
Jeg hadde litt halloumi liggende i kjøleskapet som jeg var usikker på hva jeg skulle bruke til. Resultatet ble en saftig squashburger med halloumi. Ved siden av serverte jeg en enkel hvitløksyoghurt (siden jeg også hadde litt yoghurt som hadde blitt stående) og en forenklet chana masala. En enkel og god kjøttfri mdidag på cirka halvtimen!
Squash inneholder mye vann, og varierer i størrelse og hvor fuktige de er. Pass derfor på at du får presset nok vann ut, og prøv deg gjerne frem til riktig mengde mel. Jeg pleier å steke en liten testburger først. Da får jeg sjekket om jeg trenger å krydre den mer, og om konsistensen er fin.
På utkikk etter mer kjøttfri inspirasjon? Sjekk Middager uten kjøtt! her finner du blant annet flere andre oppskrifter med halloumi, som lasagne med halloumi og gulrotsuppe med halloumi.

Hva regner du som vekten på 2 squash? Har en hjemmegrodd squash på over en kilo, så litt misvisende med “2 squash” 🙂
Oi, det var et godt spørsmål. Rundt 250 gram vil jeg tippe.