• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. september 2015

Steinbit med rødbet- og søtpotetpuré

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Jeg forsøker å bli flinkere til å eksperimentere med nye fiskeretter, så denne gangen har jeg ovnsbakt steinbit servert med to ulike puréer; rødbetpuré og søtpotetpuré.

Butikkene bugner for tiden over av flotte norske rotgrønnsaker i alle slags farger og fasonger, og egner seg godt både til stappe eller som kokt. Ved å lage stappe eller puré kan man kombinere de smakene man vil, og man får et litt mer spennende tilbehør.

Jeg likte begge puréne godt, men favoritten min ble søtpotetpuréen. Rødbeter har en litt søtlig smak, og er rik på fosfor, kalsium og jern. Rødbeter bør derimot ikke gis til barn under 6 mnd på grunn av dens høye nitratinnhold.

Steinbit med rødbet- og søtpotetpuré

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. september 2015
  • 4 porsjoner
  • 50 min
  • Skriv ut
Steinbit med rødbet- og søtpotetpure
Ingredienser
  • Rødbetpuré
  • 350 gram rødbeter
  • 2 sjalottløk
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Søtpotetpuré
  • 400 gram søtpoteter
  • 100 gram blomkål
  • 100 gram poteter
  • 2 stangselleri
  • 1/2 ss smør
  • Salt og pepper
  • Steinbit
  • 600 gram steinbit
  • 2 ss pesto
  • 4 skiver spekeskinke
  • Salt
Slik gjør du det
Steg 1
Rødbetpuré. Skrell rødbetene med en potetskreller, og del den i store terninger.
Steg 2
Legg en damprist i en kasserolle, fyll den med litt vann, og damp rødbetene i ca 30 minutter.
Steg 3
Grovkutt sjalottløk og hvitløk, og ha det i kasserollen med rødbetene.
Steg 4
Når grønnsakene er ferdigdampet er det lurt å helle av noe av kraften.
Steg 5
Bruk en stavmikser til å lage en jevn puré, og smak til med salt og pepper.
Steg 6
Søtpotetpuré. Skrell og del søtpotet og potet i store terninger, og sett poteten på kok i ca 20 minutter.
Steg 7
Vask og del blomkål og stangselleri i store biter, og ha bitene i kasserollen med potetene når det er ca 6 minutter igjen av koketiden
Steg 8
Hell av det meste av vannet, og benytt en stavmikser til å lage en fin puré.
Steg 9
Tilsett smør og smak til med salt og pepper.
Steg 10
Steinbit. Legg steinbitfiletene i en aluminiumskledd form.
Steg 11
Fordel pesto utover filetene og surr spekeskinke rundt stykkene.
Steg 12
Salt fiskestykkene og stek fisken i stekeovnen på 190 grader i ca 15 minutter.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst på siden 🙂

Stikkord

  • Puré

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Smuldrepai med havregryn og blåbær
Yoghurt + cottage cheese = sant

Relaterte innlegg

Koteletter i form
24. februar 2021
0 kommentarer

Koteletter i form

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter
19. februar 2021
0 kommentarer

Gulrotsuppe med sprøstekte kikerter

Thaigryte med torsk
16. februar 2021
0 kommentarer

Thaigryte med torsk

2 comments

  • KariPotet
    17. september 2015

    Som småbarnsmor får e aldri rost ein årntli «rotgrøt» nok. Bære kok all verdens grønnsaker mør og god: og lag stappe/puré! Super måte å få masse godt i kroppen på di små – og mine ungæ elske dæ! E blande både gulerøtter, potet, brokkoli, grønnkål osv. ?
    Må teste søtpotetpureen din ?

    Reply
    • Rolf-Anders
      18. september 2015

      Takk for hyggelig tilbakemelding 🙂 Det må du gjøre, krysser fingrene for at pureen faller i smak hos ungene 🙂

      Reply

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales