Spicy gresskarsuppe med kylling

Spicy gresskarsuppe med kylling

I går laget jeg en utrolig god gresskarsuppe med kylling. Dette er uten tvil en av de beste suppene jeg har laget på lang tid, og kan lages på 35-45 minutter. Jeg har brukt matfløte i suppen, men ønsker du en mer fyldig variant kan du bruke kremfløte.

Bakgrunnen for suppen var at jeg hadde litt gresskarkjøtt til overs etter at jeg hadde bakt et krydret gresskarbrød, en slags krydderkake.

Andre gresskarsupper fra bloggen som er verdt å sjekke:

Håper gresskarsuppen faller i smak!

Gresskarsuppe med kylling

  • 27. oktober 2015
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Spicy gresskarsuppe med kylling

Ingredienser

  • 3 kyllingfileter
  • 700 gram gresskar
  • 1 gulrot
  • 1 gul løk
  • 6 dl vann
  • 1 kyllingbuljongterning
  • 1,5 dl matfløte
  • 1/2 - 1 rød chili
  • 1 ss finhakket ingefær
  • 1/2 lime
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts gurkemeie
  • Salt og pepper
  • Olivenolje

Fremgangsmåte

Steg 1
Del gresskaret i to, ta ut frøene og skjær gresskaret i terninger. Jeg tok ikke med skallet, men det er flere som sier at også det kan brukes.
Steg 2
Skrell og kutt opp løk, hvitløk og gulrot og surr dette i litt olje i en gryte. Del en rød chili i to og ta ut frøene. Finkutt chilien og ingefær og ha dette samme med løk og hvitløk. Tilsett også gresskarbitene og la dette frese noen minutter sammen.
Steg 3
Tilsett vann og buljong og la alt koke i 15-20 minutter til gresskaret er skikkelig mørt.
Steg 4
Mens suppen koker begynner du med kyllingen. Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de i litt olje til de er gjennomstekte.
Steg 5
Kjør den ferdigkokte suppen sammen med en stavmikser slik at du har en jevn og fin suppe.
Steg 6
Gjør et oppkok på suppen, og tilsett matfløte, gurkemeie og lime. Smak til med salt og pepper. Håper gresskarsuppen faller i smak!