Spansk kylling med ris (one pot)

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Spansk kylling og ris

Gråværet slipper ikke taket på Østlandet (og mange andre steder i landet vårt), og på søndag bestemte jeg meg derfor for å lage en ny kyllinggryte. Spansk kylling med ris er en ny “alt i ett”-gryte, med blant annet smaker av chorizo, røkt paprika og bittelitt kajennepepper. Denne retten er ikke milevis unna den spanske klassikeren arroz con pollo, men safranet er blant annet uteblitt. Idéen til denne retten skal jeg på ingen måte ta kredit for, og jeg lot meg inspirere av oppskriften hos The Mediterranean Dish.

Jeg brukte kyllingfileter i oppskriften min, for et litt magrere alternativ. Ønsker du et enda saftigere resultat kan jeg anbefale lårfileter, som har litt mer fett og smak. Når det gjelder ris, så anbefaler jeg basmati eller annen ikke-klebrig ris. I gryter som denne erfarer jeg at eksempelvis jasminris fort blir en grøt. Røkt paprikakrydder finnes i krydderhyllen i en god del matbutikker, deriblant Meny. Får du ikke tak i røkt paprika kan du også bruke vanlig paprikakrydder, men smaksbildet blir ikke helt det samme.

La deg ikke skremme av den lengre tilberedningstiden. Store deler av tiden skal gryten bare stå å trekke over varmen.

Andre spennende “one pot”-gryter:

Håper du ble inspirert til å teste denne spanske kyllingen!

Spansk kylling med ris

4 fra 6 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: SpanskNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Koketid

30

minutter
Totalt

50

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 kyllingfileter

  • 1 ss 1 Olivenolje

  • 2,5 dl 2,5 basmatiris

  • 150 g 150 chorizo

  • 1 stk 1 grønn eller rød paprika

  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 stilk 1 stangselleri

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stor 1 tomat

  • 2 ss 2 tomatpuré

  • 6,5 dl 6,5 utblandet kyllingbuljong

  • Salt og pepper

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • Frisk persille

  • Krydderblanding
  • 2 ts 2 røkt paprikakrydder

  • 1/2 ts 1/2 hvitløkskrydder

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/2 ts 1/2 sort pepper

  • 1/2 ts 1/2 kajennepepper (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Bland sammen alle ingrediensene til krydderblandingen. Krydre kyllingfileten med blandingen og skjær hver kyllingfilet i to. Brun kyllingen kjapt i en god klunk med olivenolje i en gryte. Det er ikke nødvendig at de gjennomstekes.
  • Mål opp og skyll risen i kaldt vann i et dørslag, til vannet er klart. Skjær chorizoen i halvmåner, paprikaen, løken og stangsellerien i smått, og finhakk feddet med hvitløk. Skjær tomaten i terninger.
  • Legg den brunede kyllingen over på et fat. Stek deretter chorizoen i samme gryte som du stekte kyllingen i. Her sitter det mye smak. Etter et par minutter tilsetter du også også paprikaen og løken. Surr til løken begynner å bli myk og ha i hvitløk og tomatpuré. La tomatpuréen frese et halv minutt i gryten og tilsett den oppskårede tomaten og kyllingbuljongen.
  • Legg kyllingen tilbake i gryten og la den trekke rett under kokepunktet i 5 minutter.
  • Ta ut kyllingen nok en gang og legg den tilbake på fatet. Smak til med eventuelt mer salt og pepper. Skjær sitronen i skiver.
  • Ha risen i gryten og la den koke i et par minutter på høy varme. Rør i risen, og legg kyllingen tilbake i gryten. Legg sitronskivene over. Skru ned varmen, legg på et lokk og la stå i 20-25 minutter, til risen er ferdig.
  • Dryss over frisk og finhakket persille rett før servering.

Notater

  • Gluten- og melkefri dersom du bruker chorizo og kyllingbuljong uten spor av gluten og melk.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*