Spagetti og kjøttsaus av kyllingkjøttdeig

Spagetti og kjøttsaus av kyllingkjøttdeig

Spagetti og kjøttsaus av kyllingkjøttdeig er en kjapp og enkel hverdagsmiddag. Kyllingkjøttdeigen er også mye billigere en kjøttdeig eller karbonadedeig av storfe, og gjør at dette blir en rimelig middag til under hundrelappen.

Tilsett gjerne 1/2 – 1 chili i kjøttsaus dersom du vil piffe opp kjøttsausen litt. Har du ikke fersk basilikum kan du bruke tørket.

Andre “spagetti og kjøttsaus”-retter fra bloggen:

Håper oppskriften faller i smak!

Spagetti med kjøttsaus av kyllingkjøttdeig

Spagetti med kjøttsaus av kyllingkjøttdeig

Ingredienser

  • 600 gram kyllingkjøttdeig
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • Rød chili (valgfritt)
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl utblandet buljong
  • Tørket eller fersk basilikum
  • Salt og pepper
  • Olivenolje til steking
  • 150 gram spagetti
  • Parmesan (valgfritt)

Fremgangsmåte

Steg 1
Stek kyllingkjøttdeigen i litt olje i en varm panne, gjerne i to omganger. Has over i en gryte når den er ferdigstekt.
Steg 2
Finhakk løk, hvitløk, chili og paprika. Surres så i pannen i litt olje, til både løk og paprika er myk. Lag en liten grop i pannen som du har to skjeer tomatpuré i. La tomatpuréen frese et lite minutt for å ta bort litt av brodden på den. Has så over i gryten sammen med den stekte kyllingkjøttdeigen.
Steg 3
Ha i hermetiske tomater og utblandet buljong. Bruker du tørket basilikum kan du gjerne tilsette en liten teskje allerede nå. Bruker du fersk venter du til rett før servering. La kjøttsausen koke mens du koker spagettien etter anvisning på pakken (eller minst 10-15 minutter).
Steg 4
Smak til kjøttsausen med salt og pepper.
Steg 5
Når spagettien er ferdigkokt heller du den over i et dørslag. Bland den så inn sammen med kjøttsausen, sammen med ferske basilikumsblader. Server spagetti i kjøttsaus med litt finrevet parmesan om du har. Håper det smaker!