• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
9. september 2019

Spicy tomatsuppe med ristede kikerter

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Tomatsuppe med ristede kikerter

På samme måte som at vi variere mellom ulike typer kjøtt og fisk, så er det rett som det er at det havner en vegetarrett på middagsmenyen. Og ikke bare er det bra for miljøet, men det merkes også på pengeboken.

Når det er sagt så synes jeg den største utfordringen med en del vegetarretter at selv om jeg vet at linser og bønner er en god proteinkilde, så synes jeg ofte de blir litt melete i konsistensen. Men i det siste har jeg blitt veldig glad i krydrede og ristede kikerter, som enten har fått en runde i pannen eller i ovnen. Da blir de litt sprøe på utsiden, og gir litt mer tyggemotstand. Utrolig godt!

Denne gangen deler jeg en oppskrift på spicy tomatsuppe toppet med ristede kikerter. En sunn, kjøttfri og lettvint hverdagsmiddag som er ferdig på under halvtimen. Ved siden av suppen spiste jeg noen skiver med hjemmelaget grovbrød med smør.

På jakt etter litt mer tomatsuppeinspirasjon? Sjekk noen av mine andre oppskrifter på tomatsuppe på bloggen:

  • Tomatsuppe med egg og pastaskruer
  • Het tomatsuppe med kylling
  • Tomatsuppe med kylling og chorizo

Håper oppskriften faller i smak!

Tomatsuppe med ristede kikerter

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 9. september 2019
  • 2-3 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Spicy tomatsuppe med kikerter
Ingredienser
  • Spicy tomatsuppe
  • 1 liten løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 rød chili
  • 1 stangselleri
  • 1 ss hakket ingefær
  • 2 ss tomatpurê
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 2 dl grønnsaksbuljong
  • Urter
  • Salt og pepper
  • Olivenolje til steking
  • Ristede kikerter
  • 1 boks kikerter
  • Olivenolje
  • 1/2 ts chili
  • 1 ts spisskummen
  • Flaksalt
  • Tilbehør
  • Yoghurt eller rømme
  • Ferske urter
  • Brød
Slik gjør du det
Steg 1
Ha en stor boks med kikerter over i et dørslag og skyll den i kaldt vann. La vannet rennet av mens du gjør klare grønnsakene.
Steg 2
Skrell løk og hvitløk, og del den i smått. Fjern steinene fra chilien og finhakk den også. Stangsellerien skylles og skjæres i tynne skiver, mens ingefæret finhakkes.
Steg 3
Surr de oppkuttede grønnsakene i en god klunk olivenolje i en gryte, til løken begynner å bli blank og myk. Ha i et par spiseskjeer med tomatpuré og fres videre et minutt eller to. Tilsett boksen med hermetiske tomater, samt grønnsaksbuljong.
Steg 4
La suppen koke i cirka 10 minutter til grønnsakene er skikkelig møre.
Steg 5
Mens suppen koker rister du kikertene. Bland kikertene med et par-tre spiseskjeer olivenolje, litt chili og spisskummen. Rist kikertene i en tørr og varm stekepanne i cirka 7-10 minutter, under stadig omrøring. Dryss så over litt salt og ha kikertene over på et kjøkkenpapir mens du venter på suppen.
Steg 6
Når suppen er ferdigkokt har du den enten over i en blender, eller bruker en stavmikser til å lage en klumpefri tomatsuppe. Ha i ferske urter (for eksempel basilikum eller oregano), og smak til med salt og pepper. Synes du suppen er litt lite sterk kan du også tilsette litt kajennepepper for å få litt mer fart i den.
Steg 7
Server spicy tomatuppe toppet med ristede kikerter, en skje yoghurt eller rømme, et lite dryss ferske urter og hjemmelaget grovbrød ved siden av. Vel bekomme!

Stikkord

  • tomatsuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Viltgryte med reinsdyrskav
Grovbrød uten kjøkkenmaskin

Relaterte innlegg

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Ungarsk gulasj
7. januar 2021
0 kommentarer

Ungarsk gulasj

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
1. desember 2020
0 kommentarer

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
25delinger