• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
11. august 2015

Sprø laksewrap

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Laksewrap

I dag tenkte jeg å dele oppskriften på sprø laksewrap. Dette er en sunn og god lakserett, og er perfekt på hverdager. Paneringen har jeg laget helt selv av grovt brød, og du kan gjerne lage en større porsjon når du først er i gang.

Krydret jeg har brukt gir assosiasjoner til tex-mex, så om du er glad i taco så kan dette være midt i blinken for deg. Du kan også bruke vanlig fajitas krydderblanding dersom du ikke har krydrene jeg har brukt. Skal du la det gå ekstra kjapt kan du erstatte brødsmulene med griljermel eller panko, selv om jeg synes hjemmelaget brødrasp er det aller beste.

Sprø laksewrap

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 11. august 2015
  • 4 porsjoner
  • 40 min
  • Skriv ut
Sprø laksewrap
Ingredienser
  • 500 gram skinnfri laksefilet
  • 4 store fullkorntortillas
  • 4 skiver grovt brød
  • 1/2 buljongterning
  • 1 ts chilipulver
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/2 ts paprikakrydder
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts løkpulver
  • 2 egg
  • 3 ss hvetemel
  • Bladsalat
  • 8-10 cherrytomater
  • 1 spisspaprika
  • Lettrømme eller mager kesam
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 220 grader.
Steg 2
Start med å lage paneringen. Skjær fire brødskiver opp i terninger og ha disse i en matmølle eller foodprosessor. Kjør dette sammen i 10-20 sekunder, til du har en smulete blanding
Steg 3
Stek brødsmulene i en tørr stekepanne på høy varme til at de blir sprø. Rør underveis. Ha i en knust (halv) buljongterning og krydderet (chilipulver, spisskummen, paprikakrydder, salt og løkpulver). Dra stekepannen av platen.
Steg 4
Visp sammen to egg og ha dette på et fat med litt kant på. Ha hvetemel på en egen tallerkenen.
Steg 5
Del laksen i passe store bilder (ca 4 x 5 cm). Dypp laksebitene først i melet, deretter i eggene og til slutt i brødraspet/griljermelet, før du så legger de på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes i ovnen i ca 15 minutter.
Steg 6
Imens dette står i ovnen har du passe tid til å lage en enkel salat. Vask og del opp tomater og paprika, skyll eventuelt av bladsalaten
Steg 7
Fisk og salat serveres i en wrap, gjerne med litt mager kesam eller lettrømme til. Håper det smaker!

Stikkord

  • Tex-mex
  • Wraps

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ovnsbakt laks med grønn puré
Gulrotsuppe med torsk, chili og ingefær

Relaterte innlegg

Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus
19. november 2020
0 kommentarer

Hjemmelaget pasta med laks og fløtesaus

Kjapp salat med sprø laks
26. mai 2020
0 kommentarer

Kjapp salat med sprø laks

Hvit pizza med røkelaks
18. januar 2020
0 kommentarer

Hvit pizza med røkelaks

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales