Soyamarinert laks med spinat og frisk råkost

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Soyamarinert laks med kremet spinat

Det er et utrykk som sier “Det er flest hverdager”, men det betyr ikke at man skal være nødt til å spise kjipe middager mandag til fredag. For meg er det betyr det at jeg i ukedagene har et høyt fokus på å spise sunt og magert, og at jeg kan spise hva jeg vil i helgene med god samvittighet (alt med måte). Selv om jeg er veldig opptatt av å spise sunt så skal maten fortsatt smake godt.

Soyamarinert laks er en god, rask og mager middag som tar under halvtimen fra du setter i gang til middagen  står klar på bordet.

Soyamarinert laks med spinat og frisk råkost

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

15

minutter
Marinering

10

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram laks

  • 1 ss finhakket ingefær

  • 1 stk rød chili

  • 3 ss soyasaus

  • 2 ss østerssaus

  • 1/3 stk sitron, saften

  • Spinat
  • 100 gram spinat

  • 1 dl kesam eller lettrømme

  • 1/3 stk sitron, saften

  • 1/2 ts tørket persille

  • Salt og pepper

  • Råkost av gulrot og eple
  • 2 gulrøtter

  • 1 eple

  • 1/3 stk sitron, saften

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Legg laksen over i en smurt ildfastform. Del chilien i to og fjern frøene. Skrell ingefæren ved hjelp av en skje. Finhakk chilien og ingefæren. Bland sammen den finhakkede ingefæren og chilien, soyasausen, østerssausen og sitronsaften i en liten skål. Fordel sausen over laksefiletene. La gjerne fisken marinere i 10 minutter før du setter den midt i ovnen. La fisken steke i 13-15 minutter.
  • Mens fisken står i ovnen gjør du klart tilbehøret. Snitt ferdigvasket spinat i smått. Ha spinaten over i en bolle og bland inn kesam eller lettrømme, sitronsaft og persille. Smak til med salt og pepper.
  • Gå i gang med råkosten. Riv skrellede gulrøtter og epler på et rivjern, og ha det i en bolle. Bland inn saft fra sitron.
  • Server ovnsbakt laks med spinatsalat og råkost. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*