Spaghettigrateng med spicy pølser

Spaghettigrateng med spicy pølser

Pølser er ikke hverdagskost hos oss, og når jeg først skal spise pølser da kjøper jeg gjerne noen av god kvalitet, og er litt mer spennende enn de vanlige middagspølsene. Denne gangen fant jeg noen spicy kjøttpølser i Mathallen, perfekte til en spaghettigrateng jeg allerede hadde planlagt å lage. Skal du lage denne retten anbefaler jeg personlig å bruke pølser med litt smak på, men det er jo smak og behag. Er det vanskelig å få tak i litt krydrete pølser, eller at du unngår spicy mat (for eksempel hvis du har små barn) så kan du bruke hvilke som helst pølsetype du måtte foretrekke. Du kan også bruke vanlige middagspølser og blande inn noen biter chorizo.

Spaghettigratengen er en enkel middagsrett å tilberede. Spaghetti kokes for seg selv, og blandes sammen med pølser og en hjemmelaget tomatsaus. Dryss over litt ost og gi den noen minutter i ovnen. Så enkelt og så godt!

Spaghettigrateng med spicy pølser

Håper det smaker!

Spaghettigrateng med spicy pølser

  • 16. oktober 2017
  • 1 ildfastform
  • 45 min
  • Skriv ut
Spaghettigrateng med spicy pølser

Ingredienser

  • 200 gram spaghetti
  • 400 gram krydrede kjøttpølser
  • 1 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 gulrot
  • 1 paprika
  • 3 ss tomatpurè
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1/2 dl vann
  • 1 laurbærblad
  • 3 ss lett crème fraîche
  • 15-20 blader basilikum
  • 1 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

Steg 1
Skjær pølsene i ca 0,5 cm tykke skiver. Kutt løk, hvitløk, gulrot og paprika i smått. Stek grønnsakene i litt olje i noen minutter til løken begynner å bli myk og blank. Ha i tomatpuré når det er et lite minutt igjen.
Steg 2
Ha grønnsakene over i en gryte sammen med hakkede tomater, vann og laurbærblad, og la koke i ca 15 minutter til grønnsakene er møre.
Steg 3
Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
Steg 4
Når grønnsakene er ferdigkokte fisker du ut laurbærbladet. Lag så en jevn puré ved hjelp av en stavmikser eller blender. Sett gryten tilbake på platen, ha i noen spisesekjeer creme fraiche, grovhakket basilikum og smak til med salt og pepper.
Steg 5
Hell kokevannet av den ferdigkokte spaghettien og ha den over i gryten sammen med tomatsausen. Bland inn pølsebitene.
Steg 6
Ha spaghettiblandingen over i en ildfastform eller en gryte som tåler å stå i ovnen. Strø over et par never med ost. Sett spaghettiformen midt i ovnen, og la steke på 200 grader i ca 15-20 minutter (til osten har fått farge). La spaghettigratengen hvile 10-15 minutter før servering.

Er det et alternativ å bytte ut vann med kjøttkraft? Tror dere litt rødvin kan funke om vi øker koketiden før vi moser det?