Kveite med byggrisotto og eplesmørsaus

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels
Kveite med byggrisotto og eplesmørsaus

Det er lenge siden jeg delte en ny kveiteoppskrift, så i dag tenkte jeg å dele en oppskrift på stekt kveite med byggrisotto og eplesmørsaus. Denne retten ble jeg utrolig fornøyd med, rett og slett fantastisk god på smak! Selv det lille drysset av granateplekjerner er valgfritt, så synes jeg det de friske kjernene skjærer fint gjennom sausen og løfter hele retten.

Kveite med eplesmørsaus

Er du også glad i kveite? På bloggen har jeg flere andre kveite-oppskrifter som du også kan la deg inspirere av:

Banner - Mat du blir glad av

Stekt kveite med byggrisotto og eplesmørsaus

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koke- og steketid

30

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 750 gram 750 kveite

  • Salt og pepper

  • Olje

  • Smør

  • Byggrisotto
  • 100 gram 100 byggryn

  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 ss 1 olivenolje

  • 1 ss 1 smør

  • 1 dl 1 eplejuice

  • 3 dl 3 kyllingkraft

  • 25 gram 25 parmesan

  • 1 ss 1 sitronsaft

  • persille

  • salt og pepper

  • Eplesmørsaus
  • 1 stk 1 sjalottløk

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1,5 dl 1,5 eplejuice

  • 2 dl 2 kremfløte

  • 25 gram 25 smør

  • 1/2 ss 1/2 sitronsaft

  • salt og pepper

  • 1 stk 1 eple

  • Annet
  • granateple (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Gjør klar kveiten.
    Tørk av kveiten og krydre den med salt og pepper.
  • Skrell og kutt opp grønnsaker.
    Skrell og finhakk sjalottløk og hvitløk, til både risotto og saus. Ta ut granateplekjernene fra et halvt granateple. Du kan også dele opp eplet i små terninger allerede nå, men bland i litt sitron slik at bitene ikke blir brune.
  • Risotto
    Surr sjalottløk og hvitløk på middels høy varme i en gryte i et par minutter. Tilsett smør og byggryn og surr videre noen minutter på høy varme.
  • Tilsett eplejuicen og la det frese godt til at juicen har kokt inn i byggrynene.
  • Spe i kyllingkraft, bare en liten øse av gangen. Rør kontinuerlig mens kraften koker inn i byggrynene, tilsett så en ny øse. Fortsett slik til at du har kokt inn all kraften (beregn cirka 20 minutter på dette).
  • Stek kveiten.
    Varm opp olje i en stekepanne. Ha i smøret og stek kveiten cirka 3-4 minutter på hver side. La kveiten hvile av varmen når den er ferdigstekt.
  • Lag eplesmørsausen
    Kok sjalottløk og hvitløk sammen med eplejuicen i en liten kasserolle, til den er redusert til halvparten. Sil væsken, tilsett kremfløten og la den koke videre til den har tyknet en del.
  • Dra kasserollen av varmen og visp inn terninger av kaldt smør. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Servering.
    Rett før servering rører du inn epleterninger i eplesmørsausen. I byggottoen blander du inn finrevet parmesan, en skvis med sitronsaft, persille, og smaker til med salt og pepper. Server stekt kveite med byggrisotto, en nydelig eplesmørsaus og et dryss av friske granateplekjerner. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*