Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

Suppe med tortellini, chorizo og eple

Det er fortsatt hjemmekontor som gjelder om dagen. Dessverre blir det ofte til at jeg ikke tar meg tid til å lage en ordentlig lunsj, men heller spiser noen brødskiver.  Det er egentlig veldig synd, for det tar i grunn ikke lange tiden å kaste sammen en deilig suppe. Denne gangen har jeg laget en suppe med tortellini, chorizo og eple, en enkel lunsj eller middag som er serveringsklar på cirka 20 minutter.

Suppe med tortellini har blitt min “go to” på suppefronten det siste året. Jeg har allerede lagt ut oppskriften på en annen tortellinisuppe , samt en kyllingsuppe med tortellini. Dagens suppe med tortellini er av den mer spicy varianten, ikke bare har jeg tilsatt krydret chorizo, men har også piffet den opp med litt ekstra chili. Varmende og god på en ellers kald vinterdag.

Håper det smaker!

Tortellinisuppe med chorizo og eple

Suppe med tortellini, chorizo og eple

  • 1. desember 2020
  • 4 porsjoner
  • 20 min
  • Skriv ut
Suppe med tortellini og chorizo

Ingredienser

  • 100 gram chorizo
  • Olje
  • 1/2 purreløk
  • 1 gulrot
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stangselleri
  • 1 eple
  • 400 gram hermetiske cherrytomater
  • 8 dl oksekraft/-buljong
  • 1/2-1 ts tørket chili
  • 250 gram tortellini
  • Salt og pepper
  • Fersk timian

Fremgangsmåte

Steg 1
Del chorizoen opp i terninger eller tynne skiver. Skyll og del purreløk og stangselleri opp i skiver. Skrell gulroten og del den opp i terninger. Finhakk hvitløken og del eplet opp i terninger.
Steg 2
Fres chorizoen i en gryte. Etter et par minutter tilsettes oppkuttet purreløk, gulrot, hvitløk, stangselleri og eple. Fres videre i 2-4 minutter.
Steg 3
Tilsett hermetiske tomater, utblandet buljong eller kraft og tørket chili. La suppen koke i 5-10 minutter, til gulroten er mør. Ha i fersk tortellini og kok suppen videre etter anvisning på pakken (tar ofte bare noen minutter).
Steg 4
Smak til suppen med salt og pepper. Strø over fersk timian rett før servering. Nyt tortellinisuppen slik den er, eller med godt brød ved siden av.