Soyamarinert laks med spinat og frisk råkost

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Soyamarinert laks på spinat med søt råkost -

Det er et utrykk som sier “Det er flest hverdager”, men det betyr ikke at man skal være nødt til å spise kjipe middager mandag til fredag. For meg er det betyr det at jeg i ukedagene har et høyt fokus på å spise sunt og magert, og at jeg kan spise hva jeg vil i helgene med god samvittighet (alt med måte). Selv om jeg er veldig opptatt av å spise sunt så skal maten fortsatt smake godt.

Soyamarinert laks er en god, rask og mager middag som tar under halvtimen fra du setter i gang til middagen  står klar på bordet.

Soyamarinert laks med spinat og frisk råkost

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

20

minutter

Ingredienser

  • 500 gram laks

  • 1 ss finhakket ingefær

  • 1 stk rød chili

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss østerssaus

  • 1/3 stk sitron, saften

  • Spinat
  • 100 gram spinat

  • 1 dl kesam

  • 1/3 stk sitron, saften

  • 1/2 ts estragon

  • Salt og pepper

  • Råkost av gulrot og eple
  • 2 gulrøtter

  • 1 eple

  • 1/3 stk sitron, saften

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 190 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Legg laksen i en ildfastform. Del chilien i to og fjern frøene. Rens et lite stykke ingefær ved hjelp av en skje. Finhakk chili og ingefær. Ha ingefær, chili, soyasaus, østerssaus og sitronsaft i en liten skål. Fordel sausen over laksefiletene og sett formen midt i ovnen i 13-15 minutter.
  • Snitt ferdigvasket spinat i smått. Ha det i en bolle og bland inn kesam, sitronsaft, estragon, salt og pepper.
  • Gå i gang med råkosten. Riv skrellede gulrøtter og epler på et rivjern, og ha det i en bolle. Bland inn saft fra sitron.
  • Server ovnsbakt laks med spinatsalat og råkost. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*