3 sitron
  • 1/2 ts estragon
  • Salt og pepper
  • Råkost av gulrot og eple
  • 2 gulrøtter
  • 1 eple
  • Saten av 1/3 sitron
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Legg laksen i en ildfastform.
Steg 3
Del chilien i to og fjern frøene. Rens et lite stykke ingefær ved hjelp av en skje. Finkutt chili og ingefør.
Steg 4
Ha ingefær, chili, soyasaus, østerssaus og sitronsaft i en liten skål. Fordel sausen over laksefiletene og sett formen midt i ovnen i ca 15 minutter.
Steg 5
Snitt ferdigvasket spinat i smått. Ha det i en bolle og bland inn kesam, sitronsaft, estragon, salt og pepper.
Steg 6
Gå i gang med råkosten. Riv skrellede gulrøtter og epler på et rivjern, og ha det i en bolle. Bland inn saft fra sitron.

 

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden dersom du har noen spørsmål til oppskriften eller hvis du har noe annet på hjertet:)

 

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Svin stroganoff med potet- og blomkålmos
Fiskecurry

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon
13. januar 2021
0 kommentarer

Lettsaltet torsk med gulrotstuing og bacon

Lutefisk
16. desember 2020
0 kommentarer

Lutefisk

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales