Slik lager du spaghettigrateng

  1. Skjær pølsene i ca 0,5 cm tykke skiver.
  2. Kutt løk, hvitløk, gulrot og paprika i smått. Stek grønnsakene i litt olje i noen minutter til løken begynner å bli myk og blank. Ha i tomatpuré når det er et lite minutt igjen.
  3. Ha grønnsakene over i en gryte sammen med hakkede tomater, vann og laurbærblad, og la koke i ca 15 minutter til grønnsakene er møre.
  4. Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
  5. Når grønnsakene er ferdigkokte fisker du ut laurbærbladet. Lag så en jevn puré ved hjelp av en stavmikser eller blender. Sett gryten tilbake på platen, ha i noen spisesekjeer creme fraiche, grovhakket basilikum og smak til med salt og pepper.
  6. Hell kokevannet av den ferdigkokte spaghettien og ha den over i gryten sammen med tomatsausen. Bland inn pølsebitene.
  7. Ha spaghettiblandingen over i en ildfastform eller en gryte som tåler å stå i ovnen. Strø over et par never med ost. Sett spaghettiformen midt i ovnen, og la steke på 200 grader i ca 15-20 minutter (til osten har fått farge).

La spaghettigratengen hvile 10-15 minutter før servering.

Håper det smaker!

Spaghettigrateng med spicy pølser
Spaghettigrateng med spicy pølser
Spaghettigrateng med spicy pølser
Spaghettigrateng med spicy pølser

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.