Soyamarinert laks med spinat og frisk råkost

Soyamarinert laks på spinat med søt råkost -

Det er et utrykk som sier “Det er flest hverdager”, men det betyr ikke at man skal være nødt til å spise kjipe middager mandag til fredag. For meg er det betyr det at jeg i ukedagene har et høyt fokus på å spise sunt og magert, og at jeg kan spise hva jeg vil i helgene med god samvittighet (alt med måte). Selv om jeg er veldig opptatt av å spise sunt så skal maten fortsatt smake godt.

Soyamarinert laks er en god, rask og mager middag som tar under halvtimen fra du setter i gang til middagen  står klar på bordet.

Soyamarinert laks med råkost av eple og gulrot

  • 3. november 2015
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Soyamarinert laks på spinat med søt råkost

Ingredienser

  • 500 gram laks
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1 rød chili
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss østerssaus
  • Saften av 1/3 sitron
  • Spinat
  • 100 gram spinat
  • 1 dl kesam
  • Saften av 1/3 sitron
  • 1/2 ts estragon
  • Salt og pepper
  • Råkost av gulrot og eple
  • 2 gulrøtter
  • 1 eple
  • Saten av 1/3 sitron

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett ovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Legg laksen i en ildfastform.
Steg 3
Del chilien i to og fjern frøene. Rens et lite stykke ingefær ved hjelp av en skje. Finkutt chili og ingefør.
Steg 4
Ha ingefær, chili, soyasaus, østerssaus og sitronsaft i en liten skål. Fordel sausen over laksefiletene og sett formen midt i ovnen i ca 15 minutter.
Steg 5
Snitt ferdigvasket spinat i smått. Ha det i en bolle og bland inn kesam, sitronsaft, estragon, salt og pepper.
Steg 6
Gå i gang med råkosten. Riv skrellede gulrøtter og epler på et rivjern, og ha det i en bolle. Bland inn saft fra sitron.