Spicy kyllinggryte med hvitløksbrød

Spicy kyllinggryte med harissa

Denne gangen har jeg laget en litt spicy og annerledes kyllinggryte, nemlig kyllinggryte med harissa. Harissa er en nordafrikansk chilisaus og er særlig sentral i det tunisiske kjøkkenet. Jeg har tidligere laget en kjempegod  og het kjøttform med potetmos, hvor harissa spilte en sentral rolle, og denne gangen har jeg altså brukt denne fyrige pastaen i en kyllingryte.

Det finnes flere oppskrifter på hjemmelaget harissa, men jeg har denne gangen kjøpt den ferdig. Styrken på harissaen vil variere en del fra merke til merke, så start gjerne litt forsiktig og heller tilsett mer i gryten etter hvert dersom du ønsker en litt sterkere variant.

Selv valgte jeg å nøytralisere litt av den sterke smaken fra gryten ved å servere hvitløksbaguetter ved siden av, men du kan også bruke kesam eller lettrømme.

Spicy kyllinggryte
Spicy kyllinggryte med hvitløksbrød

Håper oppskriften faller i smak!

Kyllinggryte med harissa

  • 19. november 2018
  • 4 porsjoner
  • 45 min
  • Skriv ut
Spicy kyllinggryte

Ingredienser

  • 500 gram kyllingfilet
  • 2-3 ts harissa
  • 1/2 ts salt
  • Olje
  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 paprika
  • 1 ss revet ingefær
  • 1 ts spisskummen
  • 2 bokser hakkede tomater
  • 3 dl kyllingbuljong
  • 1 skvis sitronsaft
  • Salt og pepper
  • Bladpersille
  • Tilbehør
  • Hvitløksbaguetter

Fremgangsmåte

Steg 1
Bland sammen harissa, olje og salt i en bolle. Skjær opp kyllingen i strimler og bland den i marinaden. La gjerne kyllingen marinere i en liten halvtime dersom du har tiden til rådighet.
Steg 2
Mens kyllingen marineres kan du skjær opp løk og paprika i smått, hvitløk finhakkes og ingefær skrelles og raspes.
Steg 3
Stek kyllingen i olje i en panne. Ha i oppkuttet løk, paprika og ingefær mot slutten av steketiden, og la det hele surre noen minutter til løken begynner å bli myk. Ha i spiskummen og surr videre et lite minutt.
Steg 4
Tilsett hakkede tomater, kyllingkraft (eller buljong) og en sitronskvis. La gryten trekke i cirka 10 minutter.
Steg 5
Smak til med riktig mengde salt og pepper. Strø over og bland inn hakket bladpersille rett før servering. Vel bekomme!