Stekt kveite med mangosalat

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Stekt kveite med mangosalat

Hver gang jeg er hjemme hos mamma og pappa på Helgeland pleier jeg å gjøre et aldri så lite dypdykk i fryseren. Jeg er oppvokst på gård ute ved kysten, så det er like spennende hver gang å se hva jeg kan finne. Forrige gang var jeg blant annet så heldig at jeg fant noen pakker med kveite i fryseren, som fikk gleden av å være med tilbake til Oslo.

Ofte gjør jeg det ganske enkelt og serverer kveiten med rømme, poteter og råkost, men her om dagen bestemte jeg meg for å lage stekt kveite med mangosalat. Det er jo ofte et tilbehør jeg bruker til laks, men må innrømme at dette ble skikkelig digg! Og sjekk de flott fargene! Du må gjerne servere den med ris som tilbehør, og kanskje en klatt rømme om du ønsker det.

Så neste gang du skal ha kveite til middag, test denne oppskriften på stekt kveite med mangosalat!

Pannestekt kveite
Banner - Mat du blir glad av

Stekt kveite med mangosalat

4 fra 14 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

8

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 kveite

  • Salt

  • Pepper

  • Smør til steking

  • Mango- og avokadosalat
  • 1 stk 1 mango

  • 1 stk 1 avokado

  • 1/2 stk 1/2 rød chili

  • 4 stk 4 vårløk

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • 1 stk 1 lime

  • Koriander

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Start med å koke eventuell ris, det er den som tar lengst tid.
  • Krydre kveiteskivene med salt og pepper.
  • Mens risen koker gjør du klar mango- og avokadosalaten. Skjær steinen ut av mangoen, rut opp mangoen med en kniv og skjær av terninger. Se video fra Bama dersom dette var noe uklart. Del avokadoen i to, vipp ut steinen og ta ut fruktkjøttet ved hjelp av en skje. Del avokadoen opp i like store terninger som mangoen. Ha avokadoen i en skål sammen med mangoen.
  • Skjær chili, vårløk og rødløk i smått, ha det med resten. Skvis over lime og bland inn koriander (kan sløyfes).
  • Stek kveiten i en varm panne i litt smør. 3-4 minutter på hver side.
  • Server kveiten med mangosalat og eventuell ris ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*