• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
17. januar 2016

Spagetti med kjøttsaus

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Spagetti med kjøttsaus

Det er nesten skammelig at jeg etter et halvt år som blogger enda ikke har lagt ut en oppskrift på spagetti med kjøttsaus, som må være en av de mest vanlige middagsrettene her til lands. Spagetti med kjøttsaus er både enkelt og godt, og ved å tilføre både gulrøtter og stangselleri i kjøttsausen så får man en mer mangfoldig smak på sausen.

Tilberedningstips til spagetti med kjøttsaus:

  • Dersom du har små eller store barn som er skeptiske til løk eller grønnsaker er et triks å bruke en stavmikser på grønnsakene etter at du har tilsatt hakkede tomater, vann  og buljong (steg 3)
  • Spagetti med kjøttsaus egner seg godt til nedfrysing, og faktisk er det mange so synes at kjøttsausen er aller best på dag nummer 2.
  • Retten smaker ekstra godt med litt revet parmesan på toppen.

Håper oppskriften faller i smak!

Spagetti med kjøttsaus

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 17. januar 2016
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Spagetti med kjøttsaus
Ingredienser
  • 150 gram spagetti med fullkorn
  • 600 gram karbonadedeig
  • Olivenolje til steking
  • 1 gul løk
  • 3 gulrøtter
  • 2 stangselleri
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl utblandet buljong
  • 1 ts salt
  • Pepper
  • Fersk eller tørket oregano
  • Tilbehør
  • Salat
  • Rød paprika
  • Parmesan
Slik gjør du det
Steg 1
Stek karbonadedeigen i litt olje i en varm stekepanne. I mellomtiden kan du kutte løk, gulrot, stangselleri og hvitløk i smått. Ha den ferdigstekte karbonadedeigen over i en gryte og surr grønnsakene i litt olivenolje på medium varme
Steg 2
La de surre 7-10 minutter til de er helt blanke. Imellomtiden passer det fint å sette spagettien på kok, etter anvisning på pakken. Tilsett tomatpuré når grønnsakene nærmer seg ferdig og surr i ytterligere et par minutter, før du har det i gryten med karbonadedeigen.
Steg 3
Tilsett hakkede tomater, vann og kjøttbuljong, og la sausen stå å putre på lav varme.
Steg 4
Tilsett ferske oreganoblader i sausen og smak den til med salt og pepper.
Steg 5
Server spagetti med kjøttsaus med en enkel salat ved siden av, toppet med litt finrevet parmesan. Håper det smaker!

 

Spaghetti eller spagetti?

Jeg har bestandig skrevet spaghetti, men etter litt søk på nettet så så blir jeg usikker om om det er mer korrekt å skrive spagetti på  bokmål. I følge Wikipedia skriver det spagetti på bokmål og spaghetti på riksmål, og i ordboka finner jeg bare spagetti uten h. Har jeg virkelig skrevet feil i alle disse årene? Da kommer jeg i  så fall til å bruke de neste 30 årene på å lære meg å skrive det uten h 😉

 

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du enten har spørsmål til denne oppskriften på spagetti med kjøttsaus eller dersom du har noe annet på hjertet 🙂

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Pasta med kylling og soltørkede tomater
Tzatziki – Enkelt og godt middagstilbehør

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021
0 kommentarer

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021
0 kommentarer

Gratinert pastaform

Koteletter i form
24. februar 2021
0 kommentarer

Koteletter i form

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales