Squashburger med halloumi

Lages på: 30 minutter Nivå: Middels
Squashkaker

Jeg hadde litt halloumi liggende i kjøleskapet som jeg var usikker på hva jeg skulle bruke til. Resultatet ble en saftig squashburger med halloumi. Ved siden av serverte jeg en enkel hvitløksyoghurt (siden jeg også hadde litt yoghurt som hadde blitt stående) og en forenklet chana masala. En enkel og god kjøttfri mdidag på cirka halvtimen!

Squash inneholder mye vann, og varierer i størrelse og hvor fuktige de er. Pass derfor på at du får presset nok vann ut, og prøv deg gjerne frem til riktig mengde mel. Jeg pleier å steke en liten testburger først. Da får jeg sjekket om jeg trenger å krydre den mer, og om konsistensen er fin.

På utkikk etter mer kjøttfri inspirasjon? Sjekk Middager uten kjøtt! her finner du blant annet flere andre oppskrifter med halloumi, som lasagne med halloumi og gulrotsuppe med halloumi.

Banner - Mat du blir glad av

Squashburger med halloumi

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

8

porsjoner
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Squashburger
  • 2 stk 2 squash

  • 1 ts 1 salt

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 4-6 ss hvetemel

  • 1 stk 1 egg

  • 1/2 ts tørket chili

  • Fersk persille

  • 100 gram 100 halloumi

  • Hvitløksyoghurt
  • 1/2 boks 1/2 gresk yoghurt

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1/2 ss 1/2 sitronsaft

  • Litt olivenolje

  • Salt og pepper

  • Forslag til tilbehør
  • Chana masala

  • Brød

Fremgangsmåte

  • Riv squash på den grove delen av et råkostjern. Ha revet squash over i et dørslag og bland inn salt. La stå i 10-15 minutter. Press så vannet godt ut av squashen. Squashburgeren blir fort litt bløt i konsistensen dersom den inneholder for mye væske.
  • Mens squashen står kan du eksempelvis lage en chana masala som du serverer til.
  • Finhakk løk og hvitløk.
  • Ha den revede squashen over i en bolle. Bland inn løk, egg, mel, chili og grovhakket persille. Vend så inn revet halloumi.
  • Ha en god klunk med olivenolje i en stekepanne. Bruk et par spiseskjeer til å forme squashkaker i pannen. Jeg beregner cirka 2 ss med masse per squashkake. Stekes i 2-3 minutter på hver side, til de har fått godt med farge. Legg de ferdigstekte squashburgerne over på et kjøkkenpapir slik at olje renner av.
  • Hvitløksyoghurten lager du ved å blande gresk yoghurt med litt sitronsaft, finhakket hvitløk, en dæsj olivenolje, salt og pepper. Det kan du gjerne gjøre mens burgerne stekes.
  • Server nystekte squashburgere med hvitløksyoghurt, og eventuelt chana masala eller brød . Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Hva regner du som vekten på 2 squash? Har en hjemmegrodd squash på over en kilo, så litt misvisende med “2 squash” 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*