
Gråværet slipper ikke taket på Østlandet (og mange andre steder i landet vårt), og på søndag bestemte jeg meg derfor for å lage en ny kyllinggryte. Spansk kylling med ris er en ny “alt i ett”-gryte, med blant annet smaker av chorizo, røkt paprika og bittelitt kajennepepper. Denne retten er ikke milevis unna den spanske klassikeren arroz con pollo, men safranet er blant annet uteblitt. Idéen til denne retten skal jeg på ingen måte ta kredit for, og jeg lot meg inspirere av oppskriften hos The Mediterranean Dish.
Jeg brukte kyllingfileter i oppskriften min, for et litt magrere alternativ. Ønsker du et enda saftigere resultat kan jeg anbefale lårfileter, som har litt mer fett og smak. Når det gjelder ris, så anbefaler jeg basmati eller annen ikke-klebrig ris. I gryter som denne erfarer jeg at eksempelvis jasminris fort blir en grøt. Røkt paprikakrydder finnes i krydderhyllen i en god del matbutikker, deriblant Meny. Får du ikke tak i røkt paprika kan du også bruke vanlig paprikakrydder, men smaksbildet blir ikke helt det samme.
La deg ikke skremme av den lengre tilberedningstiden. Store deler av tiden skal gryten bare stå å trekke over varmen.
Andre spennende “one pot”-gryter:
Håper du ble inspirert til å teste denne spanske kyllingen!