Lag et sommerlig spekefat denne sommeren! På dette fatet har jeg blandet ulike spekeskinker og -pølser, fenalår, jordbær, basilikum og mozzarella. Utrolig lettvint spekefat, som enten kan serveres som en delbar forrett eller som en del av et tapasbord.
For noen helger sider hadde jeg invitert noen gode venner på besøk. Da serverte jeg en rekke deilige tapasretter, hvor dette spekefatet utgjorde én av rettene. De søte og saftige jordbærene, sammen med fersk basilikum, passer utrolig godt til spekematen.
Tips til andre retter som passer godt sammen på tapasbordet:
Spekefat med mozzarella og jordbær
- 16. juli 2019
- 5 personer
- 15 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 300 gram spekeskinke
- 100 gram fenalår
- 100 gram spekepølse
- 1/2 kurv jordbær
- 1/2 potte basilikum
- 125 gram basilikum
Slik gjør du det
- Steg 1
- Skyll og del opp jordbærene. Mozzarellaen deles i biter (eller kjøp små kuler), og blader plukkes av basilikumen.
- Steg 2
- Legg skinker og pølser, jordbær, basilikum og mozzarella vekselsvis på at stort fat.
- Steg 3
- Server spekefatet slik det er, eller kanskje sammen med focaccia og en enkel aïoli.
Håper det smaker!