• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
25. mars 2018

Speltvafler med vanilje

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Speltvafler med vanilje

Vafler kan varieres i det uendelige og kan nytes i alle mulige anledninger, enten som frokost eller dessert, hjemme eller på tur. I dag har jeg laget speltvafler med vanilje og kardemomme, perfekt siden det også er Vaffeldagen i dag, 25 mars. Ja tenk, det finnes faktisk en egen vaffeldag. Man skulle kanskje tro at dette var et norsk påfunn for å spise enda mer vafler, men vaffeldagen kommer fra Sverige, og er en markering for Marias budskapsdag.

Vafler med smak av vanilje og kardemomme

Det var neppe disse speltvaflene som ble servert på Marias tid, men de er nydelige med rømme/vaniljekesam og nyrørte bær.

Speltvafler

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 25. mars 2018
  • 7-8 jern
  • 45 min
  • Skriv ut
Speltvafler med vanilje
Ingredienser
  • 4 egg
  • 1/2 boks mager vaniljekesam
  • 2 ss sukker
  • 2 dl melk
  • 3 ss siktet speltmel
  • 4 ss sammalt speltmel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts kardemomme
Slik gjør du det
Steg 1
Visp eggene sammen med en halv stor boks med mager vaniljekesam og sukker.
Steg 2
Tilsett halvparten av melken.
Steg 3
Bland mel, bakepulver, salt og kardemomme, og visp dette inn i eggeblandingen slik at du får en klumpefri og tykk røre.
Steg 4
Ha i resten av melken og la røren svelle i cirka 20 minutter. Svelle betyr rett og slett at du lar vaffelrøren stå på benken i cirka 20 minutter før du går i gang med stekingen. Røren «setter seg» litt, blir litt tykker og det gir ofte et bedre resultat.
Steg 5
Stek speltvaflene i et smurt vaffeljern, og legg de over på en rist etter hvert som de blir ferdigstekte. Du kan også legge de i stabler på en tallerken hvis du vil ha de myke.
Steg 6
Server vaflene mens de fortsatt er varme, med det pålegget du ønsker. Håper det smaker!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • matdager
  • vafler

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Lammestek med fløtegratinerte poteter
Gelefylte egg

Relaterte innlegg

Halvgrove proteinscones
11. januar 2021
0 kommentarer

Halvgrove proteinscones

Litt grove amerikanske pannekaker
26. september 2020
0 kommentarer

Litt grove amerikanske pannekaker

Vafler av tørt brød
11. juli 2020
0 kommentarer

Vafler av tørt brød

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales