Speltvafler med vanilje

Speltvafler med vanilje

Vafler kan varieres i det uendelige og kan nytes i alle mulige anledninger, enten som frokost eller dessert, hjemme eller på tur. I dag har jeg laget speltvafler med vanilje og kardemomme, perfekt siden det også er Vaffeldagen i dag, 25 mars. Ja tenk, det finnes faktisk en egen vaffeldag. Man skulle kanskje tro at dette var et norsk påfunn for å spise enda mer vafler, men vaffeldagen kommer fra Sverige, og er en markering for Marias budskapsdag.

Vafler med smak av vanilje og kardemomme

Det var neppe disse speltvaflene som ble servert på Marias tid, men de er nydelige med rømme/vaniljekesam og nyrørte bær.

Speltvafler med vanilje

0 fra 0 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Porsjoner

8

jern
Tilberedning

30

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk 4 egg

  • 1/2 boks 1/2 mager vaniljekesam

  • 2 ss 2 sukker

  • 2 dl 2 melk

  • 3 ss 3 siktet speltmel

  • 4 ss 4 sammalt speltmel

  • 1 ts 1 bakepulver

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • 1/4 ts 1/4 kardemomme

Fremgangsmåte

  • Visp eggene sammen med en halv stor boks med mager vaniljekesam og sukker.
  • Tilsett halvparten av melken.
  • Bland mel, bakepulver, salt og kardemomme, og visp dette inn i eggeblandingen slik at du får en klumpefri og tykk røre.
  • Ha i resten av melken og la røren svelle i cirka 20 minutter. Svelle betyr rett og slett at du lar vaffelrøren stå på benken i cirka 20 minutter før du går i gang med stekingen. Røren “setter seg” litt, blir litt tykker og det gir ofte et bedre resultat.
  • Stek speltvaflene i et smurt vaffeljern, og legg de over på en rist etter hvert som de blir ferdigstekte. Du kan også legge de i stabler på en tallerken hvis du vil ha de myke.
  • Server vaflene mens de fortsatt er varme, med det pålegget du ønsker. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*