Spagetti med kjøttsaus

Spagetti med kjøttsaus

Det er nesten skammelig at jeg etter et halvt år som blogger enda ikke har lagt ut en oppskrift på spagetti med kjøttsaus, som må være en av de mest vanlige middagsrettene her til lands. Spagetti med kjøttsaus er både enkelt og godt, og ved å tilføre både gulrøtter og stangselleri i kjøttsausen så får man en mer mangfoldig smak på sausen.

Tilberedningstips til spagetti med kjøttsaus:

  • Dersom du har små eller store barn som er skeptiske til løk eller grønnsaker er et triks å bruke en stavmikser på grønnsakene etter at du har tilsatt hakkede tomater, vann  og buljong (steg 3)
  • Spagetti med kjøttsaus egner seg godt til nedfrysing, og faktisk er det mange so synes at kjøttsausen er aller best på dag nummer 2.
  • Retten smaker ekstra godt med litt revet parmesan på toppen.

Håper oppskriften faller i smak!

Spagetti med kjøttsaus

Spagetti med kjøttsaus

Ingredienser

  • 150 gram spagetti med fullkorn
  • 600 gram karbonadedeig
  • Olivenolje til steking
  • 1 gul løk
  • 3 gulrøtter
  • 2 stangselleri
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl utblandet buljong
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • Fersk eller tørket oregano
  • Tilbehør
  • Salat
  • Rød paprika
  • Parmesan

Fremgangsmåte

Steg 1
Stek karbonadedeigen i litt olje i en varm stekepanne. I mellomtiden kan du kutte løk, gulrot, stangselleri og hvitløk i smått. Ha den ferdigstekte karbonadedeigen over i en gryte og surr grønnsakene i litt olivenolje på medium varme
Steg 2
La de surre 7-10 minutter til de er helt blanke. Imellomtiden passer det fint å sette spagettien på kok, etter anvisning på pakken. Tilsett tomatpuré når grønnsakene nærmer seg ferdig og surr i ytterligere et par minutter, før du har det i gryten med karbonadedeigen.
Steg 3
Tilsett hakkede tomater, vann og kjøttbuljong, og la sausen stå å putre på lav varme.
Steg 4
Tilsett ferske oreganoblader i sausen og smak den til med salt og pepper.
Steg 5
Server spagetti med kjøttsaus med en enkel salat ved siden av, toppet med litt finrevet parmesan. Håper det smaker!