Steam buns med marinert svin

Lages på: Mer enn 2 timer Nivå: Middels
Steam buns med marinert svin og edamamebønner

Steam buns (yum buns) er silkemyk og dampede brød som fylles med smakfullt kjøtt og grønnsaker. Bollene er utrolig luftige, og man kan toppe bollene med det man foretrekker, litt som en slags asiatisk taco. Det er ikke uten grunn at dette har vært populært en stund.

Denne gangen valgte jeg å lage steam buns med marinert svin, syltet spisskål, hoisinsaus, litt diverse grønnsaker og salte edamamebønner. For ordens skyld kan jeg nevne at jeg denne gangen kjøpte ferdige buns. Dersom du har en butikk med litt utvalg (ved blant annet at Meny har), så kan du finne de i frysedisken. Neste gang får jeg kanskje forsøke å bake selv, men denne gangen gikk jeg for en ferdigvariant. Om du synes oppskriften er lang med mange steg kan du gjøre klart kjøttet dagen i forveien, da er det mange færre steg neste dag. Lykke til!

Tips! Har du ikke en bambus dampkoker så kan du også bruke en damprist eller et dørslag istedenfor.

Buns
Marinert svin
Banner - Mat du blir glad av

Steam buns med marinert svin

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: AsiatiskNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

1

time 
Steketid

1

time 

30

minutter
Totalt

2

timer 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Marinert nakkekoteletter
  • 600 gram 600 nakkekoteletter

  • Salt og pepper

  • 0,75 dl 0,75 soyasaus

  • 0,75 dl 0,75 vann

  • 3 ss 3 brunt sukker

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 rød chili

  • 3 cm 3 ingefær

  • 1 stk 1 stjerneanis

  • maizena

  • Syltet spisskål
  • 1/2 stk 1/2 rød spisskål

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 2 stk 2 vårløk

  • 1/2 dl 1/2 eddik

  • 25 gram 25 sukker

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 2 ts 2 fiskesaus

  • 1 ts 1 sesamolje

  • Annet tilbehør
  • 6 stk 6 steam buns

  • 2 stk 2 gulrot

  • Vårløk

  • Hoisinsaus

  • Koriander

  • Edamamebønner

Fremgangsmåte

  • Kjøtt og marinade. Start med det marinerte svinekjøttet. Krydre kjøttet med salt og pepper og stek det kjapt i litt olje i en varm stekepanne. Det behøver ikke være gjennomstekt, men bør få en fin stekeskorpe. Sett kjøttet til side.Brune kjøtt
  • Skrell hvitløken og ingefæret. Chili og hvitløk finhakkes, mens ingefær rives fint på et rivjern.
  • Ha soyasaus, vann og brun sukker i en kasserolle og kok opp. Tilsett så hvitløk, chili, ingefær og stjerneanis. La marinaden koke noen minutter.
  • Legg kjøttet i en ildfastform, og hell over marinaden. Det er en fordel å bruke en form som akkurat er litt større enn kjøttstykket, slik at sausen dekker mest mulig av kjøttet. Blir formen for stor så kan det fort bli litt tørt.Soyamarinert svin
  • Stek kjøttet i ovnen på 110 grader, til det har en kjernetemperatur på rundt 62 grader. Det tar rundt 1,5 time. Øs kjøttet med litt av marinaden i formen hver halvtime, eller hyppigere. Mens kjøttet står i ovnen kan du lage syltet spisskål, steg 8.
  • La det ferdigstekte kjøttet hvile på benken i minst 20-30 minutter før du kutter det opp. Gjør klart resten i mellomtiden.
  • Sil marinaden fra formen, og gi den et lite oppkok. Dersom den er ganske tynn kan du spe i bittelitt maizena, til du har en sauslignende konsistens. Det er trolig ikke mye som skal til, start med én teskje eller tilsvarende. Maizenaen bør blandes ut i bittelitt kaldt vann først, slik at du ikke får klumper i sausen. La sausen stå på lav varme.
  • Syltet spisskål. Skyll og kutt opp spisskål, agurk og vårløk. Spisskålen snittet jeg i tynne tynne strimler, agurken i små staver og vårløken i tynne skiver. Kutt også chilien opp i tynne skiver, men legg den litt til side. Ha grønnsaker med unntak av chilien i en bolle.
  • Ha eddik, sukker, fiskesaus, sesamolje og oppkuttet chili i en liten kjele. Kok opp og la småkoke til sukkeret har løst seg opp. Hell laken over grønnsakene i bollen, og bland godt i salaten. Syltet spisskål
  • Gjør klart tilbehøret. Skrell og del opp gulrot i veldig tynne staver. Nå er det kjekt å ha en mandolin. Kutt opp vårløk i skiver og plukk blader av en korianderplante. Jeg serverte også salte edamamebønner til, men det er så klart helt valgfritt.
  • Damping. Har du ikke en bambus dampkoker, så kan du eksempelvis bruke en vanlig damprist. Legg bakepapir nedi den, før du setter den i en kasserolle med litt vann.
  • For deg som har en bambus dampkoker så dampet jeg på følgende måte. Klipp til litt bakepapir som passer oppi dampristen. Disse er kjekke å legge bollene oppå, slik at de ikke klistrer seg til risten. Legg i buns, jeg fikk plass for 4 buns i hver etasje på dampkokeren. Sett bambustårnet i en stekepanne med cirka 1-2 cm med vann. Sett på full varme, slik at damp stiger opp i bambusristen.
  • Damp bollene i cirka 5 minutter. Steamede buns
  • Servering. Kutt opp svinekjøttet i tynne og små skiver. Ha kjøttet tilbake i sausen du tidligere silte og kokte opp (steg 7). Sausen skal nå ikke koke, men bare sørge for at kjøttet blir varmt.
  • Brett ut de steamede bunsene og legg i marinert svinekjøtt, syltet spisskål, oppskårede grønnsaker. Topp med hoisinsaus og nyt umiddelbart. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*