Sprø laksewrap

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Laksewrap

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på sprø laksewrap. Dette er en sunn og god lakserett, og er perfekt på hverdager. Paneringen har jeg laget helt selv av grovt brød, og du kan gjerne lage en større porsjon når du først er i gang.

Krydret jeg har brukt gir assosiasjoner til tex-mex, så om du er glad i taco så kan dette være midt i blinken for deg. Du kan også bruke vanlig fajitas krydderblanding dersom du ikke har krydrene jeg har brukt. Skal du la det gå ekstra kjapt kan du erstatte brødsmulene med griljermel eller panko, selv om jeg synes hjemmelaget brødrasp er det aller beste.

Sprø laksewrap

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

wraps
Tilberedning

25

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 500 gram skinnfri laksefilet

  • 4 store fullkorntortillas

  • 4 skiver grovt brød

  • 1/2 stk buljongterning

  • 1 ts chilipulver

  • 1/2 ts spisskummen

  • 1/2 ts paprikakrydder

  • 1/2 ts salt

  • 1/4 ts løkpulver

  • 2 stk egg

  • 3 ss hvetemel

  • Bladsalat

  • 8 stk cherrytomater

  • 1 stk spisspaprika

  • Lettrømme eller mager kesam

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader.
  • Start med å lage paneringen. Skjær fire brødskiver opp i terninger og ha disse i en matmølle eller foodprosessor. Kjør dette sammen i 10-20 sekunder, til du har en smulete blanding
  • Stek brødsmulene i en tørr stekepanne på høy varme til at de blir sprø. Rør underveis. Ha i en knust (halv) buljongterning og krydderet (chilipulver, spisskummen, paprikakrydder, salt og løkpulver). Dra stekepannen av platen.
  • Visp sammen to egg og ha dette på et fat med litt kant på. Ha hvetemel på en egen tallerkenen.
  • Del laksen i passe store bilder (ca 4 x 5 cm). Dypp laksebitene først i melet, deretter i eggene og til slutt i brødraspet/griljermelet, før du så legger de på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes i ovnen i ca 15 minutter.
  • Imens dette står i ovnen har du passe tid til å lage en enkel salat. Vask og del opp tomater og paprika, skyll eventuelt av bladsalaten
  • Fisk og salat serveres i en wrap, gjerne med litt mager kesam eller lettrømme til. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*