
I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en ny oppskrift på spagetti i kjøttsaus. Denne gangen har jeg tilført litt ekstra smak til kjøttsausen ved å tilsette noen biter med chorizo og worcestersaus. Enkel og god middagsrett som ikke krever alt for mye innsats.
Håper det smaker!
Spagetti i kjøttsaus med chorizo
Porsjoner
4
porsjonerTilberedning
10
minutterKoketid
15
minutterTotalt
25
minutter
Kokemodus
Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat
Ingredienser
150 gram 150 spagetti
500 gram 500 karbonadedeig
50 gram 50 chorizo
1 stk 1 gul løk
2 fedd 2 hvitløk
2 ss 2 tomatpurè
1 boks 1 (á 400 gram) hakkede tomater
1 dl 1 vann
1 ss 1 worcestersaus
1 ss 1 grovhakket basilikum
Salt og pepper
Parmesan
Fremgangsmåte
- Brun karbonadedeigen kjapt i en stekepanne, i to omganger. Ved å steke den i to omganger greier du å holde høy nok temperatur på pannen til at du unngår at kjøttet blir kokt og ikke stekt.
- Skjær chorizoen i små terninger og ha de sammen med karbonadedeigen når den begynner å nærme seg ferdigstekt. Ha karbonadedeigen over i en gryte etter hvert som den blir ferdigstekt.
- Ha litt olje i stekepannen og surr finhakket løk og hvitløk på medium varme til den er blank og myk. Når løken begynner å bli myk lager du et lite hull midt i pannen, hvor du tilsetter et par spiseskjeer med tomatpuré. La tomatpureen frese et lite minutt før du har både løk og tomatpure over i gryten sammen med resten.
- Tilsett en boks hakkede tomater, worcestersaus og vann i gryten og kok opp. La småputre i 10-15 minutter. I mellomtiden koker du spagetti etter anvisning på pakken.
- Rett før servering smaker du til med salt og pepper, og drysser over litt fersk basilikum.
- Server gjerne spagetti i kjøttsaus med en enkel salat ved siden av, med noen små plommetomater og litt revet parmesan på toppen.
Har du testet oppskriften?
Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken
Liker du oppskriften?
Følg @detgladekjokken på Pinterest
Har du testet oppskriften?
Følg Det glade kjøkken på Facebook