• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. juli 2019

Sommerlig spekefat med mozzarella og jordbær

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Sommerlig spekefat med mozzarella og jordbær

Lag et sommerlig spekefat denne sommeren! På dette fatet har jeg blandet ulike spekeskinker og -pølser, fenalår, jordbær, basilikum og mozzarella. Utrolig lettvint spekefat, som enten kan serveres som en delbar forrett eller som en del av et tapasbord.

For noen helger sider hadde jeg invitert noen gode venner på besøk. Da serverte jeg en rekke deilige tapasretter, hvor dette spekefatet utgjorde én av rettene. De søte og saftige jordbærene, sammen med fersk basilikum, passer utrolig godt til spekematen.

Sommerens spekefat

Tips til andre retter som passer godt sammen på tapasbordet:

  • aïoli
  • fylt sjampinjonger
  • kjøttboller i tomatsaus
  • focaccia
  • druesalat med eple

Spekefat med mozzarella og jordbær

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. juli 2019
  • 5 personer
  • 15 min
  • Skriv ut
Spekefat med mozzarella
Ingredienser
  • 300 gram spekeskinke
  • 100 gram fenalår
  • 100 gram spekepølse
  • 1/2 kurv jordbær
  • 1/2 potte basilikum
  • 125 gram basilikum
Slik gjør du det
Steg 1
Skyll og del opp jordbærene. Mozzarellaen deles i biter (eller kjøp små kuler), og blader plukkes av basilikumen.
Steg 2
Legg skinker og pølser, jordbær, basilikum og mozzarella vekselsvis på at stort fat.
Steg 3
Server spekefatet slik det er, eller kanskje sammen med focaccia og en enkel aïoli.

Håper det smaker!

Stikkord

  • salat
  • tapas

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Daimiskake med margengsbunn
Eltefri pizza med BBQ-saus, skinke og pepperoni

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
63delinger