Spagetti i kjøttsaus med chorizo

Spaghetti i kjøttsaus

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en ny oppskrift på spagetti i kjøttsaus. Denne gangen har jeg tilført litt ekstra smak til kjøttsausen ved å tilsette noen biter med chorizo og worcestersaus. Enkel og god middagsrett som ikke krever alt for mye innsats.

Ekstra smakfull spagetti i kjøttsaus

  • 12. september 2017
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Spaghetti i kjøttsaus

Ingredienser

  • 150 gram spagetti
  • 500 gram karbonadedeig
  • 50 gram chorizo
  • 1 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss tomatpurè
  • 1 boks (400 gram) hakkede tomater
  • 1 dl vann
  • 1 ss worcestersaus
  • 1 ss hakket basilikum
  • Salt og pepper
  • Parmesan

Fremgangsmåte

Steg 1
Brun karbonadedeigen kjapt i en stekepanne, i to omganger. Ved å steke den i to omganger greier du å holde høy nok temperatur på pannen til at du unngår at kjøttet blir kokt og ikke stekt.
Steg 2
Skjær chorizoen i små terninger og ha de sammen med karbonadedeigen når den begynner å nærme seg ferdigstekt. Ha karbonadedeigen over i en gryte etter hvert som den blir ferdigstekt.
Steg 3
Ha litt olje i stekepannen og surr finhakket løk og hvitløk på medium varme til den er blank og myk. Når løken begynner å bli myk lager du et lite hull midt i pannen, hvor du tilsetter et par spiseskjeer med tomatpuré. La tomatpureen frese et lite minutt før du har både løk og tomatpure over i gryten sammen med resten.
Steg 4
Tilsett en boks hakkede tomater, worcestersaus og vann i gryten og kok opp. La småputre i 10-15 minutter. I mellomtiden koker du spagetti etter anvisning på pakken.
Steg 5
Rett før servering smaker du til med salt og pepper, og drysser over litt fersk basilikum.
Steg 6
Server gjerne spagetti i kjøttsaus med en enkel salat ved siden av, med noen små plommetomater og litt revet parmesan på toppen.