Spicy tomatsuppe med ristede kikerter

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Tomatsuppe med ristede kikerter

På samme måte som at vi variere mellom ulike typer kjøtt og fisk, så er det rett som det er at det havner en vegetarrett på middagsmenyen. Og ikke bare er det bra for miljøet, men det merkes også på pengeboken.

Når det er sagt så synes jeg den største utfordringen med en del vegetarretter at selv om jeg vet at linser og bønner er en god proteinkilde, så synes jeg ofte de blir litt melete i konsistensen. Men i det siste har jeg blitt veldig glad i krydrede og ristede kikerter, som enten har fått en runde i pannen eller i ovnen. Da blir de litt sprøe på utsiden, og gir litt mer tyggemotstand. Utrolig godt!

Denne gangen deler jeg en oppskrift på spicy tomatsuppe toppet med ristede kikerter. En sunn, kjøttfri og lettvint hverdagsmiddag som er ferdig på under halvtimen. Ved siden av suppen spiste jeg noen skiver med hjemmelaget grovbrød med smør.

På jakt etter litt mer tomatsuppeinspirasjon? Sjekk noen av mine andre oppskrifter på tomatsuppe på bloggen:

Håper oppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Tomatsuppe med ristede kikerter

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

3

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Spicy tomatsuppe
  • 1 stk 1 liten løk

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 1 stk 1 rød chili

  • 1 stilk 1 stangselleri

  • 1 ss 1 hakket ingefær

  • 2 ss 2 tomatpurê

  • 400 gram 400 hermetiske tomater

  • 2 dl 2 grønnsaksbuljong

  • Urter

  • Salt og pepper

  • Olivenolje til steking

  • Ristede kikerter
  • 1 boks 1 kikerter

  • Olivenolje

  • 1/2 ts 1/2 tørket chili

  • 1 ts 1 spisskummen

  • Flaksalt

  • Tilbehør
  • Yoghurt eller rømme

  • Ferske urter

  • Brød

Fremgangsmåte

  • Ha en stor boks med kikerter over i et dørslag og skyll den i kaldt vann. La vannet rennet av mens du gjør klare grønnsakene.
  • Skrell løk og hvitløk, og del den i smått. Fjern steinene fra chilien og finhakk den også. Stangsellerien skylles og skjæres i tynne skiver, mens ingefæret finhakkes.
  • Surr de oppkuttede grønnsakene i en god klunk olivenolje i en gryte, til løken begynner å bli blank og myk. Ha i et par spiseskjeer med tomatpuré og fres videre et minutt eller to. Tilsett boksen med hermetiske tomater, samt grønnsaksbuljong.
  • La suppen koke i cirka 10 minutter til grønnsakene er skikkelig møre.
  • Mens suppen koker rister du kikertene. Bland kikertene med et par-tre spiseskjeer olivenolje, litt chili og spisskummen. Rist kikertene i en tørr og varm stekepanne i cirka 7-10 minutter, under stadig omrøring. Dryss så over litt salt og ha kikertene over på et kjøkkenpapir mens du venter på suppen.
  • Når suppen er ferdigkokt har du den enten over i en blender, eller bruker en stavmikser til å lage en klumpefri tomatsuppe. Ha i ferske urter (for eksempel basilikum eller oregano), og smak til med salt og pepper. Synes du suppen er litt lite sterk kan du også tilsette litt kajennepepper for å få litt mer fart i den.
  • Server spicy tomatuppe toppet med ristede kikerter, en skje yoghurt eller rømme, et lite dryss ferske urter og hjemmelaget grovbrød ved siden av. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*