• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
9. mai 2018

Spaghettisalat med kylling og soltørkede tomater

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Pastasalat med kylling og tomatsaus av soltørkede tomater

Når fantasien ikke strekker til og kjøleskapet har alt for mye salat og grønnsaksrester liggende så er det fristende å lage en pastasalat til middag (eller i dette tilfellet spaghettisalat). Sunt er det også. Er det grønne litt slapt i konsistensen, men fortsatt lukter fint, så er det utrolig hvilke underverker et lite isbad kan gjøre. La salaten ligge i et isbad i noen minutter og den får som regel tilbake sin sprø konsistens.

I denne oppskriften har jeg blant annet brukt kylling og tilsatt diverse grønnsaker som crispisalat, reddik, vårløk med mere. Jeg hadde ikke så mye kylling så jeg tilsatte også en boks med hvite bønner. Har du ikke akkurat disse ingrediensene så er det bare å tilsette noe annet du tror kan passe fint.

Spaghettisalat

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 9. mai 2018
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Pastasalat med kylling og tomatsaus av soltørkede tomater
Ingredienser
  • 400 gram strimlet kylling
  • 2 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Pastasalat
  • 125 gram fersk pasta eller spaghetti
  • Crispisalat eller annen salat
  • 1 paprika
  • 1/2 agurk
  • 6-8 reddik
  • 2 vårløk
  • 10 cherrytomater
  • 1 liten boks hvite bønner
  • Rød tomatsaus
  • 1 lite glass solktørkede tomater
  • 1/2 boks hermetiske tomater
  • 15 blader fersk basilikum
  • 1/2 ts salt
  • Pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær kyllingfileten opp i strimler, krydre den med salt og pepper. Stek kyllingstrimlene i litt olje i en stekepanne sammen med et par knuste hvitløksfedd. Når kyllingen er gjennomstekt setter du den til side slik at den får avkjølt seg litt.
Steg 2
Kok cirka 125 gram spaghetti i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Skyll pastaen under kaldt vann i et dørslag når den er ferdigkokt (al dente)
Steg 3
I denne oppskriften har jeg brukt samme tomatsaus som jeg flere ganger har brukt på pizza, se Pizza med kjøttboller og vårløk. Hell oljen av et lite glass med soltørkede tomater og ha innholdet i en blender (du kan også bruke stavmikser). Tilsett hermetiske tomater, fersk basilikum og kjør det sammen til en jevn saus. Blir sausen tykk eller litt for kraftig smak av de soltørkede tomatene så kan du tilsette mer hakkede tomater. Smak til med salt og pepper.
Steg 4
Skyll og vask grønnsakene. Kutt eller riv salaten i passe store biter. Paprika og agurk skjæres i strimler, reddik og vårløk i skiver og tomaten kan gjerne deles i to eller fire biter. Bland det grønne sammen.
Steg 5
Ha de hvite bønnene i et dørslag og skyll de under kaldt vann.
Steg 6
Bland den røde tomatsausen med spaghetti og stekt kylling, og vend den lett inn i salaten.
Steg 7
Spis spaghettisalaten slik den er, eller toppet med litt nyrevet parmesan. Håper det smaker!

 


Likte du oppskriften?

Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

 

Stikkord

  • Pasta
  • pastasalat
  • salat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Enkel aïoli
Pikekyss til 17. mai

Relaterte innlegg

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa
4. mars 2021

Skrei med eple- og blomkålpuré og chorizosalsa

TikTok-pasta
1. mars 2021

TikTok-pasta

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales