
Steam buns (yum buns) er silkemyk og dampede brød som fylles med smakfullt kjøtt og grønnsaker. Bollene er utrolig luftige, og man kan toppe bollene med det man foretrekker, litt som en slags asiatisk taco. Det er ikke uten grunn at dette har vært populært en stund.
Denne gangen valgte jeg å lage steam buns med marinert svin, syltet spisskål, hoisinsaus, litt diverse grønnsaker og salte edamamebønner. For ordens skyld kan jeg nevne at jeg denne gangen kjøpte ferdige buns. Dersom du har en butikk med litt utvalg (ved blant annet at Meny har), så kan du finne de i frysedisken. Neste gang får jeg kanskje forsøke å bake selv, men denne gangen gikk jeg for en ferdigvariant. Om du synes oppskriften er lang med mange steg kan du gjøre klart kjøttet dagen i forveien, da er det mange færre steg neste dag. Lykke til!
Tips! Har du ikke en bambus dampkoker så kan du også bruke en damprist eller et dørslag istedenfor.


