
På samme måte som at vi variere mellom ulike typer kjøtt og fisk, så er det rett som det er at det havner en vegetarrett på middagsmenyen. Og ikke bare er det bra for miljøet, men det merkes også på pengeboken.
Når det er sagt så synes jeg den største utfordringen med en del vegetarretter at selv om jeg vet at linser og bønner er en god proteinkilde, så synes jeg ofte de blir litt melete i konsistensen. Men i det siste har jeg blitt veldig glad i krydrede og ristede kikerter, som enten har fått en runde i pannen eller i ovnen. Da blir de litt sprøe på utsiden, og gir litt mer tyggemotstand. Utrolig godt!
Denne gangen deler jeg en oppskrift på spicy tomatsuppe toppet med ristede kikerter. En sunn, kjøttfri og lettvint hverdagsmiddag som er ferdig på under halvtimen. Ved siden av suppen spiste jeg noen skiver med hjemmelaget grovbrød med smør.
På jakt etter litt mer tomatsuppeinspirasjon? Sjekk noen av mine andre oppskrifter på tomatsuppe på bloggen:
Håper oppskriften faller i smak!
