Spicy kyllinggryte med hvitløksbrød

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Spicy kyllinggryte med harissa

Denne gangen har jeg laget en litt spicy og annerledes kyllinggryte, nemlig kyllinggryte med harissa. Harissa er en nordafrikansk chilisaus og er særlig sentral i det tunisiske kjøkkenet. Jeg har tidligere laget en kjempegod  og het kjøttform med potetmos, hvor harissa spilte en sentral rolle, og denne gangen har jeg altså brukt denne fyrige pastaen i en kyllingryte.

Det finnes flere oppskrifter på hjemmelaget harissa, men jeg har denne gangen kjøpt den ferdig. Styrken på harissaen vil variere en del fra merke til merke, så start gjerne litt forsiktig og heller tilsett mer i gryten etter hvert dersom du ønsker en litt sterkere variant.

Selv valgte jeg å nøytralisere litt av den sterke smaken fra gryten ved å servere hvitløksbaguetter ved siden av, men du kan også bruke kesam eller lettrømme.

Håper oppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Spicy kyllinggryte med hvitløksbrød

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kyllingfilet

  • 2 ts 2 harissa (smak deg frem)

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Olje

  • 1 stk 1 gul løk

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 1 stk 1 paprika

  • 1 ss 1 revet ingefær

  • 1 ts 1 spisskummen

  • 2 bokser 2 hermetiske tomater

  • 3 dl 3 kyllingbuljong

  • 1 skvis 1 sitronsaft

  • Salt og pepper

  • Bladpersille

  • Tilbehør
  • Hvitløksbaguetter

Fremgangsmåte

  • Bland sammen harissa, olje og salt i en bolle. Skjær opp kyllingen i strimler og bland den i marinaden. La gjerne kyllingen marinere i en liten halvtime dersom du har tiden til rådighet.
  • Mens kyllingen marineres kan du skjær opp løk og paprika i smått, hvitløk finhakkes og ingefær skrelles og raspes.
  • Stek kyllingen i olje i en panne. Ha i oppkuttet løk, paprika og ingefær mot slutten av steketiden, og la det hele surre noen minutter til løken begynner å bli myk. Ha i spiskummen og surr videre et lite minutt.
  • Tilsett hakkede tomater, kyllingkraft (eller buljong) og en sitronskvis. La gryten trekke i cirka 10 minutter.
  • Smak til med riktig mengde salt og pepper. Strø over og bland inn hakket bladpersille rett før servering. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*