Spicy biff tartar

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Tartar

Biff tartar er en klassisk rett som består av rått kjøtt, eggeplomme og kapers. I denne oppskriften har jeg gjort den litt ekstra spicy ved å tilsette srirachasaus og servere med kremet pepperrot. Dette er en blandet tartar, det vil si at en del av ingrediensene, deriblant eggeplommene, er blandet inn med kjøttet.

Denne oppskriften gir 4 porsjoner som forrett, eller 2 porsjoner som hovedrett. Skal du servere biff tartar til hovedrett kan du også servere pommes frittes og salat som tilbehør.

Er det trygt å spise tartar?

Mange er skeptisk til å spise biff tartar. Ikke så rart, tartar er jo rått kjøtt. Men med god kjøkkenhygiene og noen forhåndsregler er det helt trygt å spise.

Kan jeg lage biff tartar av andre typer kjøtt?

Både okse, lam og annet kjøtt kan brukes, men det er forskjell i hvordan de ulike typene kjøtt skal behandles. Du bør derimot aldri lage tartar av kylling eller svin.

Må kjøttet fryses først?

Skal du lage tartar av andre typer kjøtt enn storfe, må du huske å fryse det først. Andre typer kjøtt kan nemlig inneholde parasitten Toxoplasma gondii. Ved å fryse kjøttet ned i over én uke vil du ta knekken på denne parasitten.

Kan jeg bruke kjøttdeig eller karbonadedeig i tartar?

Bruk ikke kjøttdeig eller karbonadeig du kjøper på butikken. Bruk hele kjøttstykker/biffer, og gjerne møre og rene stykker, uten mye hinner og fett. I utgangspunktet alt kjøtt helt rent. Ved slakting og bearbeiding kommer kjøttet i kontakt med mennesker og utstyr, og blir på den måten forurenset på utsiden. Blir dette kjøttet videre kvernet til karbonadedeig vil denne “forurensingen” bli blandet inn i kjøttfarsen. Ved å svi utsiden kjapt i en stekepanne fjerner du disse bakteriene.

Skal kjøttet stekes?

Ved å svi kjøttstykket kjapt i en stekepanne fjerner du eventuelle overflatebakterier som ligger utenpå kjøttstykket. Det er ikke mange sekundene som trengs på hver side, og det er kun utsiden som skal stekes. Det stekte kjøttet kan du enten skjære bort når du lager tartaren, eller du kan blande den sammen med resten av kjøttet. Det stekte kjøttet kan også sette ekstra smak på tartaren.

Håper du ikke ble skremt fra å lage biff tartar, men at du vil teste denne oppskriften.

Biff tartar

Spicy biff tartar

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: Middag, ForrettNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 400 gram indrefilet av storfe

  • 2 stk eggeplommer

  • 1 ss srirachasaus

  • 2 ss kapers

  • 1/4 ts flaksalt

  • Kremet pepperrot
  • 1 dl créme fraîche

  • 1/2 ss pepperrot

  • sitronsaft

  • salt

  • Garnityr
  • 2 ss finhakket rødløk

  • Flatbrød

  • Finhakket persille

Fremgangsmåte

  • Lag først den kremede pepperroten. Bland créme fraîche og pepperrot i en liten skål. Smak til med sitronsaft og salt. Sett kjølig frem til servering.
  • Varm opp en stekepanne. Svi biffen noen sekunder på hver side. Dette gjør jeg for å fjerne eventuelle overflatebakterier utenpå kjøttstykket. Skjær bort eventuelle sener og fett fra kjøttstykket. Skjær det så i tynne skiver og deretter i tynne strimler. Skjær eller finhakk kjøttstrimlene til du får en grov deig.
  • Bland oppskåret kjøtt, eggeplommer, srirachasaus, finhakket kapers og flaksalt.
  • Finn frem to metallringer, med en diameter på cirka 8 cm. Fordel kjøttblandingen i ringene. Bruk en ren skje til å trykke kjøttet godt sammen. Ta forsiktig bort ringene.
  • Fordel litt kremet pepperrot, finhakket rødløk, flatbrød og finhakket persille på toppen. Server med flatbrød.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*