Stekt kveite høres kanskje litt luksus ut for mange, men faktum er at jeg er veldig bortskjemt når det kommer til både fisk og kjøtt. Ikke bare er jeg oppvokst på gård i Nord-Norge, med en far som tidligere også var aktiv jeger. Jeg har også en onkel som er svært interessert i fiske og som hver sommer forsyner både seg selv, og deler av min familie i nord med fisk av alle mulige slag. Så når vi først er på besøk hjemme på Helgeland er det derfor ikke uvanlig at jeg tar et lite dypdykk i fryseren for å se hva slags herligheter jeg kan fylle opp kjølebagen med til vi reiser sørover igjen.
Her om dagen fant jeg en pakke kveite liggende i fryseren. Dette var en av de herlighetene jeg hadde med meg nordfra, og jeg bestemte meg for å servere den pannestekt sammen med råkost, kokte poteter og en klatt rømme. Mange ville kanskje laget en smørsaus eller med en klassisk hollandaise, men jeg synes stekt fisk ofte er godt helt plaint med en liten klatt rømme ved siden av. Utrolig enkel middag som enten kan serveres som søndagsmiddag eller på en hvilken som helst annen dag i uken.
Visste du at at mange av næringsstoffene på poteten sitter rett under skallet? Så hvis du rensker poteten er det fort at du fjerner det sunneste på hele poteten.
Håper oppskriften faller i smak!
Stekt kveite
Der står det:
Ingredienser
500 gram kveite
Mel
Salt
Pepper
Smør
I oppskrifta står det ingenting hva du skal gjøre med melet (?)
Hei
Har du sett! Melet er for å gi kveiten en bedre stekeskorpe, har oppdatert fremgangsmåten nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette!
Smakte nydelig! Hadde forøvrig ikke aspargesbønner, men kjempegodt uansett.