Jeg forsøker å bli flinkere til å eksperimentere med nye fiskeretter, så denne gangen har jeg ovnsbakt steinbit servert med to ulike puréer; rødbetpuré og søtpotetpuré.
Butikkene bugner for tiden over av flotte norske rotgrønnsaker i alle slags farger og fasonger, og egner seg godt både til stappe eller som kokt. Ved å lage stappe eller puré kan man kombinere de smakene man vil, og man får et litt mer spennende tilbehør.
Jeg likte begge puréne godt, men favoritten min ble søtpotetpuréen. Rødbeter har en litt søtlig smak, og er rik på fosfor, kalsium og jern. Rødbeter bør derimot ikke gis til barn under 6 mnd på grunn av dens høye nitratinnhold.
Steinbit med rødbet- og søtpotetpuré
- 16. september 2015
- 4 porsjoner
- 50 min
- Skriv ut

Ingredienser
- Rødbetpuré
- 350 gram rødbeter
- 2 sjalottløk
- 1 fedd hvitløk
- Salt og pepper
- Søtpotetpuré
- 400 gram søtpoteter
- 100 gram blomkål
- 100 gram poteter
- 2 stangselleri
- 1/2 ss smør
- Salt og pepper
- Steinbit
- 600 gram steinbit
- 2 ss pesto
- 4 skiver spekeskinke
- Salt
Slik gjør du det
- Steg 1
- Rødbetpuré. Skrell rødbetene med en potetskreller, og del den i store terninger.
- Steg 2
- Legg en damprist i en kasserolle, fyll den med litt vann, og damp rødbetene i ca 30 minutter.
- Steg 3
- Grovkutt sjalottløk og hvitløk, og ha det i kasserollen med rødbetene.
- Steg 4
- Når grønnsakene er ferdigdampet er det lurt å helle av noe av kraften.
- Steg 5
- Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré, og smak til med salt og pepper.
- Steg 6
- Søtpotetpuré. Skrell og del søtpotet og potet i store terninger, og sett poteten på kok i ca 20 minutter.
- Steg 7
- Vask og del blomkål og stangselleri i store biter, og ha bitene i kasserollen med potetene når det er ca 6 minutter igjen av koketiden
- Steg 8
- Hell av det meste av vannet, og benytt en stavmikser til å lage en fin puré.
- Steg 9
- Tilsett smør og smak til med salt og pepper.
- Steg 10
- Steinbit. Legg steinbitfiletene i en aluminiumskledd form.
- Steg 11
- Fordel pesto utover filetene og surr spekeskinke rundt stykkene.
- Steg 12
- Salt fiskestykkene og stek fisken i stekeovnen på 190 grader i ca 15 minutter.
Som småbarnsmor får e aldri rost ein årntli «rotgrøt» nok. Bære kok all verdens grønnsaker mør og god: og lag stappe/puré! Super måte å få masse godt i kroppen på di små – og mine ungæ elske dæ! E blande både gulerøtter, potet, brokkoli, grønnkål osv. ?
Må teste søtpotetpureen din ?
Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Det må du gjøre, krysser fingrene for at pureen faller i smak hos ungene 🙂