• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
27. oktober 2015

Spicy gresskarsuppe med kylling

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Spicy gresskarsuppe med kylling

I går laget jeg en utrolig god gresskarsuppe med kylling. Dette er uten tvil en av de beste suppene jeg har laget på lang tid, og kan lages på 35-45 minutter. Jeg har brukt matfløte i suppen, men ønsker du en mer fyldig variant kan du bruke kremfløte.

Bakgrunnen for suppen var at jeg hadde litt gresskarkjøtt til overs etter at jeg hadde bakt et krydret gresskarbrød, en slags krydderkake.

Andre gresskarsupper fra bloggen som er verdt å sjekke:

  • Kremet gresskarsuppe
  • Gresskarsuppe med kokos chili og ingefær

Håper gresskarsuppen faller i smak!

Gresskarsuppe med kylling

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 27. oktober 2015
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Spicy gresskarsuppe med kylling
Ingredienser
  • 3 kyllingfileter
  • 700 gram gresskar
  • 1 gulrot
  • 1 gul løk
  • 6 dl vann
  • 1 kyllingbuljongterning
  • 1,5 dl matfløte
  • 1/2 - 1 rød chili
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1/2 lime
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • Salt og pepper
  • Olivenolje
Slik gjør du det
Steg 1
Del gresskaret i to, ta ut frøene og skjær gresskaret i terninger. Jeg tok ikke med skallet, men det er flere som sier at også det kan brukes.
Steg 2
Skrell og kutt opp løk, hvitløk og gulrot og surr dette i litt olje i en gryte. Del en rød chili i to og ta ut frøene. Finkutt chilien og ingefær og ha dette samme med løk og hvitløk. Tilsett også gresskarbitene og la dette frese noen minutter sammen.
Steg 3
Tilsett vann og buljong og la alt koke i 15-20 minutter til gresskaret er skikkelig mørt.
Steg 4
Mens suppen koker begynner du med kyllingen. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de i litt olje til de er gjennomstekte.
Steg 5
Kjør den ferdigkokte suppen sammen med en stavmikser slik at du har en jevn og fin suppe.
Steg 6
Gjør et oppkok på suppen, og tilsett matfløte, gurkemeie og lime. Smak til med salt og pepper. Håper gresskarsuppen faller i smak!

Stikkord

  • gresskar

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Biff med dressing og estragonpoteter
Rørte sukkerfrie jordbær med chiafrø

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales