I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en ny oppskrift på spagetti i kjøttsaus. Denne gangen har jeg tilført litt ekstra smak til kjøttsausen ved å tilsette noen biter med chorizo og worcestersaus. Enkel og god middagsrett som ikke krever alt for mye innsats.
Ekstra smakfull spagetti i kjøttsaus
- 12. september 2017
- 4 porsjoner
- 25 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 150 gram spagetti
- 500 gram karbonadedeig
- 50 gram chorizo
- 1 gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpurè
- 1 boks (400 gram) hakkede tomater
- 1 dl vann
- 1 ss worcestersaus
- 1 ss hakket basilikum
- Salt og pepper
- Parmesan
Fremgangsmåte
- Steg 1
- Brun karbonadedeigen kjapt i en stekepanne, i to omganger. Ved å steke den i to omganger greier du å holde høy nok temperatur på pannen til at du unngår at kjøttet blir kokt og ikke stekt.
- Steg 2
- Skjær chorizoen i små terninger og ha de sammen med karbonadedeigen når den begynner å nærme seg ferdigstekt. Ha karbonadedeigen over i en gryte etter hvert som den blir ferdigstekt.
- Steg 3
- Ha litt olje i stekepannen og surr finhakket løk og hvitløk på medium varme til den er blank og myk. Når løken begynner å bli myk lager du et lite hull midt i pannen, hvor du tilsetter et par spiseskjeer med tomatpuré. La tomatpureen frese et lite minutt før du har både løk og tomatpure over i gryten sammen med resten.
- Steg 4
- Tilsett en boks hakkede tomater, worcestersaus og vann i gryten og kok opp. La småputre i 10-15 minutter. I mellomtiden koker du spagetti etter anvisning på pakken.
- Steg 5
- Rett før servering smaker du til med salt og pepper, og drysser over litt fersk basilikum.
- Steg 6
- Server gjerne spagetti i kjøttsaus med en enkel salat ved siden av, med noen små plommetomater og litt revet parmesan på toppen.