• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
3. mars 2020

Stekt kveite med mangosalat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kveite med mangosalat

Hver gang jeg er hjemme hos mamma og pappa på Helgeland pleier jeg å gjøre et aldri så lite dypdykk i fryseren. Jeg er oppvokst på gård ute ved kysten, så det er like spennende hver gang å se hva jeg kan finne. Forrige gang var jeg blant annet så heldig at jeg fant noen pakker med kveite i fryseren, som fikk gleden av å være med tilbake til Oslo.

Ofte gjør jeg det ganske enkelt og serverer kveiten med rømme, poteter og råkost, men her om dagen bestemte jeg meg for å lage stekt kveite med mangosalat. Det er jo ofte et tilbehør jeg bruker til laks, men må innrømme at dette ble skikkelig digg! Og sjekk de flott fargene! Du må gjerne servere den med ris som tilbehør, og kanskje en klatt rømme om du ønsker det.

Så neste gang du skal ha kveite til middag, test denne oppskriften på stekt kveite med mangosalat!

Stekt kveite med mangosalat

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 3. mars 2020
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Stekt kveite med mangosalat
Ingredienser
  • 600 gram kveite
  • Salt
  • Pepper
  • Smør til steking
  • Mango- og avokadosalat
  • 1 mango
  • 1 avokado
  • 1/2 rød chili
  • 4 vårløk
  • 1/2 rødløk
  • 1 lime
  • Koriander
  • Tilbehør
  • Ris
Slik gjør du det
Steg 1
Start med å koke eventuell ris, det er den som tar lengst tid.
Steg 2
Krydre kveiteskivene med salt og pepper.
Steg 3
Mens risen koker gjør du klar mango- og avokadosalaten. Skjær steinen ut av mangoen, rut opp mangoen med en kniv og skjær av terninger. Se video fra Bama dersom dette var noe uklart. Del avokadoen i to, vipp ut steinen og ta ut fruktkjøttet ved hjelp av en skje. Del avokadoen opp i like store terninger som mangoen. Ha avokadoen i en skål sammen med mangoen.
Steg 4
Skjær chili, vårløk og rødløk i smått, ha det med resten. Skvis over lime og bland inn koriander (kan sløyfes).
Steg 5
Stek kveiten i en varm panne i litt smør. 3-4 minutter på hver side.
Steg 6
Server kveiten med mangosalat og eventuell ris ved siden av. Håper det smaker!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Surdeigspizza med salchicha og vårløk
Halvgrove surdeigshorn med ost og skinke

Relaterte innlegg

Gnocchi
26. januar 2021
0 kommentarer

Gnocchi

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales