Stekt kveite med råkost og rømme

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Pannestekt kveite med råkost og rømme

Stekt kveite høres kanskje litt luksus ut for mange, men faktum er at jeg er veldig bortskjemt når det kommer til både fisk og kjøtt. Ikke bare er jeg oppvokst på gård i Nord-Norge, med en far som tidligere også var aktiv jeger. Jeg har også en onkel som er svært interessert i fiske og som hver sommer forsyner både seg selv, og deler av min familie i nord med fisk av alle mulige slag. Så når vi først er på besøk hjemme på Helgeland er det derfor ikke uvanlig at jeg tar et lite dypdykk i fryseren for å se hva slags herligheter jeg kan fylle opp kjølebagen med til vi reiser sørover igjen.

Her om dagen fant jeg en pakke kveite liggende i fryseren. Dette var en av de herlighetene jeg hadde med meg nordfra, og jeg bestemte meg for å servere den pannestekt sammen med råkost, kokte poteter og en klatt rømme. Mange ville kanskje laget en smørsaus eller med en klassisk hollandaise, men jeg synes stekt fisk ofte er godt helt plaint med en liten klatt rømme ved siden av. Utrolig enkel middag som enten kan serveres som søndagsmiddag eller på en hvilken som helst annen dag i uken.

Visste du at at mange av næringsstoffene på poteten sitter rett under skallet? Så hvis du rensker poteten er det fort at du fjerner det sunneste på hele poteten.

Håper oppskriften faller i smak!

Stekt kveite med råkost og rømme

4 fra 16 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kveite

  • Mel

  • Salt

  • Pepper

  • Smør

  • Råkost
  • 3 stk 3 gulrøtter

  • 2 stk 2 epler

  • 1 stk 1 sitron

  • Tilbehør
  • Poteter

  • Aspargesbønner

  • Lettrømme

Fremgangsmåte

  • Krydre kveiteskivene med salt og pepper på begge sider og la den ligge mens du går i gang med å koke potetene.
  • Bruker du nypoteter eller poteter med tynt skall behøver du ikke skrelle de. Kok potetene i cirka 20-25 minutter, avhengig av potetens størrelse og type poteter.
  • år potetene har kokt i cirka 10 minutter kan du begynne å steke kveiten. Vend kveiten i en liten skål med hvetemel, slik at den blir panert på begge sidene. Ha en liten skje smør i en stekepanne, og stek kveiteskivene i cirka 3-4 minutter på hver side. Start gjerne med høy varme og reduser varmen idet fisken har fått en fin stekeskorpe.
  • Lag råkost mens kveiten steker, eller lag råkostet før du går i gang med å steke fiske dersom du synes det blir litt for hektisk. Skrell gulrøttene og riv de på et råkostjern. Ha de over i en bolle. Vask så eplene godt og riv de på det samme råkostjernet, gjerne med skallet på. Jeg pleier ikke ta bryet med å fjerne kjernehuset, men heller bare raspe rundt. Ha grovrevet eple sammen med gulrøttene og skvis over saften av en sitron umiddelbart for å unngå at eplet blir brunt.
  • Kok opp litt lettsaltet vann i en kasserolle. Ha aspargesbønnene i vannet og la de koke i et par minutter. Hell aspargesbønnene over i et dørslag og skyll i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen.
  • Server stekt kveite med deilig råkost av gulrot og eple, aspargesbønnet og en liten klatt med rømme.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

3 Kommentarer

  1. Torbjørn

    Stekt kveite
    Der står det:
    Ingredienser
    500 gram kveite
    Mel
    Salt
    Pepper
    Smør

    I oppskrifta står det ingenting hva du skal gjøre med melet (?)

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei
      Har du sett! Melet er for å gi kveiten en bedre stekeskorpe, har oppdatert fremgangsmåten nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette!

  2. Smakte nydelig! Hadde forøvrig ikke aspargesbønner, men kjempegodt uansett.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*