Sommerlig spekefat med mozzarella og jordbær

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Sommerlig spekefat med mozzarella og jordbær

Lag et sommerlig spekefat denne sommeren! På dette fatet har jeg blandet ulike spekeskinker og -pølser, fenalår, jordbær, basilikum og mozzarella. Utrolig lettvint spekefat, som enten kan serveres som en delbar forrett eller som en del av et tapasbord.

For noen helger sider hadde jeg invitert noen gode venner på besøk. Da serverte jeg en rekke deilige tapasretter, hvor dette spekefatet utgjorde én av rettene. De søte og saftige jordbærene, sammen med fersk basilikum, passer utrolig godt til spekematen.

Tips til andre retter som passer godt sammen på tapasbordet:

Håper spekefatet faller i smak!

Sommerlig spekefat med mozzarella og jordbær

5 fra 1 vurdering
Type rett: Forrett, TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 300 gram 300 spekeskinke

  • 100 gram 100 fenalår

  • 100 gram 100 spekepølse

  • 1/2 kurv 1/2 jordbær

  • 1/2 potte 1/2 basilikum

  • 125 gram 125 mozzarella

Fremgangsmåte

  • Skyll og del opp jordbærene. Mozzarellaen deles i biter (eller kjøp små kuler), og blader plukkes av basilikumen.
  • Legg skinker og pølser, jordbær, basilikum og mozzarella vekselsvis på at stort fat.
  • Server spekefatet slik det er, eller kanskje sammen med focaccia og en enkel aïoli.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*