Spaghettigrateng med spicy pølser

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Spaghettigrateng med spicy pølser
Spaghettigrateng med spicy pølser

Pølser er ikke hverdagskost hos oss, og når jeg først skal spise pølser da kjøper jeg gjerne noen av god kvalitet, og er litt mer spennende enn de vanlige middagspølsene. Denne gangen fant jeg noen spicy kjøttpølser i Mathallen, perfekte til en spaghettigrateng jeg allerede hadde planlagt å lage. Skal du lage denne retten anbefaler jeg personlig å bruke pølser med litt smak på, men det er jo smak og behag. Er det vanskelig å få tak i litt krydrete pølser, eller at du unngår spicy mat (for eksempel hvis du har små barn) så kan du bruke hvilke som helst pølsetype du måtte foretrekke. Du kan også bruke vanlige middagspølser og blande inn noen biter chorizo.

Spaghettigratengen er en enkel middagsrett å tilberede. Spaghetti kokes for seg selv, og blandes sammen med pølser og en hjemmelaget tomatsaus. Dryss over litt ost og gi den noen minutter i ovnen. Så enkelt og så godt!

Håper det smaker!

Spaghettigrateng med spicy pølser

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

1

ildfastform
Tilberedning

25

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 200 gram spaghetti

  • 400 gram krydrede kjøttpølser

  • 1 stk løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 stk gulrot

  • 1 stk paprika

  • 3 ss tomatpurè

  • 1 boks tomater

  • 1/2 dl vann

  • 1 stk laurbærblad

  • 3 ss lett crème fraîche

  • 20 blader fersk basilikum

  • 1 ts salt

  • 1/4 ts pepper

  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Skjær pølsene i ca 0,5 cm tykke skiver. Kutt løk, hvitløk, gulrot og paprika i smått. Stek grønnsakene i litt olje i noen minutter til løken begynner å bli myk og blank. Ha i tomatpuré når det er et lite minutt igjen.
  • Ha grønnsakene over i en gryte sammen med hakkede tomater, vann og laurbærblad, og la koke i ca 15 minutter til grønnsakene er møre.
  • Kok spaghetti etter anvisning på pakken.
  • Når grønnsakene er ferdigkokte fisker du ut laurbærbladet. Lag så en jevn puré ved hjelp av en stavmikser eller blender. Sett gryten tilbake på platen, ha i noen spiseskjeer creme fraiche, grovhakket basilikum og smak til med salt og pepper.
  • Hell kokevannet av den spaghettien når det er et par-tre minutter igjen av koketiden. Ha den over i gryten sammen med tomatsausen. Bland inn pølsebitene.
  • Ha spaghettiblandingen over i en ildfastform eller en gryte som tåler å stå i ovnen. Strø over et par never med ost. Sett spaghettiformen midt i ovnen, og la steke på 200 grader i ca 15-20 minutter (til osten har fått farge). La spaghettigratengen hvile 10-15 minutter før servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Knut Marius

    Er det et alternativ å bytte ut vann med kjøttkraft? Tror dere litt rødvin kan funke om vi øker koketiden før vi moser det?

    • Rolf-Anders Vollan

      Beklager litt sent svar fra meg. Jeg tror at du fint kan erstatte det lille vannet med kjøttkraft:) Når det gjelder vin så høres dette spennende ut. Men ville ikke brukt mye, slik at du unngår at denne blir for dominerende og du vil heller ikke ha en tynnflytende gryte.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*