Spanske kjøttboller

Lages på: 1 time Nivå: Middels

Spanske kjøttboller

Spanske kjøttboller (albondigas) er en nærmest selvfølge når man skal servere tapas. Disse kjøttbollene er både saftige og smakfulle, og er også svært allsidig. Derfor lager jeg gjerne en ekstra stor porsjon når jeg først går i gang, slik at jeg kan fryse ned til fremtidige middager.

Denne oppskriften rekker til omentrent 50-75 kjøttboller, litt avhengig av hvor store du velger å lage de.

Noen tips til hva du kan bruke de spanske kjøttbollene til:

Håper du lot deg inspirere, og at du tester ut denne oppskriften på spanske kjøttboller neste gang skal servere tapas.

Spanske kjøttboller

4 fra 24 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall (cirka)

60

stk
Tilberedning

30

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 1000 gram 1000 kjøttdeig

  • 3 ts 3 salt

  • 1 stk 1 egg

  • 1/2 – 1 dl vann

  • 75 gram 75 brødrasp

  • 4 ss 4 fersk bladpersille

  • 1-1,5 stk rød chili

  • 1/4 ts 1/4 kajennepepper

  • 1/2 ts 1/2 spisskummen

  • 1,5 ts røkt paprikakrydder

  • 1/2 ts 1/2 sort pepper

  • 1/4 ts 1/4 fenikkelfrø (kan sløyfes)

  • Hvetemel

  • Olje til steking

Fremgangsmåte

  • Rens og finhakk både sjalottløk og hvitløk. Surr den så i en god klunk olje, til løken er blank og myk. Sett løken til side for avkjøling.
  • Kna kjøttdeig og salt godt sammen i en bolle, til du får en seig farse. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok.
  • Bland inn egg, brødrasp, finkuttet persille og alle krydrene. Spe på med vann til du har en passe konsistens.
  • Form små runde kjøttboller på ca 2-3 cm. Ha gjerne litt olje på hendene hvis du synes det blir klissete. Prøvestek en kjøttbolle i pannen før du former de andre kjøttbollene, for å kjenne om de trenger mer krydder.
  • Form jevnstore kjøttboller. Rull de så i litt hvetemel, at de får et kjempetynt lag mel rundt seg. Bank forsiktig av det overflødige melet. Hensikten med melet er at det gir en fin stekeskorpe på kjøttbollene og bidrar også til at de blir ekstra saftigere.
  • Stek kjøttbollene i en nøytral olje i en panne, til de har fått en fin stekeskorpe men fortsatt ikke er gjennomstekt. Legg de over på et stekebrett og etterstek de i forvarmet ovn på 120 grader. Steketiden vil variere fra 5-15 minutter, avhengig av hvor lenge du har stekt de i pannen og størrelsen på kjøttbollene.
  • La kjøttbollene avkjøle helt før du eventuelt fryser de ned. Håper de faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*