Det er et utrykk som sier «Det er flest hverdager», men det betyr ikke at man skal være nødt til å spise kjipe middager mandag til fredag. For meg er det betyr det at jeg i ukedagene har et høyt fokus på å spise sunt og magert, og at jeg kan spise hva jeg vil i helgene med god samvittighet (alt med måte). Selv om jeg er veldig opptatt av å spise sunt så skal maten fortsatt smake godt.
Soyamarinert laks er en god, rask og mager middag som tar under halvtimen fra du setter i gang til middagen står klar på bordet.
Soyamarinert laks med råkost av eple og gulrot
- 3. november 2015
- 4 porsjoner
- 20 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 500 gram laks
- 1 ss finhakket ingefær
- 1 rød chili
- 2 ss soyasaus
- 2 ss østerssaus
- Saften av 1/3 sitron
- Spinat
- 100 gram spinat
- 1 dl kesam
- Saften av 1/3 sitron
- 1/2 ts estragon
- Salt og pepper
- Råkost av gulrot og eple
- 2 gulrøtter
- 1 eple
- Saten av 1/3 sitron
Slik gjør du det
- Steg 1
- Sett ovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
- Steg 2
- Legg laksen i en ildfastform.
- Steg 3
- Del chilien i to og fjern frøene. Rens et lite stykke ingefær ved hjelp av en skje. Finkutt chili og ingefør.
- Steg 4
- Ha ingefær, chili, soyasaus, østerssaus og sitronsaft i en liten skål. Fordel sausen over laksefiletene og sett formen midt i ovnen i ca 15 minutter.
- Steg 5
- Snitt ferdigvasket spinat i smått. Ha det i en bolle og bland inn kesam, sitronsaft, estragon, salt og pepper.
- Steg 6
- Gå i gang med råkosten. Riv skrellede gulrøtter og epler på et rivjern, og ha det i en bolle. Bland inn saft fra sitron.
Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden dersom du har noen spørsmål til oppskriften eller hvis du har noe annet på hjertet:)